П’ятниця, 27 грудня 2024
• “Це великий біль і велика гордість”. Дружина командира “Сталевої Сотні” Сергія Коновала отримала відзнаку чоловіка • Різдвяний дідух із Тернопільщини передали на Херсонщину • На Різдво додому «на щиті» повернувся Роман Гаврилишин • Не стало музи Володимира Івасюка, якій він присвятив “Червону руту” • Тернопільські захисники можуть отримати грошову допомогу на лікування • 12-річний хлопець потрапив під колеса авто на Бережанщині • Жінка з Кременеччини погрожувала підірвати гранату • На Святвечір знайшов двох своїх братів мертвими… • У Тернополі відкрили ветеранський бізнес – магазин «Рибак. Ветеранська рибалка» • Скандальний командир Олег Побережник вийшов під заставу майже в мільйон гривень • “Був символом якісної бізнес-освіти в Україні”. Не стало відомого вченого із Тернопільщини • Чи знаходять роботу ветерани війни з Тернопільщини? • Гість побив господаря, який напав на нього з ножем… • В аварії на Кременеччині загинуло чотиримісячне немовля • Найвищий рівень довіри в суспільстві — до військових • “Намасте”: перед Різдвом зіграють виставу за п’єсою тернополянки • Дар’ю Коменду звільнили з посади директорки Новосільської спеціальної школи • У Тернополі затвердили Програму розвитку та підтримки волонтерства на 2025-2027 роки • Чоловік із Микулинців вкрав на вокзалі в перехожого сумку • Помер викладач ЗУНУ Віталій Мельник
Вітамінна пора кличе на відбивні з баклажанів

Опубліковано: 14 Вересня о 15:35 256


Улюблена страва мого чоловіка.


Лінива лазанья

Улюблена страва мого чоловіка. Приготування такої лазаньї не потребує багато часу і продуктів, а чоловікові завжди до смаку.

Отож, потрібно: лаваш тонкий, 300 г м’ясного фаршу, 1 цибулина, помідор, півсклянки молока, 1 ст. л. борошна, сіль, сир твердий (тертий).

Злегка обсмажити на сковороді фарш (3-4 хв.), додати дрібно порізану цибулю і помідор, обсмажити, посолити, наприкінці можна покласти свіжу зелень.

Соус: 1 ст. ложку борошна розмішати у молоці, посолити і довести до кипіння, помішуючи, зняти з вогню. Соус має злегка загуснути.

У форму, змащену маслом, викласти шарами: лаваш, підсмажку з фаршем, лаваш, підсмажку, лаваш. Зверху залити молочним соусом. Варто провести ножем уздовж стінок форми, щоб соус “оточив” лазанью. Посипати тертим сиром і запікати в гарячій духовці близько 30-40 хвилин поки не зарум’яниться.


Теплий салат

21acef49be

Один кабачок, великий баклажан, болгарський перець, помідор, 50 г бринзи, 50 г оливкової олії, сіль, перець за смаком.

Овочі промити, нарізати кружальцями і обсмажити з обох боків. Ще теплими нарізати брусочками, заправити оливковою олією, спеціями, перемішати і викласти на тарілку. Зверху покласти нарізаний кубиками сир, прикрасити зеленню.


Відбивні з баклажанівbig_141970

Untitled-32-3 баклажани, 2-3 помідори, 300 г твердого сиру, 4 шматочки білого підсушеного хліба, 2 яйця, сіль, перець за смаком, олія для смаження.

Баклажани промити, нарізати кружальцями, посолити і через 10 хвилин злити сік, щоб зійшла гіркота. Хліб дуже дрібненько накришити, сир натерти на тертці, частину змішати з хлібними крихтами, додати сіль, перець. Збити яйця. Шматочки баклажанів обмочити в них, обкачати у суміші хліба та сиру і смажити “відбивні” на олії з обох боків до золотистої скоринки. Помідори нарізати часточками. Викласти їх на баклажани, посипати рештою сиру. Поставити у розігріту духовку і запікати, поки сир не розплавиться.


Салат «Ромашка»

salat_quotpodsolnuhquot_s_kuricei-145851

100 г твердого сиру, 300 г помідорів, зелень за смаком, 2 зубці часнику, майонез, картопляні чіпси (чіпси повинні бути широкими), зелені і чорні оливки для прикраси.

Оскільки чіпси можуть розмокнути, раджу начинку викладати безпосередньо перед тим, як подати на стіл або ж у салатницю, а поряд покласти чіпси.

Помідори дрібно нарізати. Якщо помідори дуже соковиті, сік злити. Зелень дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Змішати сир, помідори, зелень. Додати пропущений через часникодавку часник, майонез, перемішати. Отриману масу викласти на чіпси. Прикрасити маслинами.


Млинці з яблуками

70d1dce8fc256021f6d2a64323c2f9d1

5 яблук, 2 склянки кефіру, 0,5 чайної ложки соди, 2 яйця, цукор за смаком, дрібка солі, борошно.

Яблука почистити й натерти на крупній тертці. У борошно додати кефір (брати борошна, скільки забере тісто), соду, яйця, цукор за смаком, дрібку солі. Масу розмішати (вона має нагадувати рідку сметану) і ложкою викладати на розігріту сковорідку. Подавати оладки зі сметаною чи медом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Військова волонтерка з Тернополя та дружина загиблого командира "Сталевої Сотні" Сергія Коновала Ольга Коновал отримала з рук президента відзнаку свого чоловіка...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:57


Понад 30 років Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичої творчості учнівської молоді залучає молодь до відновлення звичаїв, обрядів українського народу...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:21


Сумне у цьому році Різдво для Великогаївської громади: сотні жителів попрощалися з воїном-Героєм Романом Гаврилишиним...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:27


У Чернівцях в різдвяний вечір на 81-му році життя померла лікарка Марія Марчук (Соколовська), відома як близька подруга композитора Володимира Івасюка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:17


На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про надання одноразової грошової допомоги на лікування та реабілітацію тернопільських захисників...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:24



Теми дня
26 Грудня
25 Грудня
22 Грудня