Четвер, 12 червня 2025
• 50 троянд – для Чорткова: діти з прифронтових територій висадили клумбу • На Зелені свята на Тернопільщині пройшла гроза із градом • Повернуть храмові історичне обличчя. На Тернопільщині реставратори виявили унікальний розпис • У підземеллі Бережанського замку невдовзі оживе… минуле • У Ланівцях відкрили “Соляну вежу”, яка не має аналогів в Україні • Діти загиблих Героїв можуть безкоштовно відвідувати атракціони в Тернополі • Танцювальний колектив із Тернополя переміг на міжнародному фестивалі у Туреччині • У Кременці зустрінуть воїна Назара Вашкевича, який повернувся з полону • Тернополян просять не доторкатись уламків безпілотників і ракет • Росія вдарила по Тернополю “Калібрами” і “Шахедами” • Чоловікам до 24 років можуть дозволити виїзд за кордон • Фотографія Василіянського монастиря у Бучачі здобула перемогу на міжнародному конкурсі • Аварія на Об’їзній: загинув 32-річний чоловік із Борщівщини • Офіцер Нацгвардії Тарас Євтіхов завітав на свято останнього дзвоника • На Тернопільщині все більше розвивається жіноче підприємництво • Аварія на Кременеччині: четверо людей потрапили до лікарні • Колумбієць не злякався війни і переїхав жити до коханої в Україну • Експерти встановлюють причини масштабної пожежі у Тернополі • У Тернополі триває унікальна виставка «Україна в Антарктиці: дослідження і незламність» • На горі Лисоня на Бережанщині вшанували Героїв України
Фрикадельки з волоськими горіхами і журавлиновим соусом від пані Стефи

Опубліковано: 24 Грудня о 18:00 bot


Для фрикадельок: 600 г телячого фаршу, 1 яйце,1 склянка мелених волоських горіхів, 3 ст. ложки висівок, січена зеленина (кріп, петрушка), сіль, перець, лимон, журавлина. Для соусу: журавлина, пів склянки червоного вина, цукор.


Фарш повинен бути пісним, бо горіхи досить масні і з фаршем будуть гарно доповнюватися.
Фарш заправити і добре вимішати. До фаршу додати лимон – він дуже гарно пасуватиме до ягідного соусу.
Мокрими руками виробляти фрикадельки, в середину кожної класти 2-3 ягідки журавлини. Підсмажити на олії і відставити.

Журавлину викласти в олію, де смажилися фрикадельки, додати вино, підцукрувати і дати покипіти 5 хвилин під покришкою. Зблендерувати і перевірити смак – має бути кисло-солодкий.

Викласти фрикадельки на журавлиновий соус і трохи прогріти.

Дуже смакує з печеним гарбузом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Діти з півночі, сходу та півдня України висадили у Чорткові 50 троянд...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:21


Сьогодні, 8 червня, на Зелені свята на Тернопільщині після 30-ти градусної спеки пройшла гроза із градом....


Рубрика: , Опубліковано: о 19:50


У храмі Пресвятої Трійці в м. Бережани під час реставраційних робіт відкрито живопис початку ХХ століття, який тривалий час залишався під пізнішими шарами фарби...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 19:32


У Бережанському замку працюють над облаштуванням в підземеллі нової локації. Робоча група хоче відтворити епоху, якою "дихають" мури, атмосферу, що панувала в часи володіння там шляхтичів Синявських, показати традиції та дух того періоду...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 19:15


4 червня у Ланівцях відбулася особлива подія — урочисте відкриття унікального оздоровчо-туристичного простору “Соляна вежа”, що не має аналогів в Україні...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:36



Теми дня
8 Червня
7 Червня
6 Червня
Відео
Відеопрогравач