Вони скаржилися на загальну слабкість і діарею. У частини неповнолітніх перші симптоми проявилися вдень 18 лютого, у решти — під вечір того ж дня.
За словами начальника Збаразького відділення поліції Віктора Волощука, серед госпіталізованих п’ятеро дівчат, решта — хлопці. Вік хворих — від 15 до 18 років. Правоохоронці разом з експертами встановлюють причини масового отруєння. У коледжі працювали фахівці Держпродспоживслужби. Вони відібрали взірці їжі в їдальні, перевірили харчі, які діти привезли з дому, а також обстежили кімнати, де мешкають студенти.
Як повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, станом на 22 лютого усі студенти вже виписані з інфекційного відділення. За інформацією з ДУ «Тернопільський лабораторний центр МОЗ України», із 25 хворих, що були госпіталізовані, у 5 виділено норовірус. В інших хворих виділявся стафілокок, умовно патогенна флора (дослідження проводили в районній лікарні). За даними лабораторних досліджень харчових продуктів, готових страв, змивів з обладнання, кухонного посуду, взірців води питної, відібраних на харчоблоці коледжу, що проводились Тернопільською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, виділені патогенні збудники — сальмонела і стафілокок, бактерії групи кишкової палички; із 20-ти змивів у 19-ти незадовільні результати — виділені бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Дані результати свідчать про грубі порушення вимог санітарного законодавства — технології й умов приготування страв, недотримання режиму дезінфекції, особистої гігієни персоналом їдальні. Обстеження контактних осіб, персоналу харчоблоку проводять в ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України». Остаточних результатів усіх досліджень ще немає, епідрозслідування триває.
Джерело: НОВА Тернопільська газета