Понеділок, 20 січня 2025
• До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя” • У Лановецькій громаді відкрили соціальну пральню • У різдвяній шопці в Тернополі народилося двоє ягнят • Ветерана Тараса Пастуха призначили заступником голови Тернопільської ОВА • Ексчиновник із Тернопільщини обіцяв за пів мільйона гривень дозвіл на рубку лісу • В обгорілій будівлі в Тернополі знайшли мертвим сторожа • 12 років тюрми “світить” сімом наркоторговцям із Тернопільщини • Будинок із цеглин любові • Розколяда у Тернополі: на фестиваль з’їхались колективи з усієї області • У чотирьох аваріях на Тернопільщині травми отримали 11 пасажирів • У Тернополі не розминулися автомобіль та електровелосипед
Фрикадельки з волоськими горіхами і журавлиновим соусом від пані Стефи

Опубліковано: 24 Грудня о 18:00 113


Для фрикадельок: 600 г телячого фаршу, 1 яйце,1 склянка мелених волоських горіхів, 3 ст. ложки висівок, січена зеленина (кріп, петрушка), сіль, перець, лимон, журавлина. Для соусу: журавлина, пів склянки червоного вина, цукор.


Фарш повинен бути пісним, бо горіхи досить масні і з фаршем будуть гарно доповнюватися.
Фарш заправити і добре вимішати. До фаршу додати лимон – він дуже гарно пасуватиме до ягідного соусу.
Мокрими руками виробляти фрикадельки, в середину кожної класти 2-3 ягідки журавлини. Підсмажити на олії і відставити.

Журавлину викласти в олію, де смажилися фрикадельки, додати вино, підцукрувати і дати покипіти 5 хвилин під покришкою. Зблендерувати і перевірити смак – має бути кисло-солодкий.

Викласти фрикадельки на журавлиновий соус і трохи прогріти.

Дуже смакує з печеним гарбузом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

До війни займався дезінфекцією та дератизацією, борючись зі шкідниками в Україні та за кордоном...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:18


19 січня в храмі святого Володимира Великого селища Велика Березовиця, що біля Тернополя, відбулася молитовна зустріч єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Володимира Фірмана з родичами зниклих безвісти воїнів...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:57


Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 14 років позбавлення волі засуджено керівника виправної колонії у окупованому ворогом селі Вальянівське, що на Луганщині, в якій росіяни незаконно утримували українських військовополонених...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Злочинний план для охочих уникнути мобілізації налагодили посадовці одного з районних територіальних центрів комплектування Тернопільської області...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:21


Під час ремонту авто загинув чоловік. Нещасний випадок трапився в одному із сіл Нараївської територіальної громади 15 січня близько 19:00...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:33



Теми дня
19 Січня
16 Січня