Субота, 14 вересня 2024
• На велосипедах – Тернополем. “Карітас” організовує мандрівки для підлітків • Назавжди 24. На Тернопільщині оплакують молодого воїна • У тернополянина видурили 5 тисяч гривень за “непридатність до військової служби” • У Тернополі подякували волонтерам, які допомагають ЗСУ • «Контінентал» створює власний парк залізничних вагонів: отримано першу партію вагонів-зерновозів • Тенісний турнір у Тернополі об’єднав спортсменів для допомоги ЗСУ • Тернополянин викрав кросівки у торгово-розважальному центрі • На Чортківщині привітали 95-річну довгожительку • Чи готовий Тернопіль до чергової зими в час війни? • У Тернополі грабіжник вирвав із рук сумку в перехожої • “Не викликав швидку, а побіг до священника”. Фатальна бійка на Тернопільщині • Помер тернопільський суддя у відставці Богдан Сташків • Понад 30 років був парохом у Мшанці на Теребовлянщині • Ні ноутбука, ні грошей. Жінку з Тернопільщини ошукали шахраї • Вчителька з Тернополя дистанційно навчає дітей із Донеччини • Дві смертельні аварії на Тернопільщині • Від прибиральниці до консультантки Google, Meta й Apple – шлях успіху уродженки Тернопільщини • Вимагали гроші й шантажували. На Тернопільщині затримали кримінального авторитета і його спільників • На Тернопільщині безкоштовно навчатимуть жінок на водійок вантажівок • Коли чоловік і син – на війні, рятує творчість
Осінь у слоїку: три ідеї для консервації

Опубліковано: 19 Вересня о 9:23 27


Запасаємось на зиму смакотою.


Аджика універсальна
Така домашня аджика в міру гостра, тож підійде для усієї сім’ї. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,8 л готової аджики.
2,5 кг помідорів, 0,5 кг моркви, 0,5 кг болгарського перцю, 0,3 кг цибулі, 0,2 кг часнику, 3 гострі червоні перчини (в стручках), 250 мл олії, 200 г цукру, 80 г солі, 250 мл оцту.
Помідори очистити від шкірки – для цього опустити їх на кілька хвилин у кип’яток, а тоді – у холодну воду. Почистити решту овочів.
Пропустити всі овочі через м’ясорубку. Перемішати та поставити на середній вогонь. Через 30 хв. після закипання додати олію та оцет, ще через 30 хв. – цукор і сіль. Після цього варити ще 1,5 год. Розкласти у стерилізовані слоїки, закрутити, перевернути догори дном та залишити так до охолодження.

Баклажани як гриби
Пікантний рецепт баклажанів на зиму, який не вимагає тривалого варіння. Баклажани залишаються ароматними і ніжними, а ще — набувають характерного смаку грибочків, який так цінують любителі такої закуски. На 1 кг баклажанів – 1 лавровий листок, 2-3 шт. запашного перцю, 0,5 ст. л солі, 1 л води, 50 мл оцту, кріп і запашні трави за смаком.
Ретельно вимити баклажани, відрізати плодоніжки. Нарізати на кубики і до верху залити підсоленою водою. Залишити на годину.
Через годину злити воду і злегка відтиснути баклажани від зайвої вологи. Баклажани викласти у каструлю і залити водою, поставити на вогонь до кипіння. Коли вода з баклажанами закипить, зняти пінку і додати оцет. Слоїки добре вимити і простерилізувати, кинути в кожен лавровий листочок, перчик, кріп і всі трави, які подобаються. Викласти баклажани в слоїки і залити гарячим розсолом, закрити і залишити остигати під ковдрою. Зберігати баклажани в банках потрібно в прохолодному місці.

Салат зі шпарагівки та грибів
500 г грибів (печериць), 500 г спаржевої квасолі (шпарагівки), 300 г цибулі, 300 г моркви, 80 мл олії,
10 мл оцту 9%, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, 2 зубці часнику, по 2 шт. лаврового листка і духмяного перцю.
Спаржеву квасолю промити, відрізати кінчики і розрізати кожну на три частини. Перекласти у каструлю, залити водою і варити 5 хв. від початку закипання. Після цього помістити її у холодну воду. Помідори занурити в окріп і почистити від шкірки. Перемолоти або зблендерити у пюре.
Гриби почистити, нарізати плястерками середнього розміру. Цибулю нарізати чвертькільцями. Моркву натерти на грубій тертці.
У глибоку сковорідку налити 1-2 ст. ложки олії, викласти моркву і цибулю. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати протягом 10 хв. на середньому вогні.
У каструлю викласти спаржеву квасолю, злегка тушковані овочі із сковорідки, томатне пюре, влити решту олії, вичавити часник, додати сіль, цукор, лавровий листок і духмяний перець. Інгредієнти змішати між собою, накрити кришкою. Після того, як почне кипіти, зробити маленький вогонь і тушкувати 30 хв. Наприкінці влити оцет і витримати на плиті ще 5 хв. Готовий салат зі шпарагівки і грибів розкласти у слоїки. Тепер потрібно простерилізувати: для цього у каструлю налити води, покласти на дно рушничок і викласти на нього слоїки з салатом, злегка прикрити кришками. Стерилізувати 10 хв. від моменту закипання. Закатати кришками і покласти під рушник або плед до повного охолодження.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Учасники проєкту «Діти і війна» від Тернопільського благодійного фонду "Карітас" проводять веломандрівки файним містом Тернопіль...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Підволочиська громада попрощалася із захисником Валентином Кравчуком, молодим воїном, старшим солдатом 68-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:36


Тернопільські оперативники встановили особу шахрая, який ошукав жителя Тернополя на 5 тисяч доларів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:23


Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук відзначив волонтерів Тернопільщини, серед яких військові, медики, приватні підприємці, за вагому підтримку Збройних Сил України та подякував їм за щоденну працю на благо Перемоги України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:00


«Контінентал Фармерз Груп» розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:42



Теми дня
12 Вересня
11 Вересня
10 Вересня