Яйця, фаршировані тунцем
8 яєць, 1велика банка консервованого тунця, 2 квашені чи мариновані огірки, половинка червоної перчини, 2 ст. л. майонезу, 1 маленька червона цибулина, 1 ч. л. гірчиці.
Яйця зварити на круто, охолодити, розрізати на половинки і вийняти жовтки. Приготувати начинку. Перець і огірки нарізати дрібними кубиками, цибулю – дрібно посікти. Покласти овочі в одну миску. Додати майонез і гірчицю. Наприкінці – тунець і жовтки в миску. Все ретельно перемішати. За бажанням можна додати дрібку солі або 0,5 ч. л. ложки хрону.
Наповнити половинки яєць начинкою і викласти їх на тарілку. Прикрасити свіжою зеленню.
Яєчня в лаваші
5 яєць, 2 лаваші (можна тонкий корж), 150 г твердого сиру (можна й більше), спеції за смаком, пучок улюбленої зелені.
Сир натерти на дрібній тертці, зелень дрібно нарізати. Якщо замість лаваша берете коржі, то вони повинні відповідати діаметру сковороди. Якщо лаваш – то надаєте йому відповідного до сковороди розміру. Отож, на сковороду з антипригарним покриттям (нічим не змащуємо) викласти перший коржик і розбити на нього яйця.
Зверху присипати улюбленою зеленню, посолити, поперчити, викласти половину натертого сиру. Накрити другим коржем, злегка прим’яти, накрити кришкою і поставити на середній вогонь приблизно на 5-7 хвилин. Потім акуратно перевернути, присипати сиром, що залишився, знову накрити кришкою ще хвилин на п’ять. Дати трошки охолонути і нарізати на порційні шматочки гострим ножем.
Яйце в тості
Взяти тост або скибочку будь-якого хліба. Зробити в ньому отвір і викласти на розігріту сковороду з маслом чи олією. Збити всередину отвору яйце та готувати близько двох хвилин, поки білок не закріпиться. Посолити і поперчити.
Омлет з сиром та зеленню
100 г кисломолочного сиру, 50 мл молока, 1 ч. л. вершкового масла, 2 ст. л. зеленого горошку, 2 яйця, сіль за смаком.
Добре розім’яти сир до пастоподібного стану. Окремо збити яйця з молоком, посолити і додати до сирної маси. Вилити на попередньо розігріту сковороду з маслом і обов’язково накрити кришкою. Готову страву прикрасити зеленню, а перед поданням на стіл додати зелений горошок.
Яєчний конвертик
2 яйця, скибка хліба, 100 г ковбаси, 50 г твердого сиру,
1 помідор, 10 г вершкового масла, сіль за смаком.
Нарізати ковбасу, помідор, натерти сир. Яйця з сіллю вилити на розігріту на слабкому вогні сковороду, змащену вершковим маслом. Викласти посередині шматочок хліба або батона. Зверху на хліб – помідор, ковбасу і сир. Потім за допомогою двох лопаток зробити конвертик з омлету, таким чином усередині опиниться гарячий бутерброд. Перевернути його на 1-2 хвилини на інший бік, щоб конвертик «запечатався».
Джерело: НОВА Тернопільська газета