П’ятниця, 12 квітня 2024
• Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур • За ніч обікрав чотири магазини в Ланівцях • Народила донечку вдома. Медики допомогли породіллі з Теребовлянщини • У Тернополі з новою програмою виступить CHEEV • Хотів “приземлити”. Пригрозив односельчанину, який відмовився донатити на безпілотник • У Києві прощаються з Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним з Тернопільщини • Четверо бандюків із Тернополя вимагали в чоловіка 8 тисяч доларів “боргу” • Купував “Mavic” у… шахрая. Тернополянин втратив 60 тисяч гривень • Вистава для підтримки ЗСУ. В Шумську відновив роботу аматорський театр • Колишній директор кінотеатру з Бучача передав власне авто захисникам • “Стали на захист України разом і покинули нас разом”. На війні загинули два побратими із Тернополя • “Обливається кров’ю серце…” На Донеччині загинув захисник із Тернопільщини • 10 метрів між автомобілями: запроваджують обмеження руху через міст біля політехнічного університету • Підліток хотів стрибнути з моста: на Тернопільщині запобігли нещастю • Злодій викрав телефон в дитини у приміщенні школи в Тернополі • Дрон для ЗСУ придбали за власні кошти старости громади на Тернопільщині • “З великою любов’ю у серці”. Не стало священника з Тернопільщини
Замість томатів… персики і сливи!

Опубліковано: 16 Серпня о 9:00 38


Що приготувати смачненьке?.


Салат капрезе з персиками
«Капрезе – це італійська класика. Дуже простий і зрозумілий смак, з яким я захотів трохи пограти і замінив звичний томат на персик, – ділиться кулінарними експериментами відомий український кухар Євген Клопотенко. – І знаєте що? Вийшло просто божественно! Ніжна моцарела чудово поєднується з яскраво вираженою солодкістю персика. Ви обов’язково повинні це спробувати!»
3 персики, 200 г м’якої моцарели, 1 гілочка базиліку, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. оливкової олії, сіль і перець за смаком.
Добре помити персики, розрізати навпіл і видалити кісточку. Нарізати персики невеликими шматочками.
Гілочку базиліку помити і відокремити листочки від стебел. Стебла базиліку я взагалі не раджу використовувати при приготуванні, оскільки вони можуть надати страві непотрібної гіркоти.
200 г моцарели нарізати кружальцями. Постарайтеся, щоб кружальця були приблизно однакової товщини, по 4-5 мм. На тарілку викласти по колу часточки персика і слайси моцарели, чергуючи їх між собою. Додати на тарілку листочки базиліку і полити салат однією чайною ложкою бальзамічного оцту. Потім полити салат столовою ложкою оливкової олії, посолити і поперчити за смаком.
Салат зі сливами і телятиною
«Майже жоден зелений салат не обходиться без томатів. Я подумав, що це не зовсім справедливо і вирішив зробити невеличкий кулінарний експеримент, приготувавши звичайний салат із зеленню, взявши замість томатів сливи. А ще я додав шматочки обсмаженої телятини, щоб підсилити смак. Це вийшло так свіжо і смачно, що ви повинні обов’язково приготувати цей салат».
150 г телячої вирізки,
200 г міксу салатів, 200 г слив, 2 ст. л. оливкової олії, сіль та перець за смаком.
150 г телячої вирізки порізати тонкими шматочками завтовшки не більше 5 мм. Ви можете використовувати також м’якоть з лопатки або із задньої частини. Головне, щоб м’ясо було досить м’яким і не жилавим.
Трохи відбити кожен шматочок м’яса за допомогою кулінарного молотка через харчову плівку. Обсмажити відбиті шматочки м’яса на пательні-гриль або звичайній пательні з невеликою кількістю оливкової олії до отримання золотистої скоринки. Не варто пересушувати м’ясо – досить 1-2 хвилин з кожного боку на добре розігрітій пательні.
Сливи помити, розрізати на дві частини і видалити кісточку, а потім порізати на дрібніші шматочки. Змішати в салатнику листя салату, сливи і шматочки обсмаженої телятини, перемішати, посолити, поперчити за смаком і заправити двома столовими ложками оливкової олії.
Персики, запечені з сиром
«Люблю запікати в духовці – м’ясо, овочі і навіть фрукти. Смак у всіх страв з духовки виходить якийсь особливий – насичений і глибокий. Персики, запечені з сиром, – чудовий варіант десерту для тих, хто не дружить з важкими кремовими тортами, але не хоче цілком відмовлятися від солодощів. Щоб приготувати цю смачну страву, вам не знадобиться ніяких спеціальних знань, адже тут все дуже просто».
3 персики, 150 г сиру, 1 ст. л. меду, 5 г ванільного цукру, 30 г ядер волоських горіхів,
2 гілочки м’яти (для подачі).
Розігріти духовку до 180 градусів. Сир перекласти в невелику миску і додати мед. Потім додати ванільний цукор і подрібнені ядра горіхів. Добре перемішати. Персики помити, розрізати на дві частини і видалити кісточку. Заповнити половинки персиків сирною сумішшю, викласти на деко, застелене пергаментом, і запікати 20 хвилин. При подачі прикрасити листочками м’яти.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Нерозкритих злочинів стає менше, а показники із розкриття правопорушень від початку року зросли на більш як сімдесят відсотків...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:33


Сьогодні у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В.Гнатюка презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи «Вплив Митрополита Андрея Шептицького на суспільне і культурно-просвітницьке життя в Галичині кінця XIX – першої половини XX століття»...


Рубрика: , Опубліковано: о 20:52


Співробітники відділення поліції №1 (м. Бережани) встановлюють особу чоловіка, бездиханне тіло якого виявили у полі неподалік села Білокриниця Підгаєцької громади Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:24


На 100% від запланованої кількості вдалося посіяти яру пшеницю, ячмінь та овес...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:51


За одну ніч зловмисник обікрав чотири магазини у Ланівцях. За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:42



Теми дня
11 Квітня
10 Квітня
9 Квітня
8 Квітня