Понеділок, 10 лютого 2025
• Захисник тернопільської бригади одружився в музеї Юліуша Словацького • Тернополянка хотіла стати моделлю, а втратила 28 тисяч гривень • Протаранив прокуратуру: 20-річний водій не впорався з керуванням • Робочі місця для людей з інвалідністю створили у Чортківській міській раді • У Тернополі відремонтують будинок, пошкоджений ворожим дроном • ПЦУ відкрила чоловічий монастир у Почаєві • “Життя обірвалося в розквіті сил”. Біля Часового Яру загинув захисник із Тернопільщини • Юні спортсмени з Тернопільщини здобули перемогу на всеукраїнських змаганнях із лижних гонок • Посадовці з Тернопільщини будують бліндажі на прифронтовій території • У Тернополі англієць розбив вікно в поліції і пошкодив ліхтар • Зіткнувся з деревом… Фатальна аварія в селі Гермаківка • Два тернопільських борці здобули призові місця на чемпіонаті України з боротьби греко-римської • У Тернополі презентували фільм про батальйон «Свобода» гвардії Наступу «Рубіж» • У Тернополі хлопчик випав із вікна третього поверху • 16 тис доларів США – за допомогу в незаконному перетині кордону • За порубку дерев у заповіднику на Тернопільщині загрожує до п’яти років тюрми • Аварія у Тернополі: автомобіль збив 16-річну дівчину • Стрілецький бій тривав пів години: знищено двох ворожих розвідників • Два ворожі дрони-камікадзе збили сили ППО на Тернопільщині • «Позич, будь ласка, грошей». Шахраї дурять людей через соцмережі
М’ясо до новорічного столу

Опубліковано: 26 Грудня о 8:00 26


Топ-3 святкових страв.


Буженина у трьох маринадах
1,5 кг свинини (окісту або нежирної шиї), 500 мл кефіру,
5 зубчиків часнику, 1-2 перцю чилі, 4 ст. л. олії.
Для основного маринаду: 1 гілка розмарину, 4 гілки чебрецю, 2 см імбиру, 2 ч. л. солі, 10 шт. чорного перцю горошком.
Взяти велику каструлю. У неї має поміститися м’ясо із запасом. Налити 2,5 л води і довести до кипіння. Імбир розрізати на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню. Додати всі інгредієнти для основного маринаду і занурити туди м’ясо.
Залишити остигати мінімум на 2 години, потім злити маринад і залити свинину кефіром. М’ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
Підготувати пасту, подрібнивши часник і перець чилі (з перцю потрібно видалити насіння). Додати в пасту олію. Дістати м’ясо з кефіру, обсушити серветками. Натерти м’ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
Розігріти духовку до 180 ºC. Постелити на стіл фольгу мінімум два шари. М’ясо щільно загорнути у фольгу і помістити на деко.
Запікати у духовці 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум’янити м’ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.

Рулет з фаршу з сиром і перцем
500 г свинячого фаршу, 100 г тертого сиру твердих сортів, 30 г дрібно натертого сиру Пармезан, 2 великі болгарські перчини різного кольору, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 1 яйце, зелень петрушки і кропу, оливкова олія, сіль, мелений перець.
Болгарський перець помити, видалити перегородки і насіння. Потім нарізати соломкою і протушкувати на оливковій олії до напівготовності під закритою кришкою, після чого дати йому охолонути.
Фарш з’єднати з тертим твердим сиром, додати панірувальні сухарі, яйце, сіль і мелений перець. Ретельно перемішати. Викласти масу між двома шарами пергаментного паперу і качалкою розкачати пласт завтовшки 0,5 см.
Зняти верхній шар паперу, всю поверхню фаршу посипати тертим пармезаном і дрібно посіченою зеленню. Викласти зверху болгарський перець і за допомогою нижнього аркуша паперу сформувати з м’яса рулет. Щільно загорнути рулет у папір для випічки і зав’язати краї. Запікати в розігрітій до 180° С духовці 30-40 хвилин.
Готовий м’ясний рулет остудити і розрізати на порційні шматки.

Свинячі ребра у медово-гірчичному соусі
1, 5 кг свинячих реберець, 1 цибулина, 5 лаврових листочків, 1 ч. л. духмяного перцю горошком, 5 зубців часнику, 2 ст. л. меду, 2 ст. л. гірчиці, 1 ст. л. соєвого соусу.
Ребра обсмажити на розпеченій сковороді у мінімальній кількості олії з усіх боків, щоб утворилася скоринка. Викласти ребра в каструлю з киплячою водою, додати цибулю, лаврове листя, запашний перець, посолити за смаком, зменшити вогонь і варити півтори години при слабкому кипінні.
Дрібно нарізати часник, змішати із соєвим соусом, медом і гірчицею.
Розігріти духовку до 220° C. Дістати відварені реберця, обсушити, розрізати на окремі ребра, занурити в соус, розкласти на деко, застелене папером для випічки. Запікати 10-12 хвилин у розігрітій до 220° C духовці до утворення красивої скоринки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Боєць тернопільської 105-ої окремої бригади територіальної оборони під час відпустки одружився з коханою Ольгою...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 20:29


До працівників Тернопільського районного управління поліції звернулася 19-річна мешканка обласного центру...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:13


5 лютого, близько 20-ої години, водій в'їхав у будівлю Тернопільської обласної прокуратури ...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 11:45


Тернопільська міська рада оголошує конкурс на отримання фінансової підтримки для розвитку ветеранського підприємництва в рамках Програми підтримки ветеранів та членів їх сімей на створення (розвиток) власного бізнесу на 2024-2025 роки...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:28


На засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про надання одноразової грошової допомоги ще 158 військовослужбовцям для придбання необхідного спорядження та технічних засобів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:24



Теми дня
6 Лютого
5 Лютого
4 Лютого
30 Січня