Легкий салат з куркою
1 помідор, 1 огірок, 200 г курячого філе, 1 ст. л. соєвого соусу, листя салату довільно, 1 зубець часнику, сіль, перець, оливкова олія за смаком.
Філе нарізати невеликими шматочками, посолити, додати пропущений через часникодавку часник, і замаринувати в соєвому соусі протягом 20 хвилин. Обсмажити курочку на сковороді на великому вогні з двох боків до появи скоринки. Листя салату промити і просушити, порвати руками. Огірок порізати півкільцями і покласти до листя салату. Помідори нарізати довільно і додати в салатницю. За смаком посолити, поперчити, заправити оливковою олією, перемішати і зверху викласти шматочки курки.
Салат «Оригінальний»
Подавати в прозорих склянках.
На 1 порцію: 1 тертий огірок, шматочок відвареної курячої грудки, 1 помідор, очищений від шкірки, 2 яйця (шар білка, шар жовтка з зеленню), 1 ч. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку.
Всі інгредієнти подрібнити і викласти шарами у прозорі склянки: курка – огірок – помідор – жовток – зелень – білок. Сік і олію капнути на шар огірка та помідора.
Салат «Середземноморський»
Листя салату, 300 г курячого філе, 2 помідори, 1 болгарська перчина, 100 г маслин без кісточок, 200 г сиру фета, 2 ст. л. посіченого кропу.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, третина чайної ложки солі.
Куряче філе відварити або обсмажити на великому вогні, порізати смужками. Помідори та фету порізати кубиками, маслини – навпіл. Листя салату порвати руками. Викласти всі інгредієнти у салатницю і залити заправкою.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: кухня, салат