П’ятниця, 18 жовтня 2019
• Оновлення команди Сергія Надала: керівні посади у мерії займають молоді професіонали • «Паперовий король»… із Чорткова! • «Бідні люди багатої країни не побудують» • Як учаснику бойових дій отримати земельну ділянку? • У Житомирі «Нива» зберегла лідерство • Едуард Кольцов більше не керівник обласної юстиції • Ех, забава, забава аж до рання!.. • Тернопіль до опалювального сезону готовий! • Тернопільщину довірили Ігореві Сопелю із Хоросткова • Сергій Надал: «Ідеї Провідника ОУН залишаються актуальними досі» • Марія Бандера: «Прізвище Бандера – це і честь, і водночас важкий хрест» • Терор беззаконня триває… • Фотозагадка для необізнаного простолюду • «Стати порожнім гніздом» • Збірна України перемогла Португалію та вийшла на Євро-2020 • «Кращої фотосесії у нас ще не було» • Дві аварії зі смертельними наслідками • «Хочу бути прикладом для повних дівчат, які вважають себе некрасивими» • «Робота кожного з подружжя у шлюбі – полегшити життя одне одного» • Українка отримала титул найкрасивішої мами Європи
Шоколадний пляцок з чорницями

Опубліковано: 3 Липня о 18:00 335


У форму треба викласти нижню частину коржа, змастити половиною крему, на крем викласти половину ягід, злегка втискаючи їх у крем.


Для тіста: 5 жовтків, 2 білки, 1,5 скл. борошна, 1,5 скл. цукру, 250 г масла, 7 ст. л. води, 4 ст. л. какао, 2 ч. л. розпушувача.
Для горіхового безе: 3 білки, 0,5 скл. цукру, 3 ст. л. перемелених волоських горіхів.
Для крему: 3 скл. молока, 6 ст. л. манки, 0,75 скл. цукрової пудри, 200 г масла, 1-2 скл. чорниць.

У каструлю покласти масло, какао, цукор, додати воду і поставити на вогонь. Прогріти, помішуючи, поки всі інгредієнти не з’єднаються. Залишити до повного охолодження.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. До охолодженої шоколадної маси додати жовтки, добре збити міксером. Додати борошно з розпушувачем, збити до поєднання компонентів.
Окремо збити білки до стійкої піни, лопаткою акуратно вмішати їх у тісто. Викласти тісто у форму (25х35), застелену пергаментом, вирівняти. Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку) до «сухого сірника». Охолодити. Розрізати на два коржі.
Щоб приготувати безе з горіхами, треба збити білки до стійкої піни. Потім по ложці додавати цукор, добре збиваючи після кожної порції цукру.
Форму застелити пергаментом і акуратно викласти на неї безе, вирівняти. Посипати перемеленими горіхами. Випікати при температурі 140 градусів 30-40 хвилин. Охолодити.
Для приготування крему у холодне молоко додати манку. Поставити на вогонь, постійно помішуючи, доводячи манку до готовності. Перекласти готову манку у керамічний посуд, вкрити харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні манки (це потрібно робити для того, аби манка не вкрилася характерною кірочкою). Залишити до повного охолодження.
Розм’якле масло збити з цукровою пудрою до світлої кремової маси. Порціями додавати охолоджену манку, збити до однорідності.
Тепер збираємо пляцок. У форму треба викласти нижню частину коржа, змастити половиною крему, на крем викласти половину ягід, злегка втискаючи їх у крем. Зверху викласти другий корж, на нього — решту крему і чорниць. Зверху покласти безе з горіхами і поставити пляцок до холодильника мінімум на 3-4 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Тернопільська міська рада змінюється, у її виконавчі структури йде працювати все більше молодих людей. Це стосується й керівних посад...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


«Із паперу можна зробити все, що завгодно: від якихось побутових дрібничок до мистецьких витворів і навіть… каркаса автомобіля», — переконаний мій співрозмовник...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


«IMTD INTERNATIONAL» відоме тим, що пропагує проєкти розвитку малого і середнього бізнесу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільські області інформує захисників України про правила отримання земельної ділянки ...


Опубліковано: о 15:00


Тернопільська «Нива» у рамках п’ятнадцятого туру першості України в другій лізі зіграла виїзний поєдинок проти одного з головних суперників у боротьбі за лідерство — житомирського «Полісся»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
17 Жовтня
16 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео