Субота, 27 липня 2024
• “Її пісні були наповнені теплом і ніжністю, так само, як і її душа”. Обірвалось життя співачки Ірини Музики • Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон • Прапор передали синові. Шумщина попрощалась із Героєм Миколою Пичулюком • Митрополит Епіфаній закладе капсулу під меморіальний комплекс у Лішні • У службовців ТЦК Тернопільщини вилучили 1,8 млн грн, 82000 євро і 96000 доларів • Викрав у знайомого банківську картку і зняв 40 тисяч гривень кредиту • Із серпня у Тернополі подорожчає проїзд у громадському транспорті • На Монастирищині два брати відкопали на городі дзвін XIIX століття • У Збручі на Тернопільщині масово загинула риба • За сприяння в складанні іспиту з водіння взяв 12 тисяч гривень • У готелі в Тернополі військовий застрелив прикордонника • Мамині вишиванки передала до музею в Залізцях • Надії було лише 24. Обірвалось життя поліцейської з Тернопільщини • Олександра Криницького призначили представником уповноваженого з прав людини в Тернопільській області • 20 тисяч кал – на городі у Василя Романчака із Теребовлянщини • Землю накрила магнітна буря червоного рівня • У рідному селі Романа Купчинського на Зборівщині відновлюють музей • У Великій Березовиці вшанують загиблих Героїв • Вбивство Ірини Фаріон: деталі замаху та версії слідства • Працівниця “Тернопільводоканалу” творить дивовижні речі з бісеру
Аліна Ярмакова: «Моя «солодка справа» з’явилася завдяки дітям!»

Автор: Опубліковано: 1 Березня о 14:09 28


Її торти більше схожі на витвори мистецтва, аніж на кондитерські вироби – унікальні «антигравітаційні» куби, дивовижні гірські масиви та острови...


Тернополянка Аліна Ярмакова не просто пече, а творить – вигадує, фантазує, втілює. Виходять сюжети — теплі, яскраві, надихаючі… Як і сама Аліна – людина багатьох вмінь і талантів! Мандрівниця зі стажем – шість років працювала гідом по Україні і екскурсоводом у печері “Млинки”, щаслива мама трьох діточок та майстриня солодких шедеврів!

У медовий місяць – на Ельбрус!
— Так сталося, що з дитинства мала багато гуртків, уподобань, – розповідає про себе Аліна. – Пригадую, ще малою мріяла стати співачкою чи бандуристкою, але після музичної школи ця мрія згасла… Потім навчалася на спеціальності “Екскурсовод” і шість років працювала гідом по Україні і екскурсоводом у печері “Млинки”. Це була робота-мрія, бо я дуже багато подорожувала, побачила пів України і ще й показувала її іншим людям. Але коли стала мамою, не хотілося вже на довгий час розлучатися з сім’єю і тоді шукала інші свої таланти – щоб і робота подобалася, і бути поруч з рідними. Коли народилися дітки, мене зацікавило здорове харчування – так і з’явилися мої перші натуральні солодощі. Але між декретними відпустками я працювала ще й учителькою географії – це теж одна з моїх мрій, ще з шостого класу я мріяла стати географом. Тож я дуже щаслива зараз, що всі мої мрії так збувалися!

Щодо кондитерства, то я ним до 18 років взагалі не цікавилася, навіть духовки не відкривала… (Сміється, – авт.) А перший свій тортик зробила в презент хлопцеві – майбутньому чоловікові в армію. Любов до мандрів у нас із чоловіком – спільна. На медовий місяць (це було ще до війни, у 2013 році) ми організували аж дві мандрівки. Перша частина – це було сходження на гору Ельбрус. Ми не піднялися на саму вершину, проте жили тиждень на висоті 4300 м і робили підйоми вище табору до висоти 4700 м з неймовірними краєвидами на Головний Кавказький Хребет. Друга частина – це практика географічного факультету в Криму, де упродовж двох тижнів ми подорожували Кримом. Дуже пощастило, що до війни ми побачили таку прекрасну природу як Криму, так і Кавказу. Щиро хочу вірити, що цю красу ми зможемо колись показати своїм дітям у мирний час…
Нині подорожі у нас трішки видозмінилися, як-не-як, троє дітей дають свої корективи. (Сміється, – авт.) Але ми любимо подорожувати навіть Тернопільщиною і багато чого й досі нового відкриваємо для себе. Чомусь часто трапляється, що хочемо далеко поїхати, щоб щось побачити, а своє, рідне, ще не все пізнали…

За рік – 250 тортів!
— Як я прийшла до «солодкого життя»? Напевно, ці таланти передаються з покоління в покоління. Моя прабабуся пекла великі короваї в печі, смачну випічку також робили мої бабуся і мама. З народженням донечки я зацікавилася виготовленням натуральних цукерок – хотілося приготувати щось нешкідливе, але солодке і смачне. Торти ж дарувала друзям, пекла на сімейні свята. І коли була вже в декретній відпустці втретє, якось друзі “підштовхнули” пекти на замовлення, а не лише в подарунки. Тільки за свій перший, «дебютний» рік у «солодкій справі» спекла 250 тортиків! Безмежно вдячна усім замовникам за довіру, підтримку, допомогу, коментарі і відгуки! А ще надихають і допомагають дітки. Вони – це великий стимул! Завдяки ним взагалі з’явилася моя випічка. Встигати усе інколи й справді тяжко, але я люблю свою «солодку справу», а особливо приємно насолоджуватися результатом. Це ніби мій окремий світ, в якому я творю.

Найстарша донечка любить мені підказувати, як би вона зробила, як оформила б той чи інший тортик, аби виглядало краще. Середульший син всі торти, які йому сподобалися, відразу «замовляє» собі на день народження – напевно, вже п’ять тортів має бути! (Сміється, – авт.) А найменший синочок тільки й чекає, щоб спробувати креми чи шоколадки… Але оскільки часто виходить “чоботар без чобіт”, коли щось готую, всі домашні дружною командою питають: “А цей тортик вже нам?” (Сміється, – авт.).

Чи важко було знайти «саме ті» рецепти, інгредієнти, смаки та форми? Я самоучка, насправді, жодного майстер-класу навіть не проходила. Тому я читаю літературу, переглядаю відео в Інтернет-ресурсах. Але результат усіх тортів – це не лише теорія, а й домашня практика. Майже всі рецепти у мене авторські, я їх “зліпила” з декількох рецептів, так, щоб мені було “до смаку”. Щодо оформлень, то я дуже люблю сюжетні. Острови, гори – це моя стихія. Я б такі тортики робила день і ніч, бо отримую надзвичайне задоволення. Мені подобаються також «антигравітаційні», наприклад, куб. Це такі торти, які вражають. Рекордсменами серед кількості замовлень за минулий рік були “Торт Київський” – приблизно 30 тортів та “Три шоколади” – приблизно 40 тортиків. Найважчий торт важив понад 11 кг – це був весільний торт. Найчастіше ті, що ефектні, готуються довго і потребують багато праці, але результат того вартує!


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

26 липня померла вокалістки відомого тернопільського гурту «Фіра» Ірина Музика...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:10


У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві мовознавиці й ексдепутатки Ірини Фаріон, повідомив президент Володимир Зеленський із посиланням на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:40


24 липня Шумська громада провела в останню путь 51-річного захисника Миколу Пичулюка, який загинув 17 липня поблизу селища Нью-Йорк на Донеччині...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


24 липня 2024 року предстоятель Православної Церкви України блаженнійший Митрополит Епіфаній прибув із візитом на Тернопільщину...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:16


Службовцям ТЦК із Тернопільщини, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних, оголосили підозру...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:42



Теми дня
26 Липня
25 Липня
24 Липня
23 Липня