Субота, 14 вересня 2024
• На велосипедах – Тернополем. “Карітас” організовує мандрівки для підлітків • Назавжди 24. На Тернопільщині оплакують молодого воїна • У тернополянина видурили 5 тисяч гривень за “непридатність до військової служби” • У Тернополі подякували волонтерам, які допомагають ЗСУ • «Контінентал» створює власний парк залізничних вагонів: отримано першу партію вагонів-зерновозів • Тенісний турнір у Тернополі об’єднав спортсменів для допомоги ЗСУ • Тернополянин викрав кросівки у торгово-розважальному центрі • На Чортківщині привітали 95-річну довгожительку • Чи готовий Тернопіль до чергової зими в час війни? • У Тернополі грабіжник вирвав із рук сумку в перехожої • “Не викликав швидку, а побіг до священника”. Фатальна бійка на Тернопільщині • Помер тернопільський суддя у відставці Богдан Сташків • Понад 30 років був парохом у Мшанці на Теребовлянщині • Ні ноутбука, ні грошей. Жінку з Тернопільщини ошукали шахраї • Вчителька з Тернополя дистанційно навчає дітей із Донеччини • Дві смертельні аварії на Тернопільщині • Від прибиральниці до консультантки Google, Meta й Apple – шлях успіху уродженки Тернопільщини • Вимагали гроші й шантажували. На Тернопільщині затримали кримінального авторитета і його спільників • На Тернопільщині безкоштовно навчатимуть жінок на водійок вантажівок • Коли чоловік і син – на війні, рятує творчість
Аліна Ярмакова: «Моя «солодка справа» з’явилася завдяки дітям!»

Автор: Опубліковано: 1 Березня о 14:09 28


Її торти більше схожі на витвори мистецтва, аніж на кондитерські вироби – унікальні «антигравітаційні» куби, дивовижні гірські масиви та острови...


Тернополянка Аліна Ярмакова не просто пече, а творить – вигадує, фантазує, втілює. Виходять сюжети — теплі, яскраві, надихаючі… Як і сама Аліна – людина багатьох вмінь і талантів! Мандрівниця зі стажем – шість років працювала гідом по Україні і екскурсоводом у печері “Млинки”, щаслива мама трьох діточок та майстриня солодких шедеврів!

У медовий місяць – на Ельбрус!
— Так сталося, що з дитинства мала багато гуртків, уподобань, – розповідає про себе Аліна. – Пригадую, ще малою мріяла стати співачкою чи бандуристкою, але після музичної школи ця мрія згасла… Потім навчалася на спеціальності “Екскурсовод” і шість років працювала гідом по Україні і екскурсоводом у печері “Млинки”. Це була робота-мрія, бо я дуже багато подорожувала, побачила пів України і ще й показувала її іншим людям. Але коли стала мамою, не хотілося вже на довгий час розлучатися з сім’єю і тоді шукала інші свої таланти – щоб і робота подобалася, і бути поруч з рідними. Коли народилися дітки, мене зацікавило здорове харчування – так і з’явилися мої перші натуральні солодощі. Але між декретними відпустками я працювала ще й учителькою географії – це теж одна з моїх мрій, ще з шостого класу я мріяла стати географом. Тож я дуже щаслива зараз, що всі мої мрії так збувалися!

Щодо кондитерства, то я ним до 18 років взагалі не цікавилася, навіть духовки не відкривала… (Сміється, – авт.) А перший свій тортик зробила в презент хлопцеві – майбутньому чоловікові в армію. Любов до мандрів у нас із чоловіком – спільна. На медовий місяць (це було ще до війни, у 2013 році) ми організували аж дві мандрівки. Перша частина – це було сходження на гору Ельбрус. Ми не піднялися на саму вершину, проте жили тиждень на висоті 4300 м і робили підйоми вище табору до висоти 4700 м з неймовірними краєвидами на Головний Кавказький Хребет. Друга частина – це практика географічного факультету в Криму, де упродовж двох тижнів ми подорожували Кримом. Дуже пощастило, що до війни ми побачили таку прекрасну природу як Криму, так і Кавказу. Щиро хочу вірити, що цю красу ми зможемо колись показати своїм дітям у мирний час…
Нині подорожі у нас трішки видозмінилися, як-не-як, троє дітей дають свої корективи. (Сміється, – авт.) Але ми любимо подорожувати навіть Тернопільщиною і багато чого й досі нового відкриваємо для себе. Чомусь часто трапляється, що хочемо далеко поїхати, щоб щось побачити, а своє, рідне, ще не все пізнали…

За рік – 250 тортів!
— Як я прийшла до «солодкого життя»? Напевно, ці таланти передаються з покоління в покоління. Моя прабабуся пекла великі короваї в печі, смачну випічку також робили мої бабуся і мама. З народженням донечки я зацікавилася виготовленням натуральних цукерок – хотілося приготувати щось нешкідливе, але солодке і смачне. Торти ж дарувала друзям, пекла на сімейні свята. І коли була вже в декретній відпустці втретє, якось друзі “підштовхнули” пекти на замовлення, а не лише в подарунки. Тільки за свій перший, «дебютний» рік у «солодкій справі» спекла 250 тортиків! Безмежно вдячна усім замовникам за довіру, підтримку, допомогу, коментарі і відгуки! А ще надихають і допомагають дітки. Вони – це великий стимул! Завдяки ним взагалі з’явилася моя випічка. Встигати усе інколи й справді тяжко, але я люблю свою «солодку справу», а особливо приємно насолоджуватися результатом. Це ніби мій окремий світ, в якому я творю.

Найстарша донечка любить мені підказувати, як би вона зробила, як оформила б той чи інший тортик, аби виглядало краще. Середульший син всі торти, які йому сподобалися, відразу «замовляє» собі на день народження – напевно, вже п’ять тортів має бути! (Сміється, – авт.) А найменший синочок тільки й чекає, щоб спробувати креми чи шоколадки… Але оскільки часто виходить “чоботар без чобіт”, коли щось готую, всі домашні дружною командою питають: “А цей тортик вже нам?” (Сміється, – авт.).

Чи важко було знайти «саме ті» рецепти, інгредієнти, смаки та форми? Я самоучка, насправді, жодного майстер-класу навіть не проходила. Тому я читаю літературу, переглядаю відео в Інтернет-ресурсах. Але результат усіх тортів – це не лише теорія, а й домашня практика. Майже всі рецепти у мене авторські, я їх “зліпила” з декількох рецептів, так, щоб мені було “до смаку”. Щодо оформлень, то я дуже люблю сюжетні. Острови, гори – це моя стихія. Я б такі тортики робила день і ніч, бо отримую надзвичайне задоволення. Мені подобаються також «антигравітаційні», наприклад, куб. Це такі торти, які вражають. Рекордсменами серед кількості замовлень за минулий рік були “Торт Київський” – приблизно 30 тортів та “Три шоколади” – приблизно 40 тортиків. Найважчий торт важив понад 11 кг – це був весільний торт. Найчастіше ті, що ефектні, готуються довго і потребують багато праці, але результат того вартує!


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Учасники проєкту «Діти і війна» від Тернопільського благодійного фонду "Карітас" проводять веломандрівки файним містом Тернопіль...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Підволочиська громада попрощалася із захисником Валентином Кравчуком, молодим воїном, старшим солдатом 68-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:36


Тернопільські оперативники встановили особу шахрая, який ошукав жителя Тернополя на 5 тисяч доларів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:23


Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук відзначив волонтерів Тернопільщини, серед яких військові, медики, приватні підприємці, за вагому підтримку Збройних Сил України та подякував їм за щоденну працю на благо Перемоги України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:00


«Контінентал Фармерз Груп» розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:42



Теми дня
12 Вересня
11 Вересня
10 Вересня