Вівторок, 30 листопада 2021
• У Борщеві водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту • У Тернополі на вулиці Мазепи водійка Chevrolet врізалася у Skoda: травмовано двох жінок • У Тернополі під час ремонту двору чоловік вкрав 10 бордюрів • Навіщо палив? Затримали хулігана, який пошкодив три автівки в Тернополі • У День пам’яті жертв Голодомору сотні тернополян запалили на Театральному майдані свічки пам’яті • Тернопільські поліцейські перевіряють громадські заклади на дотримання посилених карантинних вимог • М’ясо чи риба? • 27 листопада на Театральному майдані Тернополя відбудеться всеукраїнська акція «Запали свічку» • На Зборівщині під колесами автомобіля загинув хлопчик • Мешканець Теребовлянщини надіслав інтимні фото 16-річної сусідки її друзям • Не стало відомого теребовлянського бізнесмена і політика Юрія Дзюбана • Шанс на життя, яким не можна знехтувати • Із боржниками КП «Тернопіль-міськтеплокомуненерго» працює виконавча служба • Господар будівельного майданчика • Тернопіль проходить нову хвилю пандемії поза «червоною зоною» • Не стало колишнього міського голови Тернополя Богдана Левківа • 10-місячна Юліанка з Тернополя потребує допомоги • Файне місто показує всій Україні приклад енергоефективності • До кінця року до обласного центру привезуть п’ять тролейбусів Škoda • На Театральному майдані розпочалися роботи зі встановлення головної новорічної ялинки міста
Просимо нам осінь та й підсолодити

Опубліковано: 3 Жовтня о 8:00 13


Три ідеї для осіннього чаювання.


Яблучний кекс
450 г яблук, 350 г борошна,
150 мл олії, 170 г цукру, 120 г родзинок, 2 яйця, 1 лимон, 1 пакетик розпушувача для тіста (має бути зазначено на пакуванні «На 500 г борошна»), 1 пакетик ванільного цукру.
Замочити родзинки в теплій воді на 10 хвилин, злити воду. Очищені яблука порізати. Натерти шкірку з лимона на середній тертці, додати її до яблук. До яблук також додати родзинки, скропити соком з половини лимона, перемішати. Міксером добре збити олію з цукром і ванільним цукром, по одному ввести яйця і ще раз добре збити.
Дерев’яною лопаткою вмішати борошно і розпушувач, додати яблука і знову добре вимішати. Тісто виходить дуже густе, важко вимішується, – так має бути.
Перекласти у застелену пергаментом форму і випікати в добре розігрітій духовці 40-45 хвилин при температурі 170°. Розмір і форма на вибір: висока кругла 20-25 см (вийде один високий кекс), прямокутна для кексів 25×11 см (вийде два кекси).
Прикрасити можна за бажанням цукровою пудрою або шоколадною поливкою.

Яблучний пиріг з кремом
360 г борошна, дрібка солі,
0,5 ч. л. розпушувача, 180 г вершкового масла, 1 яйце, 150 г цукру,
2 ст. л. сметани.
Для крему: 350 мл молока, 1 яйце, 2 ст. л. крохмалю, 4 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 4 яблука.
У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і розпушувач. Додати розм’якшене масло і перетерти з борошном у крихту. Додати яйце, цукор, сметану і замісити тісто. Скотити його в кулю і покласти у холодильник на 30 хвилин.
Приготувати крем. У каструльку збити яйце, додати цукор, ванільний цукор, крохмаль. Вилити туди холодне молоко, перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, і зняти з вогню.
Розділити тісто на дві нерівні частини – одна третя і дві третіх. Більшу частину розгорнути і викласти в роз’ємну форму, формуючи бортики.
Очищені яблука нарізати шматочками. Викласти на тісто, втискаючи їх у нього. Залити яблука гарячим кремом (дуже смачно виходить, якщо крем змішати з подрібненими в крихту горіхами). Частину тіста, що залишилася, розгорнути і нарізати смужками. Викласти смужки у вигляді решітки поверх крему. Розігріти духовку до 180 С і випікати 40-50 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Мафіни з грушами
200 г борошна,100 г вершкового масла, 2 яйця, 6 ст. л. цукру,
15 г розпушувача, 2 груші, чверть чайної ложки меленого імбиру, третина чайної ложки меленої кориці.
Для приготування такого варіанту мафінів найкраще підійдуть щільні і не дуже соковиті груші. Можна випікати їх також з яблуками.
Розтопити в мисці вершкове масло, трохи охолодити, додати яйця і цукор, ретельно перемішати. Додати борошно, розпушувач, мелену корицю, імбир, перемішати тісто до однорідної консистенції. М’якоть груш нарізати дрібними кубиками, акуратно вмішати їх у тісто.
У силіконову форму вкласти паперові формочки для запікання мафінів і залити тісто приблизно на три чверті, оскільки воно підніметься в процесі випікання. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готові мафіни дістати з форми і залишити охолонути.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Борщівський районний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

...


Опубліковано: о 12:11


В травматологічне відділення з тілесним ушкодженнями звернулися двоє пасажирів автомобіля Chevrolet...


Опубліковано: о 18:06


До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся представник приватної підрядної організації, що здійснювала ремонтні роботи в дворі одного з будинків по вулиці Корольова в обласному центрі...


Опубліковано: о 15:08


Три знищених автомобілі за останніх три доби, а також пошкоджене державне майно - наслідки нічних "жартів" невідомого...


Рубрика: Опубліковано: о 10:52


Щорічна традиційна Всеукраїнська акція «Запали свічку» відбулася 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору, на Театральному майдані Тернополя...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:05



Теми дня
30 Листопада
29 Листопада
28 Листопада
27 Листопада
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео