Вівторок, 29 квітня 2025
• Пропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабаря • 39-та річниця Чорнобильської трагедії: тернопільські поліцейські вшанували пам’ять жертв та ліквідаторів аварії • У Кременці провели акцію на підтримку зниклих безвісти і полонених захисників • У Зарваниці вшанували пам’ять отця Василя Поточняка • Двоє жінок потрапили під колеса автомобіля у Теребовлі • У Тернополі запрацював інноваційний центр реабілітації для захисників і захисниць • У Тернопільському ставі знайшли тіло 79-річної жінки • Пластуни Тернополя відзначили 113-ту річницю першої присяги • Жінка з Теребовлянщини втратила майже на 50 тисяч гривень • 6-річний хлопчик вибіг на дорогу та потрапив під колеса авто • «Я і нині з вами»: у Тернополі відбулася урочиста академія з нагоди відзначення Року митрополита Андрея Шептицького • Нехай музика відтворює довкілля: в Тернополі оголосили Всеукраїнський музичний конкурс • Василіянський монастир у Бучачі — найкраще фото Тернопільщини у конкурсі «Вікі любить пам’ятки 2024» • «Тернопільщина вражає 2025» туристичний форум об’єднав експертів і крафтових виробників • 76 мільйонів на незаконному видобутку піску заробила відома будівельна фірма Тернополя • У Зарваниці відбудеться Хресна дорога за справедливий мир • Підприємець із Кременця самовільно будував кафе на… Замковій горі • Тернопільські танцівники – бронзові призери престижного світового чемпіонату • Діти з інвалідністю на Великдень водитимуть гаївки в етнопарку на Тернопільщині • На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик
Радимо страви на різні смаки: сирнички з маком – для ніжних панянок, дерун велетенський – з’їдять козаки

Опубліковано: 5 Жовтня о 16:38 124


Печений дерун «Для козаків».


2 курячих філе, 4 великі картоплини, 1 цибулина, 2 великі помідори, півсклянки сметани, 3 яйця, 2 зубці часнику, сіль, перець за смаком.

Філе розрізати і добре відбити, викласти на деко, застелене фольгою, посолити і поперчити. Помідори нарізати на кружальця і викласти на філе. Картоплю натерти на тертці з великими вічками. В окремій мисочці збити яйця, додати сметану, дрібно нарізану цибулю і часник, посолити і поперчити. Усе добре перемішати і додати до натертої картоплі. Знову перемішати. Отриману масу рівним шаром розподілити зверху на філе з помідорами. Запікати в духовці до появи золотистої скоринки.

dranik-s-kurinyim-farshem-zapekaem

Макарони по-панськи

250 г спагетті або букатіні, 200 г білих грибів, 100 г шинки, 75 г вершкового масла, 4 ст. л. томатної пасти, сіль.

Відварити спагетті і гриби до готовності окремо один від одного. Відварені гриби нарізати соломкою, обсмажити на сковороді з маслом до зарум’янювання, додавши також шинку, покласти томат-пасту, перемішати, довести до кипіння, додати суміш до спагетті.

Курочка в грибному соусі

500 г курячого філе, 100 г вершкового масла, половинка лимона, 400 г свіжих грибів, 1-2 зубці часнику, 100 мл сепараторної сметани, сіль, перець за смаком.

Філе нарізати шматочками по 3-4 см. Отримані шматки відбити, трохи посолити і поперчити. Гриби порізати кубиками. На великому вогні розігріти містку сковорідку і змастити її вершковим маслом. Викласти курку і обсмажити її протягом 8-9 хвилин на великому вогні (шматочки потрібно періодично перевертати).

Тепер потрібно розігріти ще одну сковорідку і на ній обсмажити гриби. Туди ж вичавити часник. Смажити 8-10 хвилин на максимальному вогні. Потім зняти сковорідку з вогню і відставити вбік.

Підсмажене куряче філе скропити соком половинки лимона. Гриби рівномірним шаром викласти на м’ясо. Додати сепараторну сметану, поставити на слабкий вогонь. Потрібно дочекатися, поки соус стане густим, але при цьому не дати йому закипіти, тобто тушкувати страву на дуже маленькому вогні. Залишити грудинку з грибами ще на 10 хвилин, іноді помішуючи, на слабкому вогні.

Гарбузова каша в горщику

500 г гарбуза, 750 мл молока, 1 склянка пшона, вершкове масло, сіль, цукор, сухофрукти за смаком.

Пшоно перебрати, ретельно промити до прозорості води, поставити на вогонь. Коли закипить, злити воду, щоб відійшла гіркота, пшоно ще раз промити. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками. Покласти гарбуз у гаряче молоко, посолити і довести до кипіння. Всипати в каструлю з гарбузом і молоком пшоно, перемішати і варити під кришкою на слабкому вогні 15 хв. Розігріти духовку до 170 градусів. Перекласти кашу в горщики, посолодити за смаком. Можна додати трішки сухофруктів (родзинки, курага, сушені яблука). Зверху в кожен горщик покласти скибочку масла. Накрити кришечками і поставити в духовку на 40 хв.

Сирнички у маковому соусі

e54eb36abc6a2bbc30f7c528db390a63_36242

500 г сиру,  2 яйця, 5 ст. ложок цукру, 100 г родзинок, 100 г борошна, 500 мл сметани, 50 г вершкового масла, 50 г маку.

Сир змішати з яйцями та цукром і добре розтерти. Додати борошно, родзинки і вимішати. З цієї маси скачати маленькі кульки, розплескати у палянички, обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору.

Приготувати соус: мак залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин, щоб добре розпарився. Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати сметану, мак і цукор. Нагріти соус на слабкому вогні (не кип’ятити).

Сирники розкласти у горщики і залити соусом. Поставити у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Чоловік запропонував 15 000 гривень поліцейським, аби уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:32


Пам’ятні заходи відбулися у Тернополі біля пам’ятника Жертвам Чорнобильської катастрофи...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:22


Рідні полонених захисників України і зниклих безвісти на фронті із Кременецької і Шумської громад провели мирну акцію, щоб привернути увагу нашої влади та світу...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:19


Троянди з давніх часів вважаються символом кохання, краси та ніжності. Їхні пелюстки розповідають історії почуттів, їх аромат зачаровує і залишає слід у серці...


Рубрика: Опубліковано: о 17:48


У Марійський духовний центр "Зарваниця" вшанували пам’ять світлої постаті нашої Церкви — отця Василя Поточняка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:00



Теми дня
27 Квітня
16 Квітня
14 Квітня
10 Квітня
9 Квітня