Капустяний салат з чорносливом і горіхами
Половинка пекінської капустини, 1 морквина,100 г чорносливу без кісточок, 100 г очищених волоських горіхів, 1 лайм, за смаком 1-2 ст. л. дієтичного майонезу або олії.
Чорнослив помити і замочити в теплій воді на 10 хвилин. Капусту посікти, моркву натерти на великій тертці. Змішати капусту з морквою, полити соком лайма, посолити і добре перемнути руками. Чорнослив зцідити і нарізати невеликими шматочками. Горіхи покришити не дуже дрібно. Додати до капусти чорнослив, горіхи і за бажанням цедру лайма. Перемішати і поставити в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею заправити трішки дієтичним майонезом або олією.
Вітамінний салат з дайконом
Особливістю редьки дайкон є її екологічна чистота: вона не поглинає із землі солі тяжких металів та радіоактивні елементи, а в процесі вживання дайкон виводить з організму ці шкідливі елементи. Дайкон містить безліч корисних речовин: калій, каротин, вітаміни групи В, С, РР. Саме тому салат з дайкона – це не лише смачна страва, а й дуже корисна.
300 г пекінської або молодої капусти, 1 дайкон, 1 морквина, сметана або олія для заправки, сіль, перець за смаком.
Капусту дрібно посікти. Натерти на тертці моркву. Краще використовувати солодку моркву, тоді салат буде смачнішим. Можна натерти її на тертці для корейської моркви. Додати до капусти. Дайкон почистити і натерти на такій же тертці. Можна використовувати велику або дрібну тертку, за вашим бажанням. Перемішати всі складники, посолити, поперчити, заправити сметаною чи олією.
Салат з дайкона і яблук
Більшість салатів з дайкона передбачають поєднання фруктів і овочів. Це дозволяє підкреслювати корисність і легкість цього інгредієнта. Салат з дайкона і яблук можна подавати як гарнір до білкової їжі – яєць, риби, птиці.
300 г дайкона, 3 середні зелені яблука соковитого сорту, 3 ст. л. олії, 50 г волоських горіхів, 1-2 ст. л. винного або бальзамічного оцту, 1-2 морквини, спеції за смаком.
Очищені дайкон, яблука і моркву натерти на тертці. Почищені волоські горіхи підсушити в духовці і подрібнити. Зробити заправку з олії, оцту, солі та перцю. Готовий салат прикрасити горішками.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера, салат