Вівторок, 01 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
Кіш з броколі та арахісом

Опубліковано: 3 Березня о 16:00 124


«Мушу вам зізнатися, я дуже полюбив броколі, – каже відомий український кухар Євген Клопотенко.


 – Зелена і така хрумка – її просто неможливо не полюбити. Сьогодні я пропоную приготувати вам класичний кіш з броколі з невеликим твістом від мене. Я вирішив додати до цього пирога солоного арахісу для аромату і приємного хрускоту. Це вийшло божественно смачно, і ви маєте це обов’язково скуштувати.

Для начинки: 600 г броколі (півтори упаковки Broccoli Vapeur від Bonduelle), 250 мл 33% вершків, 50 г солоного смаженого арахісу, 2 яйця, 200 г твердого сиру, сіль та перець за смаком.

Для пісочного тіста: 350 г борошна, 1 ст. л. цукрової пудри, 150 г вершкового масла, 2 жовтки, 1-2 ст. л. води або молока, дрібка солі та цукру. Приготувати пісочне тісто. Змішати 350 г борошна, дрібку солі, дрібку цукру та 1 ст. л. цукрової пудри. Додати 150 г м’якого вершкового масла і добре перемішати руками до отримання однорідної крихти.

Додати два жовтки і знову добре перемішати тісто руками. Якщо тісто буде розсипатися, додати 1-2 ст. л. води або молока. Тісто має вийти м’яким і еластичним. З тіста сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і покласти у холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 200 градусів. Дістати тісто з холодильника і розкачати качалкою між двома листами вощеного пергаменту завтовшки 4-5 мм. Цієї закладки буде досить, щоб розкачати тісто на форму 28 см. Викласти тісто у форму, добре притиснувши до країв форми. Надлишки тіста зрізати ножем, щоб вийшов ідеально рівний бортик. Зробити у тісті проколи виделкою по периметру форми, щоб тісто не здулося при випіканні. Поставити у добре розігріту духовку на 8-10 хвилин. Потім дістати тісто і дати йому трохи охолонути. Температуру духовки зменшити до 180 градусів.

Тим часом заморожену броколі (600 г) перекласти в миску. На такий кіш мені знадобилося півтори пачки Broccoli Vapeur від Bonduelle, тому що мені хотілося приготувати пиріг з насиченим смаком броколі. Але в принципі можна обійтися однією упаковкою.

Приготувати заливку. Для цього з’єднати в мисці 250 мл вершків, 2 яйця і перемішати вінчиком. Будь-який твердий сир (200 г) натерти на тертці з великими вічками та додати до яєчно-вершкової суміші. Перемішати, щоб сир рівномірно розподілився в масі. Броколі викласти у форму з тістом і рівномірно розподілити по всій площі. На ваш розсуд можете трохи зменшити або збільшити кількість броколі. Залити тарт підготовленою заливкою так, щоб вона рівномірно розподілилася по формі. Додати 50 г смаженого арахісу. Його можна додати як на даному етапі, так і під час приготування кіша, коли яєчна маса трохи запечеться. Запікати кіш у духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг дістати з духовки і дати йому повністю охолонути. Порізати на порції і подавати на стіл.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня