Четвер, 19 липня 2018
• Руслан Друк та Уляна Джигринюк: «З глини можна зробити все!» • Щоб райський відпочинок не обернувся… пекельними випробуваннями • Скільки коштують труси у брендового Ляшка? • Омріяний мотоцикл став фатальним… • Некрасива, зате розумна… • Джолі витягне «брудний щоденник» • У тебе завжди є я • Шварц потрапить до Книги рекордів Гіннеса.. • Тернопільщина отримає новий транш на соціально-економічний розвиток територій • У Тернополі — великий жіночий футбол! • Степан Барна: «Тернопілля вийшло на провідні позиції в Україні за рейтингом інвестиційної привабливості, тепер головна проблема — бажання людей працювати» • “Сусідка ліпить прибудову, як автобусну зупинку” • Як на ділі вирішується проблема садочків для іногородніх, — інструкція для влади і батьків • «Нива» розпочне сезон на Сумщині • Олена Гамурар: «Листи – це моральна підтримка нашим політв’язням» • Або – або… • Тернополянка стала обличчям «Дня вишиванки» у Торонто і пройшла до фіналу конкурсу «Міс українська Канада» • Делегацiя з Тернопiльщини спільно з Президентом України вшанувала пам’ять жертв Сагринської трагедiї • Ткачик-бум по-тернопільськи! • Зіркове покоління: плеяда юних українських зірочок знову вразила світ
Шоколадний пляцок з чорницями

Опубліковано: 3 Липня о 18:00 51


У форму треба викласти нижню частину коржа, змастити половиною крему, на крем викласти половину ягід, злегка втискаючи їх у крем.


Для тіста: 5 жовтків, 2 білки, 1,5 скл. борошна, 1,5 скл. цукру, 250 г масла, 7 ст. л. води, 4 ст. л. какао, 2 ч. л. розпушувача.
Для горіхового безе: 3 білки, 0,5 скл. цукру, 3 ст. л. перемелених волоських горіхів.
Для крему: 3 скл. молока, 6 ст. л. манки, 0,75 скл. цукрової пудри, 200 г масла, 1-2 скл. чорниць.

У каструлю покласти масло, какао, цукор, додати воду і поставити на вогонь. Прогріти, помішуючи, поки всі інгредієнти не з’єднаються. Залишити до повного охолодження.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. До охолодженої шоколадної маси додати жовтки, добре збити міксером. Додати борошно з розпушувачем, збити до поєднання компонентів.
Окремо збити білки до стійкої піни, лопаткою акуратно вмішати їх у тісто. Викласти тісто у форму (25х35), застелену пергаментом, вирівняти. Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку) до «сухого сірника». Охолодити. Розрізати на два коржі.
Щоб приготувати безе з горіхами, треба збити білки до стійкої піни. Потім по ложці додавати цукор, добре збиваючи після кожної порції цукру.
Форму застелити пергаментом і акуратно викласти на неї безе, вирівняти. Посипати перемеленими горіхами. Випікати при температурі 140 градусів 30-40 хвилин. Охолодити.
Для приготування крему у холодне молоко додати манку. Поставити на вогонь, постійно помішуючи, доводячи манку до готовності. Перекласти готову манку у керамічний посуд, вкрити харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні манки (це потрібно робити для того, аби манка не вкрилася характерною кірочкою). Залишити до повного охолодження.
Розм’якле масло збити з цукровою пудрою до світлої кремової маси. Порціями додавати охолоджену манку, збити до однорідності.
Тепер збираємо пляцок. У форму треба викласти нижню частину коржа, змастити половиною крему, на крем викласти половину ягід, злегка втискаючи їх у крем. Зверху викласти другий корж, на нього — решту крему і чорниць. Зверху покласти безе з горіхами і поставити пляцок до холодильника мінімум на 3-4 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Робота гончаря і справді на грані магії, — переконане тернопільське подружжя гончарів Руслан Друк та Уляна Джигринюк...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 21:00


Тернополянка з трьома дітьми три дні не могла вилетіти з Тунісу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


На думку Віталія Журавського, Олег Ляшко дуже талановита і харизматична людина, має акторські здібності, тому багато людей потрапляють «на гачок» його маніпуляцій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Унаслідок аварії біля Коломиї загинули мати і син зі Скали-Подільської...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 15:00


Ні, він не втратив через неї голову і не закохався. Закохатися – це взагалі складно...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
18 Липня
17 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео