Середа, 12 листопада 2025
• Школярка з Тернополя стала лауреаткою премії імені Павла Тичини • Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв • Аварія у Смиківцях: через п’яного водія постраждали троє дітей • У Тернополі з’явились спеціальні паркомісця для родин Героїв і родичів зниклих безвісти військових • “Очікуємо на обʼєктивне розслідування”. Третя штурмова бригада прокоментувала затримання військових у Тернополі • На Тернопільщині затримали військовослужбовців, причетних до вчинення насильницьких дій • У подружжя захисника і захисниці народилася донечка Соломія • На території Почаївської лаври перешкоджали проведенню обшуків
7 апетитних начинок для лаваша

Опубліковано: 14 Лютого о 9:38 20650


На закуску номера.


З сиром і зеленню

300 г сиру, 200 г сметани, 2 зубчики часнику, 1 лаваш, сіль, зелень цибулі та кропу за смаком.
Сир розім’яти виделкою, додати подрібнену зелень, пропущений через часникодавку часник, сіль і сметану. Сирною начинкою змастити лаваш і скрутити рулетом. Покласти до холодильника на 1-2 годину, щоб настоявся. Гострим ножем нарізати лаваш на порційні шматочки.

З грибами і сиром

300 г печериць або інших грибів, 1 ст. л. вершкового масла, 200-250 г твердого сиру, 1 пучок петрушки або іншої зелені, 5-6 ст. л. майонезу, 1 лаваш.

Гриби дрібно нарізати. Обсмажити на олії до золотистого кольору приблизно за 10-15 хвилин. Охолодити. Сир натерти на крупній тертці. Зелень посікти. Змішати з печерицями та додати майонез. Викласти начинку на лаваш і розрівняти. Загорнути в тугий рулет і залишити на годину в холодильнику.

З корейською морквою і куркою

200-250 г філе курячої грудки, сіль, перець, приправа для курки за смаком, 1 ст. л. олії, 1 невеликий огірок, 1 невеликий пучок кропу, 1 лаваш, 150-200 г вершкового сиру, 100 г моркви по-корейськи, 1-2 ст. л. майонезу.

Куряче філе посолити, поперчити і за бажанням додати приправу для курки. Обсмажити на сковороді в олії до готовності. Охолодити і нарізати скибочками. Огірок натерти на тертці для корейської моркви. Зелень посікти. Лаваш змастити вершковим сиром. Викласти моркву, огірок і курку. Зверху нанести тонку сітку з майонезу. Закрутити в щільний рулет і залишити в холодильнику на годину-півтори.

З крабовими паличками

240 г крабових паличок, 100-150 г твердого сиру, 50 г
майонезу, 2 зубці часнику,
1 лаваш.

У мисці змішати дрібно натерті крабові палички, твердий сир, часник і майонез. Змастити лаваш підготовленою начинкою, в основу викласти цілі крабові палички. Щільно згорнути.

З тунцем, яблуками і перцем

 

150 г консервованого тунця, 100 г твердого сиру, 100 г
зеленого яблука, 100 г червоного болгарського перцю,
50 г зеленого салату, 2 листи лаваша, майонез за смаком.

Тунець розім’яти виделкою (обов’язково злити олію або сік), сир натерти на дрібній тертці, яблуко і перець порізати дрібними кубиками, салат порвати руками. Лаваш змастити майонезом, викласти сир, потім салат, яблуко, перець і тунець. Загорнути щільним рулетом і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

З сиром і маком

100 г маку, 300 г сиру, 50 г цукру, 2 яйця, 2 листи лаваша, 1 ст. л. молока.

Мак замочити в окропі на 5-6 хвилин, рідину злити. Сир змішати з маком, цукром, двома яєчними білками і одним жовтком. Рівним шаром викласти начинку на лаваші і скачати тугі рулети. Другий жовток збити з молоком.

Викласти рулети на деко, застелене пергаментом. Зверху змастити жовтком. Випікати приблизно 15 хвилин при температурі 180 ° С.

З горіхами і згущеним молоком

100 г волоських горіхів, 100 г
вершкового масла, 300 г вареного згущеного молока,
1-2 листи лаваша, 1 ст. л. цукрової пудри.

Горіхи дрібно посікти. Розм’якшене вершкове масло добре збити разом зі згущеним молоком. Додати горіхи і добре перемішати. Змастити лаваш начинкою і скачати в тугий рулет. Загорнути в харчову плівку і на годину-півтори залишити в холодильнику. Перед подачею на стіл нарізати порційними шматочками і посипати цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Учениця 10 класу Тернопільської спеціалізованої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Магдалина Липовецька стала лауреаткою Премії імені Павла Тичини...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Перед судом постане грабіжник, котрий у складі злочинної групи забирав майно в тернополян...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:27


Зловмисники вибили скло і проникли до ресторану «Пролісок», що у Великій Березовиці, та пошкодили майно всередині...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:22


У Шумській школі мистецтв викладачка Вікторія Каменєва провела майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки для мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:30


Тернопільські прокурори через суд повернули земельну ділянку зоологічного заказника «Людвище», незаконно передану у приватну власність...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:20



Теми дня
10 Листопада
24 Жовтня
23 Жовтня
21 Жовтня