П’ятниця, 18 жовтня 2024
• «Контінентал» допоміг перекрити дах на церкві в селі Турівка • Хотів вбити матір і брата… На Тернопільщині затримали нападника • Волонтерка Ольга Коновал тримала нагороду від митрополита Епіфанія • Волонтер Синявський із Нідерландів відвідав замок Синявських у Бережанах • ДТП у Тернополі: вводій автомобіля “Dacia Dokker” наїхав на пішохода • Пані Франка з Гусятинщини відсвяткувала 100-річний ювілей • 10 років тюрми – за напад на військовослужбовця • “Щодня гинуть титани-захисники…”. Чортків сумує за Героєм Сергієм Лапком • Замовили вбивство підприємця з Тернополя за 25 тисяч доларів • На Чортківщині пенсіонер потрапив під колеса автомобіля • Молодіжною міською головою Тернополя обрали Олесю Герин • На полях «Контінентал» триває друга хвиля жнив • На будівлях в центрі Тернополя створили патріотичні мурали • У Бучачі чоловік впав з п’ятиметрової кручі • Двох воїнів із Тернопільщини нагородили “Лицарським хрестом” від Міністра оборони України • На Тернопільщині затримали водія, який збив на смерть жінку і втік • На війні загинув зять Ірини Фаріон – боєць “Легіону Свободи” Василь Особа • Пішла по гриби і не повернулася. Пенсіонерку знайшли мертвою в лісі • Оновлений двір Товстеньківської гімназії зустрів вихованців • На Тернопільщині судитимуть лісника за вирубку 70 дерев
Улюблений смак на новий лад

Опубліковано: 23 Січня о 8:00 62


Приготуйте для рідних у вихідні.


Закуска «Лінива шуба»
5 яєць, 1 цибулина, 1 морквина, 1 буряк, 200 г оселедця, майонез, зелень за смаком.
Відварити яйця, буряк, моркву. Розрізати охолоджені яйця на половинки, розім’яти жовтки виделкою. Дрібно нарізати цибулю. Почистити овочі і натерти їх на тертці з великими вічками. З’єднати жовтки з цибулею, морквою і буряком. Додати майонез. Оселедець розрізати на скибочки.
У яєчні човники викласти овочеву суміш. Зверху розмістити шматочки оселедця і прикрасити зеленню.
Печінковий торт
1 кг печінки (можна і курячу, і яловичу), 2 яйця, 1 цибулина, борошно (приблизно 150-200 г), сіль, перець.
Для начинки: майонез (найкраще – домашній), 2 великі цибулини, 3 більші морквини, 5 зубців часнику, сіль, перець, зелень.
Печінку добре вимити, висушити і пропустити через м’ясорубку разом з цибулею. Додати сюди збиті яйця, борошно, спеції. Смажити печінкові млинці.
Окремо на сковорідці обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву, потерту на тертці з великими вічками, і все довести до готовності. Коли охолоне, додати часник, пропущений через часникодавку, майонез і спеції.
Перемастити цією масою кожен млинець. Тортик залишити на столі бодай на годину. Прикрасити за смаком.
Крабовий салат по-новому
Приготуйте легкий салат з крабовими паличками, який за смаком кардинально відрізняється від класичного крабового салату. Готувати його дуже просто і швидко, жоден з компонентів не піддається термообробці. Для цього салату застосовується певна нарізка – всі інгредієнти треба нарізати тонкою соломкою. В салаті також переважає насичений червоний колір завдяки поєднанню крабових паличок, помідорів і червоного болгарського перцю. Такий салат буде доречний як для святкового меню, так і для повсякденної трапези.
200 г крабових паличок, 1 болгарська солодка червона перчина, 4 помідори, 200 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, 2 ст. л. майонезу, сіль, перець за смаком.
Крабові палички заздалегідь дістати з морозилки, щоб вони повністю розморозились і стали м’якими. Крабові палички нарізати тонкими смужками. Обов’язково вибирайте крабові палички доброї якості, адже саме від них залежить основний смак страви. Вони повинні бути насиченого червоного кольору, легко розділятися на окремі шари.
Болгарську перчину розрізати на дві поздовжні половинки, видалити плодоніжки, насіння і тонкі прожилки всередині. М’якоть обполоснути, промокнути серветкою і також нарізати тонкою соломкою.
Помідори помити, розрізати навпіл. Видалити соковиту середину за допомогою чайної ложки або ножа. Щільну частину помідорів нарізати смужками.
Сир твердих сортів натерти на тертці з великими вічками.
Всі підготовлені інгредієнти викласти в глибоку ємність, додати майонез і подрібнений зубчик часнику. Часник також можна спочатку перемішати з майонезом і вже отриманим соусом заправити салат. Суміш посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У селі Турівка Підволочиської громади на Тернопільщині виблискують нові куполи на місцевому храмі Святого Василія Великого...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:58


Фігурант завдав численні тілесні ушкодження та ножові поранення рідним. Наразі потерпілі перебувають у лікарні у важкому стані. За скоєне йому загрожує до 15 років ув’язнення...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:13


Волонтерка з Тернополя, дружина загиблого Героя Сергія Коновала Ольга Коновал отримала нагороди від предстоятеля Православної церкви України, митрополита Епіфанія...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 9:00


10 жовтня замок Синявських у Бережанах приймав делегацію нідерландських волонтерів. Екскурсія відбулася в рамках співпраці з Бережанської міською радою...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 13:51


У Тернополі під колеса автомобіля потрапив пішохід. Поліцейські встановлюють обставини автопригоди...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:36



Теми дня
14 Жовтня
11 Жовтня
10 Жовтня