Неділя, 31 травня 2020
• Село Бриків Шумського району з висоти пташиного польоту • Романтичне освідчення на полігоні • У центрі Тернополя з’явиться ще одна відпочинкова зона • Як готувати спаржу: мінімалізм в усьому! • Тернопільська міська дитяча лікарня отримала сучасний УЗД-апарат • Оновлені харчоблок і пральня у дитсадку № 6 • Голова правління «Одеської кіностудії» Андрій Осіпов: «У Тернополі є такі люди і така енергія, які дозволяють саме цьому місту бути лідером в українській кінематографії» • Для розвитку міст потрібні час і досвід • Віктор Овчарук:«Співпраця ОТГ та кооперативів може стати взаємовигідним механізмом розвитку і гарантією фінансової стабільності останніх» • Автомобільні «корки»: наслідки і причини • Тернополянка Анна Кріль — призерка міжнародного онлайнконкурсу юних піаністів • У Тернополі почала діяти нова транспортна мережа • Експрокурор Юрій Ковалик відбуває покарання у Кагарлицькій виправній колонії на Київщині • «Їжа королів» – на тернопільському полі! • Олімпіада в Токіо може не відбутися взагалі • Дитсадки у Тернополі запрацюють першого червня • Файне місто повертається до звичного життя • Футбол знову з нами! • Прощання з Ерітьє • Протоієрей Дмитро Лисак та його дружина пані Марія відсвяткували золоте весілля
Шоколадний пляцок з чорницями

Опубліковано: 3 Липня о 18:00 424


У форму треба викласти нижню частину коржа, змастити половиною крему, на крем викласти половину ягід, злегка втискаючи їх у крем.


Для тіста: 5 жовтків, 2 білки, 1,5 скл. борошна, 1,5 скл. цукру, 250 г масла, 7 ст. л. води, 4 ст. л. какао, 2 ч. л. розпушувача.
Для горіхового безе: 3 білки, 0,5 скл. цукру, 3 ст. л. перемелених волоських горіхів.
Для крему: 3 скл. молока, 6 ст. л. манки, 0,75 скл. цукрової пудри, 200 г масла, 1-2 скл. чорниць.

У каструлю покласти масло, какао, цукор, додати воду і поставити на вогонь. Прогріти, помішуючи, поки всі інгредієнти не з’єднаються. Залишити до повного охолодження.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. До охолодженої шоколадної маси додати жовтки, добре збити міксером. Додати борошно з розпушувачем, збити до поєднання компонентів.
Окремо збити білки до стійкої піни, лопаткою акуратно вмішати їх у тісто. Викласти тісто у форму (25х35), застелену пергаментом, вирівняти. Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку) до «сухого сірника». Охолодити. Розрізати на два коржі.
Щоб приготувати безе з горіхами, треба збити білки до стійкої піни. Потім по ложці додавати цукор, добре збиваючи після кожної порції цукру.
Форму застелити пергаментом і акуратно викласти на неї безе, вирівняти. Посипати перемеленими горіхами. Випікати при температурі 140 градусів 30-40 хвилин. Охолодити.
Для приготування крему у холодне молоко додати манку. Поставити на вогонь, постійно помішуючи, доводячи манку до готовності. Перекласти готову манку у керамічний посуд, вкрити харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні манки (це потрібно робити для того, аби манка не вкрилася характерною кірочкою). Залишити до повного охолодження.
Розм’якле масло збити з цукровою пудрою до світлої кремової маси. Порціями додавати охолоджену манку, збити до однорідності.
Тепер збираємо пляцок. У форму треба викласти нижню частину коржа, змастити половиною крему, на крем викласти половину ягід, злегка втискаючи їх у крем. Зверху викласти другий корж, на нього — решту крему і чорниць. Зверху покласти безе з горіхами і поставити пляцок до холодильника мінімум на 3-4 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Днями військовослужбовці Роман і Вікторія заручились, а познайомилися вони чотири роки тому в Тернопільській військовій частині...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:02


У сквері на вулиці C. Качали, 1 триває облаштування культурно-відпочинкової зони «Комплексне трансфермістечко»...


Опубліковано: о 12:34


Готуючи страви зі спаржі, пам’ятайте найголовніше: спаржа – такий ніжний і смачний продукт, що йому не треба ні багато додаткових інгредієнтів, ні тривалої теплової обробки. Мінімалізм – це ключовий аспект у приготуванні зеленої спаржі....


Рубрика: Опубліковано: о 8:55


У лікувальних закладах Тернополя оновлюють медичне устаткування...


Опубліковано: о 19:12



Теми дня
31 Травня
30 Травня
29 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео