Вівторок, 03 грудня 2024
• “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку • У Тернополі віддали шану жертвам голодоморів в Україні • У Тернополі виступить “Лісапетний батальйон” • У Тернополі автобус наїхав на 23-річного хлопця • Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл
Чудеса з духовки. Три рецепти запеченого м’яса

Опубліковано: 6 Лютого о 9:00 588


Три рецепти запеченого м’яса .


Свинина в пікантному маринаді
1,5 кг свинини (шия, грудинка), 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки гірчиці, 1 ч. ложка коріандру, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком.
Для маринаду: 2 цибулини, 4 зубці часнику, 1 паличка кориці, 1 ст. ложка меду, 1 лимон, 3 ст. ложки яблучного оцту,
2 шт. лаврового листа, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком, 3 ст. ложки солі, 0,7 л мінеральної сильногазованої (лужної) води.
У гарячу воду (але не окріп) покласти пів чайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, проварити 3-4 хвилини і остудити.
Великими шматками порізати цибулю і лимон. Подрібнити часник. Додати у маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед і мінеральну воду. Отриманим маринадом залити м’ясо і залишити у холодильнику на 1-2 доби.
Дістати м’ясо з маринаду, обсушити його паперовим рушником і змастити гірчицею. Викласти м’ясо у форму для випікання, полити олією і невеликою кількістю маринаду, а зверху посипати перцем і коріандром.
Випікати м’ясо під кришкою або під фольгою в розігрітій до 200°С духовці протягом 1 години. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 170°С і готувати ще 1-1,5 години. Періодично поливати м’ясо соком, що виділився, і маринадом. Запечене м’ясо викласти на таріль, нарізати порційними шматочками і подавати до столу з овочами і зеленню.

 

Фарширований рулет з філе індички
500 г філе індички, 120 г моцарели або іншого сиру,
1 помідор, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. гірчиці, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, спеції за смаком.
За бажанням індичку можна замінити на куряче філе. А начинку можна придумати різноманітну: чорнослив, курагу, болгарський перець, шпинат та ін.
Філе розрізати на тонкий довгий шматок. Злегка відбити. Для маринаду змішати мед, гірчицю, сіль, перець, спеції і олію. Все добре перемішати і натерти м’ясо з обох боків. По довжині філе викласти кружальця моцарели і помідора. Закрутити все рулетом, перемотати ниткою, обгорнути в пергамент і випікати при 170º приблизно 40 хв. і 10 хв. без пергаменту, щоб рулет підрум’янився.

Свинина в пиві з ананасами
2 кг свинини (задня частина), 2 склянки світлого пива, 300 г консервованого ананаса (кільцями), 3 ст. ложки топленого вершкового масла, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка борошна, 1 ч. ложка меленого імбиру, 1 ч. ложка гвоздики, 2 ч. ложки спецій для м’яса, сіль за смаком.
М’ясо промити, просушити і викласти у каструлю. Залити м’ясо пивом, додати половину спецій і посолити. На великому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати на повільному вогні під кришкою протягом 1 години. Стежити, щоб не підгоріло, при необхідності долити трохи води.
Вийняти м’ясо з каструлі і дати йому трохи охолонути.
На поверхні м’яса зробити акуратні надрізи у вигляді ромбів. У кожен ромб застромити по бутону гвоздики. Загорнути м’ясо у фольгу. Запікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин.
Тим часом приготувати соус. На вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Потім додати цукор, ананаси, імбир, решту спецій для м’яса і трохи солі. Налити сік з ананасів (не більше пів склянки) і кип’ятити ще 10 хвилин. Із запеченого м’яса зняти фольгу, полити соусом і викласти зверху шматочки ананаса. Запікати в духовці ще 20 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У ніч з 1 на 2 грудня під час російської атаки на Тернопіль ворожий безпілотник влучив у багатоповерхівку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:29


У ніч на понеділок, 2 грудня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Тернополі. Внаслідок атаки загинув 45-річний чоловік, ще троє людей доправили до лікарень...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:53


У п’ятницю, 29 листопада, заступник мера Марупе (Латвійська Республіка) передав два транспортні засоби для військовослужбовців з Великоберезовицької громади, які боронять нашу державу на фронті...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:41


На фронті загинув захисник із Бучацької громади Євгеній Гнидка...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:40


Продовжено відбір на програму з навчання та працевлаштування ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин «Разом»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:10



Теми дня
2 Грудня
30 Листопада
28 Листопада
25 Листопада
24 Листопада