П’ятниця, 22 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Піцу з’їв і… помолодів

Опубліковано: 11 Липня о 8:00 587


Кабачок – дуже корисний овоч. Він легко засвоюється і добре впливає на організм людини. За кількістю корисних властивостей кабачок можна порівняти з огірком або зеленим листковим салатом. У кабачках міститься велика кількість мінеральних солей, що надзвичайно важливо для хорошого обміну речовин в організмі.


Кабачок здатний:
* уповільнювати процеси старіння
* оновлювати і регенерувати клітини
* зміцнювати і відновлювати волосся
* підвищувати еластичність і пружність шкіри
* підвищувати імунітет
* покращувати перистальтику кишечника
* виводити токсини і холестерин
* нейтралізувати радіонукліди
* підвищувати стресостійкість.
Вживання кабачків – чудова профілактика і ліки при багатьох захворюваннях. Зокрема, особливо корисним цей овоч буде для тих, хто хворіє на цукровий діабет, страждає артритами і високим тиском, має проблеми із шлунково-кишковим трактом і порушенням обмінних процесів в організмі.
Норма споживання плодів для дорослої людини – 200 г щодня. Вживати овоч можна як у сирому, так і в приготованому вигляді. Сирий плід використовують для салатів, вибираючи при цьому молоді ніжні екземпляри. Кабачки можна смажити, варити, запікати, тушкувати, – і як окрему страву, і доповнюючи іншими інгредієнтами.

Кабачкова піца
Дуже проста і смачна страва з кабачків. Обов’язково спробуйте її приготувати.
Імпровізація на тему «піца з кабачків» – це, звичайно, не піца в класичному розумінні, а швидше запіканка з кабачків. Рецепт дуже простий і доступний. Кабачкове тісто нейтральне, за бажанням можете додати до нього зелень та спеції. З начинкою теж експериментуйте, поки не знайдете саме свою кабачкову піцу. Смакуйте на здоров’я!
1 кабачок (400-450 г), 0,5 ч. л. солі, 4-5 ст. л. борошна, 1 ст. л. сметани, 1 помідор, 100 г ковбаси (шинки, м’яса, фаршу), 80 г твердого сиру, 1 гілочка базиліку, 1 зубець часнику.
Кабачки натерти на тертці, посолити й перемішати. Залишити на 5 хвилин, щоб пустили сік. Добре відтиснути, додати яйце, сметану і борошно.
Викласти кабачкове тісто на пательню, змащену олією, обсмажити 10 хвилин під закритою кришкою на помірному вогні.
Ковбасу і помідор нарізати кільцями. Сир натерти. Часник і базилік дуже подрібнити.
Перевернути кабачковий млинець, викласти часник з базиліком, зверху половину сиру, далі ковбасу і помідори, зверху решту сиру. Далі можна продовжити приготування на пательні: налити трохи води під кабачкову основу і накрити кришкою. Завдяки парі, що утворюється, сир швидше розплавиться.
Можна також перекласти кабачкову піцу на деко і запекти в духовці впродовж 5-10 хвилин до рум’яності.

Кошички з кабачків і шинки
1-2 кабачки, 4 ст. л. сметани, 100 г помідорів черрі, 3 яйця, 100 г шинки, 100 г твердого сиру, вершкове масло для змащування, паприка, солодкий червоний мелений перець, сіль за смаком.
У глибокій посудині змішати до однорідної маси сметану, яйця, паприку, сіль і червоний перець.
Вимити кабачки, відрізати плодоніжку і нарізати максимально тонкими слайсами. Нарізати невеликими кубиками шинку, вимийте і розрізати навпіл помідори черрі. На грубій тертці натерти сир.
Форми для випікання кексів змастити вершковим маслом. Викласти в них слайси кабачків, сформувавши з них кільця. Заповнити порожнину шинкою, помідорами і залити сметанним соусом. Посипати зверху натертим сиром і запікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріг із кабачків
Такий пиріг готується досить швидко. Він не лише надзвичайно смачний, а й дуже ситний і може стати цікавим гарніром до смаженого м’яса, птиці чи навіть риби.
2 кабачки (750 г), 1 цибулина, 1 склянка борошна, 1 ч. л. розпушувача, 250 г тертого твердого сиру, 3 яйця, чверть склянки олії, 1 ч. л. солі, пів чайної ложки чорного меленого перцю, зелень за смаком. Кабачок та сир натерти на тертці, дрібно нарізати цибулю. Змішати всі інгредієнти у великій мисці, залишивши 1 столову ложку тертого сиру.
Викласти кабачкову суміш у круглу форму для випічки, попередньо змащену олією. Розігріти духовку до 175 градусів Випікати пиріг 45-50 хв. до золотисто-коричневого кольору. За 7-10 хвилин до готовності зверху посипати сиром. Дати пирогу охолонути 10-15 хв. перед нарізкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада