Ми пропонуємо вам осінній варіант цієї страви – з яблуками та корицею.
1,5 скл. молока, 1 яйце, 2 ч. л.
ванільного екстракту, 2 скл. борошна, 1 ч. л. соди (без чубка) або розпушувача, третина склянки цукру, 25 г розтопленого вершкового масла, 1 ч. л.
меленої кориці (без чубка),
1 яблуко, 2 ст. л. коричневого цукру.
Збити молоко, яйце і ваніль в мисці. Просіяти борошно і соду в окрему миску. Додати цукор. Зробити в центрі поглиблення. Додати молочну суміш, перемішати. Додати корицю, коричневий цукор і очищене нарізане яблуко.
Нагріти антипригарну сковорідку на середньому вогні. Злегка змастити шматочком сала. Ложкою викладати тісто і смажити 3-4 хвилини, аж поки на поверхні не з’являться бульбашки. Перевернути і смажити з іншого боку до золотистого кольору. Подавати теплими.
Секрети
– продукти обов’язково повинні бути свіжими, в тому числі сода чи розпушувач;
– не потрібно надто довго перемішувати тісто, інакше панкейки будуть «гумовими»;
– якщо панкейки прилипають – додати до тіста трохи олії;
– слабо піднімаються – всипати трохи розпушувача;
– максимально важлива при готуванні панкейків консистенція тіста. Занадто густі – додати молока, а якщо рідкі – всипати борошно. Експериментуйте, аж поки на вашій сковорідці не з’являться ідеальні панкейки.
Джерело: НОВА Тернопільська газета