Неділя, 07 грудня 2025
• Під завалами загинула працівниця видавництва “Богдан” Ірина Чорненька • Чоловік на фронті, а дружина з сином рятувались від ракети в Тернополі • Від ракетного удару загинула працівниця Тернопільської ОВА • Страшні наслідки російської атаки на Тернопіль: 33 загиблих, 6 зниклих безвісти • Віталій і синочок Давидко загинули через російську атаку на Тернопіль • Росія вдарила по двох житлових будинках у Тернополі • Школярка з Тернополя стала лауреаткою премії імені Павла Тичини • Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв
П’ять страв з курки і свинини для ідеальної гостини

Опубліковано: 21 Лютого о 8:08 4063


Що приготувати смачне на вихідних для родини?.


Курячі гомілки в сметанному маринаді
1,5 кг курячих гомілок, 1 склянка сметани, 4 зубчики часнику, 1 лимон, зелень петрушки, 0,5 ч. л. орегано,
0,5 ч. л. суміші перців, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. оливкової олії.
У мисці змішати сметану, подрібнений часник, терту цедру лимона, лимонний сік, оливкову олію, орегано, сіль і суміш перців. Додати посічену петрушку і ретельно все перемішати. Гомілки змішати з маринадом і викласти у щільний пакет. Закрити і акуратно струсити, щоб маринад розподілився по всіх гомілках. Поставити до холодильника на 30 хвилин. Вийняти ніжки з пакета, викласти у форму для запікання і поставити на 45-50 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

Відбивні у соєвому соусі
500 г свинячої полядвиці,
2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. томатного соусу або кетчупу, сіль за бажанням, перець за смаком, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, олія для смаження.
М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками, порізати на порційні шматки, відбити. У зручній глибокої мисочці змішати не сильно солоний соєвий соус і улюблений томатний соус. Першу відбивну змастити з обох боків приготованим маринадом, поперчити за смаком, за бажанням можна злегка посолити – залежно від того, який у вас соєвий соус.
Далі складати відбивні одна на одну, змащуючи тепер тільки верх кожної приготовленим маринадом. Накрити відбивні харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин маринуватися (краще на годину-дві). Розігріти в сковороді трохи рафінованої олії і обсмажувати відбивні, попередньо обкачані в борошні і змочені у збитому яйці, з кожного боку до рум’яної скоринки.

Відбивні конвертики з кропом
500 г курячого філе, яйце, борошно, панірувальні сухарі, кріп, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло, олія для смаження.
Куряче філе розрізати вздовж і відбити кожен шматочок під харчовою плівкою. Відбивні посолити і поперчити з обох боків. У центр покласти трохи посіченого кропу і шматочок вершкового масла. Акуратно скласти філе навпіл. Краї можна закріпити за допомогою зубочистки. Занурити відбивні в збите яйце, а потім обкачати у борошні і після того в панірувальних сухарях. Обсмажувати відбивні на розпеченій сковороді з обох боків до готовності.

Курячі котлетки з сиром
500 г курячого філе, 200 г кисломолочного сиру, 1-2 цибулини, 3 яйця, 1-2 зубці часнику, панірувальні сухарі, сіль, перець, солодка паприка за смаком.
Куряче філе порізати на шматки і разом з посіченою цибулею викласти у чашу кухонного комбайна. Додати нарізаний часник. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати розім’ятий виделкою сир і яйця. Посолити, поперчити, можна за бажанням додати чверть чайної ложки солодкої паприки і все ретельно перемішати. З отриманої маси формувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажувати на маленькому вогні до золотистої скоринки.

Свинина з чорносливом у духовці
0,5 кг свинячої шиї, 7 шт. чорносливу, 1 цибулина, пів яблука, 100 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Свинину нарізати тонкими пластами. Посолити, поперчити. Свинину щільно викласти в змащену олією форму для запікання. Зверху викласти нарізану кільцями або півкільцями цибулю, а також невеликі шматочки яблука і чорносливу. Посипати тертим сиром і панірувальними сухарями. Полити зверху сметаною. Запікати 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Внаслідок жахливого ракетного удару по Тернополю 19 листопада, загинула працівниця видавництва "Богдан" Ірина Чорненька...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:22


Трагічний ранок 19 листопада назавжди змінив життя родини Геляс у Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:11


Галина Мацьків загинула під завалами зруйнованого російською ракетою будинку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


22 листопада о 18:00 у Тернополі завершили пошуково-рятувальні роботи після масованого російського удару...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:16


Внаслідок ракетної атаки ворога на Тернопіль 19 листопада трагічно загинули Віталій Долиняк та його маленький син Давидко...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:52


Найпопулярніше цього тижня

Теми дня
23 Листопада
22 Листопада
19 Листопада
10 Листопада
24 Жовтня