Четвер, 12 грудня 2024
• «Допомагаємо тим, у яких війна забрала все…» У Тернополі провели благодійну акцію для переселенців • У День волонтера понад 30 тернополян здали кров для фронту • «Прийняв із послуху нашого Синоду бути слугою Христовим”. У Тернополі відбулася інтронізація архиєпископа Теодора Мартинюка • Головну ялинку в Тернополі засвітила донька Героя Тараса Петришина • «Дівчина з обкладинки» у селі під Тернополем: 2 мільйони американців дивляться, як живе українська хуторянка • Іван Яцків загинув від обстрілу ворога на Сумському напрямку • У Тернополі відзначили волонтерів, які допомагають українським захисникам • Виписали з лікарні двох дітей, які отруїлися грибами у Копичинцях • Підпалили приміщення сільської ради біля Тернополя на замовлення… спецслужб росії • 12-річний хлопчик потрапив під колеса автомобіля • “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку
Котилося яєчко по світу, несло усім радість світлу!

Опубліковано: 14 Квітня о 15:00 231


Котилося яєчко по світу, несло усім радість світлу.


Салат «Перепелине гніздечко»

500 г курячого філе, 5 яєць, 500 г картоплі, 100 г цибулі, 250 г огірків, зелень, сіль, майонез, олія, 3-4 перепелиних яйця для прикраси.

Куряче філе відварити у спеціях до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Коли охолоне, дрібно нарізати.

Цибулю дрібно нарізати. Залити її окропом і відставити на 10 хвилин (це робиться для того, щоб цибуля не гірчила). Потім воду злити, цибулю промити в холодній воді.

Картоплю почистити, натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Посмажити картоплю у великій кількості олії. Щоб картопля не злипалася, рекомендуємо смажити її маленькими порціями.

Огірки нарізати соломкою. Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на дрібній тертці. Зелень дрібно нарізати.

Змішати картоплю (трохи картоплі залишити для прикраси), огірки, філе, білки, цибулю, посолити за смаком. Заправити майонезом. Викласти в салатницю. Посипати дрібно нарізаною зеленню, зробити поглиблення, по колу викласти картоплю. У поглиблення викласти варені і почищені перепелині яйця.

Якщо немає перепелиних яєць, можна для прикраси цього салату зробити яйця з жовтків. Для цього їх необхідно розтерти з майонезом, додати дрібно нарізану зелень, зліпити з цієї маси невеликі кульки і викласти їх на салат.

Таким чином можна прикрасити будь-який салат.

Яйця,-фаршировані-грибами-copyЯйця, фаршировані грибами

7-10 варених яєць, 150 г грибів, 150 г цибулі, 150 г моркви, майонез, зелень за смаком, сіль, перець, олія.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на дрібній тертці. Зелень дрібно нарізати. Яйця розрізати на дві частини. Вийняти жовтки і натерти їх на дрібній тертці.

На олії обсмажити цибулю. Додати моркву, обсмажити. Додати гриби, посолити, поперчити. Смажити близько 20-25 хвилин. Коли охолонуть, гриби з цибулею і морквою перемолоти на блендері. Додати жовтки, перемішати, а потім додати зелень і знову перемішати. Додати трохи майонезу, перемішати. Отриманою масою нафарширувати половинки яєць.

желе-кращанки-3-copyКрашанки з желе

Яйця, желе різного кольору.

Підготувати яйця, як у рецепті «Великодні заливні яйця». Приготувати желе за інструкцією на упаковці, залити його в яйця. Поставити в холодильник на кілька годин. Заливаючи желе різного кольору, можна отримати смугасті крашанки.

 

 

Курячий-рулет-copyКурячий рулет

2 курячих філе, 0,5 кг курячого фаршу, 8 яєць (одне для фаршу), 1 велика цибулина, 1 скибочка батона, пучок шпинату, 50 мл молока, 1 столова ложка вершкового масла, приправа за смаком.

Відварити яйця і помити шпинат. Опустити в окріп листя шпинату, щоб воно зм’якло. Щоб зберегти листочки рівними, необхідно їх рівно скласти один на одного за допомогою шумівки і опускати в воду, притримуючи ложкою. Потім викласти листя на рівну тарілку.

Приготувати фарш. Для цього пропустити куряче м’ясо через м’ясорубку або попередньо купити готовий у магазині. Додати до фаршу цибулю, розмочений у молоці батон, яйце і спеції.

Куряче філе порізати тонкими скибочками. Відбити їх, посипати приправами. Варені яйця обгорнути у листя шпинату.

Тепер збираємо рулет. Готувати його краще в формі для кексу, яку попередньо треба змастити маслом або обгорнути пергаментним папером. Викласти половину відбитого філе у форму, а решту залишити, щоб накрити рулет. Викласти фарш на відбивні, на фарш — яйця по колу. Накривати їх фаршем і відбивними. Ретельно змастити рулет олією і накрити фольгою. Запікати при температурі близько 190 градусів приблизно годину.

Прикрасити рулет можна тертим сиром, яйцем і зеленню.

Заливні-яйця-2-copyВеликодні заливні яйця

10 яєчних шкаралупок,  100 г шинки, 1 огірок, 1 болгарська перчина, 20 г желатину, 2 склянки курячого бульйону, 0,5 банки консервованої кукурудзи, зелень за смаком.

Підготувати завчасно шкаралупки: добре вимити яйця з содою, зробити отвір з тупого боку діаметром приблизно 2-2,5 см, вилити вміст (вміст яєць у страві не використовується). У теплій воді розчинити харчову соду, замочити шкаралупу. Потім промити її гарненько під проточною водою.

Замочити желатин у воді на 10 хв., підігріти його до повного розчинення, але не кип’ятити, змішати з бульйоном, процідити. Порізати усі інгредієнти маленькими шматочками.

Шкаралупу поставити в контейнер з-під яєць для того, щоб зручніше було викладати начинку. Викласти акуратно й рівномірно усі інгредієнти у шкаралупки, додати зелені, залити бульйоном і поставити у холодне місце. Коли заливне повністю застигне, яйця почистити від шкаралупи й викласти на тарілку.

Начинку для заливних яєць можете змінювати відповідно до своїх кулінарних уподобань.

Заливні-яйця-copy


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Український ветеранський фонд запрошує на новий вебінар. Цієї середи, 11 грудня, о 16 годині юристка розповідатиме про види виплат для членів сімей загиблих Захисників та Захисниць...


Рубрика: , , Опубліковано: о 23:29


Волонтери гуманітарного штабу при Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі стали помічниками святого Миколая — передали внутрішньо переміщеним особам продуктові набори і солодощі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


5 грудня, у День волонтера, у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка відбувся день донора. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:41


8 грудня 2024 року в Архикатедральному храмі Непорочного Зачаття в Тернополі відбулася інтронізація нового архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Теодора Мартинюка ...


Рубрика: , Опубліковано: о 0:08


Дня святого Миколая, на Театральному майдані Тернополя урочисто відкрили й освятили Різдвяну шопку та засвітили вогні головної ялинки міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:58



Теми дня
9 Грудня
8 Грудня
3 Грудня