Середа, 11 червня 2025
• 50 троянд – для Чорткова: діти з прифронтових територій висадили клумбу • На Зелені свята на Тернопільщині пройшла гроза із градом • Повернуть храмові історичне обличчя. На Тернопільщині реставратори виявили унікальний розпис • У підземеллі Бережанського замку невдовзі оживе… минуле • У Ланівцях відкрили “Соляну вежу”, яка не має аналогів в Україні • Діти загиблих Героїв можуть безкоштовно відвідувати атракціони в Тернополі • Танцювальний колектив із Тернополя переміг на міжнародному фестивалі у Туреччині • У Кременці зустрінуть воїна Назара Вашкевича, який повернувся з полону • Тернополян просять не доторкатись уламків безпілотників і ракет • Росія вдарила по Тернополю “Калібрами” і “Шахедами” • Чоловікам до 24 років можуть дозволити виїзд за кордон • Фотографія Василіянського монастиря у Бучачі здобула перемогу на міжнародному конкурсі • Аварія на Об’їзній: загинув 32-річний чоловік із Борщівщини • Офіцер Нацгвардії Тарас Євтіхов завітав на свято останнього дзвоника • На Тернопільщині все більше розвивається жіноче підприємництво • Аварія на Кременеччині: четверо людей потрапили до лікарні • Колумбієць не злякався війни і переїхав жити до коханої в Україну • Експерти встановлюють причини масштабної пожежі у Тернополі • У Тернополі триває унікальна виставка «Україна в Антарктиці: дослідження і незламність» • На горі Лисоня на Бережанщині вшанували Героїв України
Ліниві кнедлики з грибним рагу

Опубліковано: 10 Грудня о 16:00 bot


Подавати кнедлики з грибним рагу, посипавши зеленню петрушки.


Для кнедликів: 300 г черствого білого хліба, 500 мл молока, 100 г сиру рокфор (якщо не любите цього сиру, можете додати інший), 2 яйця, 1 цибулина, 1 ст. л. борошна, 2 ст. л. масла, пів чайної ложки сухого чебрецю, свіжозмелений перець, сіль.

Для грибного рагу: 350 г печериць, 350 г глив, 1 цибулина, 100 г копченого бекону, 250 мл 22%-их вершків, 1 ст. л. крохмалю + 1 ст. л. холодної води, 2 ст. л. масла, чверть чайної ложки меленого мускатного горіха, свіжозмелений перець, сіль.

Ріпчасту цибулю подрібнити кубиками і обсмажити на маслі до легкого золотистого відтінку. Яйця збити з борошном до однорідної маси. Змішати хліб з обсмаженою цибулею, чебрецем і дрібно покришеним рокфором. Залити хліб молоком, перемішати і відставити на 20 хвилин. Додати до набухлого хліба яйця, приправити меленим перцем, сіллю, злегка перемішати.
Викласти половину «тіста» на чистий вологий кухонний рушник і сформувати руками валик діаметром 8 см. Аналогічно зробити й другу хлібну ковбаску. Зв’язати кінчики рушника. У дуже широкій каструлі довести воду до кипіння. Опустити в киплячу воду підготовлені кнедлики, накрити кришкою і варити 20-30 хвилин на середньому вогні. Виймати шумівкою, негайно зняти рушники і нарізати кнедлики гострим ножем. Можна також хлібну ковбаску відварювати у харчовій плівці для СВЧ — різниці у смаку немає.
Гриби почистити. Шампіньйони розрізати навпіл, а гливи залишити цілими. Бекон і цибулю подрібнити кубиками. Крохмаль розвести у столовій ложці холодної води. Бекон обсмажити на маслі до легкого золотого відтінку. Всипати до бекону цибулю, помішуючи, готувати 3 хвилини на середньому вогні. Додати печериці, обсмажувати, помішуючи, 5 хвилин. Потім додати гливи. Готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Влити вершки, довести до кипіння, приправити мускатним горіхом, сіллю і перцем. Загустити соус розведеним крохмалем, помішуючи. Тоді готувати ще 1-1,5 хвилини.
Подавати кнедлики з грибним рагу, посипавши зеленню петрушки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Діти з півночі, сходу та півдня України висадили у Чорткові 50 троянд...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:21


Сьогодні, 8 червня, на Зелені свята на Тернопільщині після 30-ти градусної спеки пройшла гроза із градом....


Рубрика: , Опубліковано: о 19:50


У храмі Пресвятої Трійці в м. Бережани під час реставраційних робіт відкрито живопис початку ХХ століття, який тривалий час залишався під пізнішими шарами фарби...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 19:32


У Бережанському замку працюють над облаштуванням в підземеллі нової локації. Робоча група хоче відтворити епоху, якою "дихають" мури, атмосферу, що панувала в часи володіння там шляхтичів Синявських, показати традиції та дух того періоду...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 19:15


4 червня у Ланівцях відбулася особлива подія — урочисте відкриття унікального оздоровчо-туристичного простору “Соляна вежа”, що не має аналогів в Україні...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:36



Теми дня
8 Червня
7 Червня
6 Червня
Відео
Відеопрогравач