Щоб підкреслити смак м’яса, найкраще використовувати ягідний соус – ідеальним рішенням стане журавлиновий, – радить відомий український кухар Євген Клопотенко. – Наполегливо рекомендую цей рецепт для вашого святкового столу».
1 невелика індича ніжка (гомілка), 150 г замороженої журавлини, 50 г цукру, 1 паличка кориці, 1 зірочка бодяну, 1 гілочка розмарину, оливкова або соняшникова олія для смаження, за смаком сіль, перець.
Розігріти духовку до 180 градусів. Індичу гомілку натерти сіллю і перцем та обсмажити на сковороді з олією і гілочкою розмарину з усіх боків до золотистої скоринки. Потім поставити в духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру гомілки).
Приготувати журавлиновий соус. У невеликій каструлі з’єднати журавлину, цукор і спеції, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хвилин. Потім перетерти соус через сито. Якщо соус вийшов занадто рідким, ще трохи його потримайте на вогні, щоб зайва волога випарувалась.
Подавати індичу ніжку з журавлиновим соусом. Ідеальним гарніром до ніжки стане картопля, запечена в духовці з розмарином.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера