Субота, 27 квітня 2024
• Тернопільські правоохоронці розшукують Андрія Скрябіна • 207 тисяч гривень тернополянин віддав шахраєві за неіснуючий автомобіль • У Заліщиках провели майстер-клас із писанкарства • Замість продати дитяче ліжко, втратила 30 тисяч гривень • Лідеру Сенату США Чаку Шумеру, який має чортківське коріння, присвоїли звання “Почесний громадянин міста Чорткова” • У громадах Тернопільщини вакцинують від правця і дифтерії • Загорілось авто — водій загинув… Трагедія на Тернопільщині • Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» • Мінливий квітень: коли в Україну повернеться тепло? • 9000 доларів за те, щоб «швидко перебігти кордон» • “Батько загиблого Героя несе хрест іншого Героя”. На Тернопільщині попрощалися із захисником • У Тернополі у парку “Сопільче” провели змагання зі спортивного орієнтування • Тернополянин оплатив оренду квартири… шахраєві • Міський голова Тернополя від себе передав допомогу на фронт • На Тернопільщині є майже сотня вільних вакансій для лікарів • Біля Тернополя намагались застрелити кримінального авторитета • На війні загинув 22-річний захисник Денис Каразія із Кременеччини • У чоловіків із Чортківщини виявили незаконні зброю і набої • У Тернополі двоє підлітків отруїлися алкоголем • Юні волонтери з Шумщини допомагають ЗСУ
Просимо нам осінь та й підсолодити

Опубліковано: 3 Жовтня о 8:00 19


Три ідеї для осіннього чаювання.


Яблучний кекс
450 г яблук, 350 г борошна,
150 мл олії, 170 г цукру, 120 г родзинок, 2 яйця, 1 лимон, 1 пакетик розпушувача для тіста (має бути зазначено на пакуванні «На 500 г борошна»), 1 пакетик ванільного цукру.
Замочити родзинки в теплій воді на 10 хвилин, злити воду. Очищені яблука порізати. Натерти шкірку з лимона на середній тертці, додати її до яблук. До яблук також додати родзинки, скропити соком з половини лимона, перемішати. Міксером добре збити олію з цукром і ванільним цукром, по одному ввести яйця і ще раз добре збити.
Дерев’яною лопаткою вмішати борошно і розпушувач, додати яблука і знову добре вимішати. Тісто виходить дуже густе, важко вимішується, – так має бути.
Перекласти у застелену пергаментом форму і випікати в добре розігрітій духовці 40-45 хвилин при температурі 170°. Розмір і форма на вибір: висока кругла 20-25 см (вийде один високий кекс), прямокутна для кексів 25×11 см (вийде два кекси).
Прикрасити можна за бажанням цукровою пудрою або шоколадною поливкою.

Яблучний пиріг з кремом
360 г борошна, дрібка солі,
0,5 ч. л. розпушувача, 180 г вершкового масла, 1 яйце, 150 г цукру,
2 ст. л. сметани.
Для крему: 350 мл молока, 1 яйце, 2 ст. л. крохмалю, 4 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 4 яблука.
У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і розпушувач. Додати розм’якшене масло і перетерти з борошном у крихту. Додати яйце, цукор, сметану і замісити тісто. Скотити його в кулю і покласти у холодильник на 30 хвилин.
Приготувати крем. У каструльку збити яйце, додати цукор, ванільний цукор, крохмаль. Вилити туди холодне молоко, перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, і зняти з вогню.
Розділити тісто на дві нерівні частини – одна третя і дві третіх. Більшу частину розгорнути і викласти в роз’ємну форму, формуючи бортики.
Очищені яблука нарізати шматочками. Викласти на тісто, втискаючи їх у нього. Залити яблука гарячим кремом (дуже смачно виходить, якщо крем змішати з подрібненими в крихту горіхами). Частину тіста, що залишилася, розгорнути і нарізати смужками. Викласти смужки у вигляді решітки поверх крему. Розігріти духовку до 180 С і випікати 40-50 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Мафіни з грушами
200 г борошна,100 г вершкового масла, 2 яйця, 6 ст. л. цукру,
15 г розпушувача, 2 груші, чверть чайної ложки меленого імбиру, третина чайної ложки меленої кориці.
Для приготування такого варіанту мафінів найкраще підійдуть щільні і не дуже соковиті груші. Можна випікати їх також з яблуками.
Розтопити в мисці вершкове масло, трохи охолодити, додати яйця і цукор, ретельно перемішати. Додати борошно, розпушувач, мелену корицю, імбир, перемішати тісто до однорідної консистенції. М’якоть груш нарізати дрібними кубиками, акуратно вмішати їх у тісто.
У силіконову форму вкласти паперові формочки для запікання мафінів і залити тісто приблизно на три чверті, оскільки воно підніметься в процесі випікання. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готові мафіни дістати з форми і залишити охолонути.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Співробітники Тернопільського районного управління поліції розшукують 52-річного мешканця обласного центру Андрія Скрябіна...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:08


Тернополянин віддав шахраям всі свої заощадження за покупку неіснуючої автівки...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:42


Працівники Заліщицької міської ради взяли учать у майстер-класі з писанкарства. Майстер-клас проходив під керівництвом народного майстра Ігоря Боднара...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:29


Майже 30 тисяч гривень заробив аферист на жінці, в якої, начебто, "купував" дитяче ліжечко...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:40


На засіданні чергової сесії Чортківської міської ради депутати ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чорткова» американському політику, демократу, старшому сенатору США від штату Нью-Йорк, лідеру більшості в Сенаті, у якого є чортківське коріння – Чарльзу Еллісу «Чаку» Шумеру Senator Chuck Schumer...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:22



Теми дня
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня