2 шт. курячого філе (приблизно по 300 г кожне), 200 г печериць, 100 г
твердого сиру, 1 яйце,
1 болгарська перчина, зелений базилік, олія для смаження, 1 ст. л. меду,
1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. паприки.
Дошку застелити харчовою плівкою, скропити її водою, викласти філе. Повздовжньо його надрізати і розгорнути, як книжку. Філе накрити харчовою плівкою і добре відбити. Відбивати можна пляшкою, качалкою чи плоским боком молотка для м’яса, щоб не прорвати волокна. Відбиті філе з обох боків посолити і поперчити. Викласти на тарілку, прикрити харчовою плівкою і покласти в холодильник.
Приготувати начинку для рулету. Печериці нарізати невеликими шматками, підсмажити на олії і посолити. Перець нарізати короткою соломкою. Сир натерти на тертці з великими вічками. Базилік подрібнити. Яйце збити на густу піну. До збитого яйця викласти підготовлені гриби, перець, базилік, сир і все перемішати. На застелену харчовою плівкою дошку (не забувайте плівку скропити водою) викласти два шматки відбитого філе так, щоб один шматок трошки покривав інший, і в місці накладки відбити. Посередині викласти начинку і за допомогою харчової плівки загорнути в рулет. На розпечену сковорідку з олією викласти рулет швом донизу і на великому вогні обсмажити його з кожного боку до рум’яної скоринки.
Поки рулет смажиться, приготувати соус. Для цього в посудині змішати соєвий соус, паприку і мед. Обсмажений рулет викласти на фольгу, полити соусом. Фольгу загорнути і помістити рулет в розігріту до 200 °С духовку. Випікати 30 хв. Курячий рулет з грибами і болгарським перцем готовий.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера