Неділя, 14 грудня 2025
• Під завалами загинула працівниця видавництва “Богдан” Ірина Чорненька • Чоловік на фронті, а дружина з сином рятувались від ракети в Тернополі • Від ракетного удару загинула працівниця Тернопільської ОВА • Страшні наслідки російської атаки на Тернопіль: 33 загиблих, 6 зниклих безвісти • Віталій і синочок Давидко загинули через російську атаку на Тернопіль • Росія вдарила по двох житлових будинках у Тернополі • Школярка з Тернополя стала лауреаткою премії імені Павла Тичини • Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв
Торт «Естерхазі»

Опубліковано: 27 Квітня о 12:00 939


«Естерхазі» – найвишуканіший десерт Європи.


Це мигдально-шоколадний торт, особливо популярний в Австрії, Угорщині та Німеччині. Названий на честь угорського дипломата Пала Антала Естерхазі, який служив міністром закордонних справ Угорщини під час революції 1848-1849 років.

Цей рецепт підійде не тільки для святкового застілля, а й для романтичної вечері на двох. Якщо ви готуєте його для своєї коханої людини, прикрасьте торт свіжою полуницею або покладіть в центр шоколадне сердечко.

Для коржів: 6 білків, 180 г мигдалю, 180 г цукру.

Обсмажити мигдаль в духовці до золотистого кольору. Подрібнити горіхи в блендері. Збити яєчні білки на густу піну. Не вимикаючи міксер, поступово додати цукор і продовжувати збивати доти, поки білки не будуть тримати форму. Додати мелений мигдаль і акуратно перемішати.

Застелити деко пергаментом, трохи змастити його маслом. Викласти тісто і розподілити його тонким шаром по поверхні. Ви можете спекти кілька круглих коржів у формі або зробити один великий прямокутний корж, щоб при складанні торта нарізати його на частини. Все залежить від вашої фантазії і від того, яким ви хочете бачити торт в результаті. Випікати коржі потрібно в добре розігрітій духовці при температурі 160-180 градусів. Має вийти 5 коржів.

Крем: 6 жовтків, 270 г вершкового масла, 0,8 склянки молока, 90 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 3 ст. л. коньяку, 180 г білого шоколаду, 45 г темного шоколаду.

Розтерти жовтки з цукром і ваніллю, додати три столові ложки молока. Решту молока нагріти в каструлі з товстим дном. Поступово додавати суміш із жовтків у тепле молоко. Постійно помішувати і вимкнути вогонь відразу, як тільки крем почне закипати. Охолодити його і поставити в холодильник.

В охолоджений крем додати м’яке вершкове масло. Воно повинно бути кімнатної температури. Збити крем міксером до однорідної повітряної маси, а наприкінці додати три столові ложки коньяку.

Зібрати торт, перемащуючи кожен корж кремом. На водяній бані двічі закип’ятити білий шоколад і вилити його на верхній шар торта. Розподілити по всій поверхні, не забуваючи про боки.

Двічі закип’ятити темний шоколад. Зробити невеликий кульок з пергаменту, залити у нього шоколад, зрізати кінчик і намалювати на тортові тонкі лінії. Це найприємніший момент, тому що можна нескінченно фантазувати і придумувати нові варіанти прикраси торта. Наприклад, намалювати спіраль від центру на круглих коржах або зробити кілька ліній по діагоналі. Головне — не затягувати час, щоб біла глазур не встигла схопитися.

Залишається тільки посипати боки торта мигдальною крихтою. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього потрібно замочити мигдаль в теплій воді на 20 хвилин, очистити і нарізати ножем на тонкі скибочки або подрібнити в блендері.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Внаслідок жахливого ракетного удару по Тернополю 19 листопада, загинула працівниця видавництва "Богдан" Ірина Чорненька...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:22


Трагічний ранок 19 листопада назавжди змінив життя родини Геляс у Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:11


Галина Мацьків загинула під завалами зруйнованого російською ракетою будинку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


22 листопада о 18:00 у Тернополі завершили пошуково-рятувальні роботи після масованого російського удару...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:16


Внаслідок ракетної атаки ворога на Тернопіль 19 листопада трагічно загинули Віталій Долиняк та його маленький син Давидко...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:52


Найпопулярніше цього тижня

Теми дня
23 Листопада
22 Листопада
19 Листопада
10 Листопада
24 Жовтня