П’ятниця, 22 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Індича ніжка із журавлиновим соусом

Опубліковано: 25 Лютого о 16:00 51


«Індича гомілка – ідеальний варіант для святкового столу. А найголовніше, що готувати її дуже легко – просто обсмажуємо і допікаємо в духовці.


 Щоб підкреслити смак м’яса, найкраще використовувати ягідний соус – ідеальним рішенням стане журавлиновий, – радить відомий український кухар Євген Клопотенко. – Наполегливо рекомендую цей рецепт для вашого святкового столу».

1 невелика індича ніжка (гомілка),  150 г замороженої журавлини, 50 г цукру, 1 паличка кориці, 1 зірочка бодяну, 1 гілочка розмарину, оливкова або соняшникова олія для смаження, за смаком сіль, перець.

Розігріти духовку до 180 градусів. Індичу гомілку натерти сіллю і перцем та обсмажити на сковороді з олією і гілочкою розмарину з усіх боків до золотистої скоринки. Потім поставити в духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру гомілки).

Приготувати журавлиновий соус. У невеликій каструлі з’єднати журавлину, цукор і спеції, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хвилин. Потім перетерти соус через сито. Якщо соус вийшов занадто рідким, ще трохи його потримайте на вогні, щоб зайва волога випарувалась.

Подавати індичу ніжку з журавлиновим соусом.  Ідеальним гарніром до ніжки стане картопля, запечена в духовці з розмарином.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада