Вівторок, 09 грудня 2025
• Під завалами загинула працівниця видавництва “Богдан” Ірина Чорненька • Чоловік на фронті, а дружина з сином рятувались від ракети в Тернополі • Від ракетного удару загинула працівниця Тернопільської ОВА • Страшні наслідки російської атаки на Тернопіль: 33 загиблих, 6 зниклих безвісти • Віталій і синочок Давидко загинули через російську атаку на Тернопіль • Росія вдарила по двох житлових будинках у Тернополі • Школярка з Тернополя стала лауреаткою премії імені Павла Тичини • Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв
Закарпатський бограч із чипетками

Опубліковано: 3 Грудня о 16:00 2807


Готовий бограч прикрасити перчиком чилі.


50 г копченої підчеревини, 250 г телятини, 250 г свинячих реберець, 2 мисливські ковбаски, 1 болгарська перчина, 2 картоплини, 1 морквина, 1 помідор, 1 ріпчаста цибулина, 4 зубці часнику, 1 ст. л. паприки, 1 перець чилі, 50 мл сухого червоного вина, чебрець, петрушка, кріп, сіль перець.
Для чипеток: 1 яйце, 4-5 ст. л. борошна.

Обсмажити дрібно нарізану підчеревину до рум’яної скоринки, додати дрібно нарізану цибулю і смажити її до прозорості. Потім додати паприку, свинячі ребра і яловичину, порізану великими шматками. Залити все водою – так, щоб вона повністю покрила м’ясо, накрити каструлю кришкою і тушкувати м’ясо на середньому вогні 40-45 хвилин. Потім додати до м’яса овочі: картоплю (нарізану невеликими кубиками), моркву (нарізану півкружальцями), помідор (нарізаний скибками), подрібнений часник, солодкий і гострий перці (нарізані кубиками). Добре перемішати, посолити (але не забувайте, що копчена підчеревина теж солона), поперчити (теж небагато) і варити ще 10 хвилин.
За той час приготувати чипетки (кльоцки): замісити круте тісто з яйця і борошна, в окремій каструлі скип’ятити воду, відщипувати невеликими шматочками тісто і кидати відразу в окріп. Після того, як чипетки спливуть, варити їх ще 3 хвилини.
Додати в бограч нарізані мисливські ковбаски, сухе червоне вино і готові чипетки. Коли з вина випарується алкоголь, додати подрібнену зелень – кріп, петрушку, чабрець – і знову довести до кипіння. Готовий бограч прикрасити перчиком чилі.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Внаслідок жахливого ракетного удару по Тернополю 19 листопада, загинула працівниця видавництва "Богдан" Ірина Чорненька...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:22


Трагічний ранок 19 листопада назавжди змінив життя родини Геляс у Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:11


Галина Мацьків загинула під завалами зруйнованого російською ракетою будинку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


22 листопада о 18:00 у Тернополі завершили пошуково-рятувальні роботи після масованого російського удару...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:16


Внаслідок ракетної атаки ворога на Тернопіль 19 листопада трагічно загинули Віталій Долиняк та його маленький син Давидко...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:52


Найпопулярніше цього тижня

Теми дня
23 Листопада
22 Листопада
19 Листопада
10 Листопада
24 Жовтня