Субота, 14 вересня 2024
• На велосипедах – Тернополем. “Карітас” організовує мандрівки для підлітків • Назавжди 24. На Тернопільщині оплакують молодого воїна • У тернополянина видурили 5 тисяч гривень за “непридатність до військової служби” • У Тернополі подякували волонтерам, які допомагають ЗСУ • «Контінентал» створює власний парк залізничних вагонів: отримано першу партію вагонів-зерновозів • Тенісний турнір у Тернополі об’єднав спортсменів для допомоги ЗСУ • Тернополянин викрав кросівки у торгово-розважальному центрі • На Чортківщині привітали 95-річну довгожительку • Чи готовий Тернопіль до чергової зими в час війни? • У Тернополі грабіжник вирвав із рук сумку в перехожої • “Не викликав швидку, а побіг до священника”. Фатальна бійка на Тернопільщині • Помер тернопільський суддя у відставці Богдан Сташків • Понад 30 років був парохом у Мшанці на Теребовлянщині • Ні ноутбука, ні грошей. Жінку з Тернопільщини ошукали шахраї • Вчителька з Тернополя дистанційно навчає дітей із Донеччини • Дві смертельні аварії на Тернопільщині • Від прибиральниці до консультантки Google, Meta й Apple – шлях успіху уродженки Тернопільщини • Вимагали гроші й шантажували. На Тернопільщині затримали кримінального авторитета і його спільників • На Тернопільщині безкоштовно навчатимуть жінок на водійок вантажівок • Коли чоловік і син – на війні, рятує творчість
Що таке диво? Все, що ви робите з любов’ю!

Опубліковано: 27 Грудня о 10:00 35


На різдвяні свята Марія Пташнік із Залужжя, що на Шумщині, завжди готує багато м’ясних страв та закусок і випікає 2-3 улюблених у її сім’ї пляцки й медово-імбирне печиво, яке обожнюють діти. Чимало рецептів цієї молодої і вмілої господині – авторські. Напередодні свят Марія охоче ділиться своїми дивовижними кулінарними рецептами з читачами «НОВОЇ…». Готуйте з любов’ю і нехай ваші свята будуть затишними, теплими й дивовижними!.


Налисники з грибами
Хочу поділитися смачненькою стравою. Знаю, що для більшості господинь це не новинка, та, можливо, хтось не готував такого і візьме собі на замітку.
Для тіста: 3 яйця, 0,5 л молока, 10 ст. л. борошна (повних), сіль за смаком.
Яйця збити з сіллю, влити половину молока, перемішати, додати борошно і збити міксером, щоб не було грудочок. Тоді додати решту молока, перемішати і смажити млинці.
Начинка: 600 г грибів (у мене – опеньки), 150 г свинячого фаршу, 1 середня цибулина, 1 яйце, сіль і перець за смаком.
Оскільки у мене гриби були відварені і заморожені, то їх спочатку потрібно розморозити і гарно просушити на сковорідці. Тоді на м’ясорубці з дрібною насадкою перемолоти цибулю і гриби (також м’ясо — у мене був готовий перемелений фарш). У мисці все з’єднати для начинки і робити налисники: начинку гарно розмастити по млинцю, з обох боків закласти приблизно 1-2 см і скрутити в рулет. Добре збити яйця, мачати в них налисники і смажити до золотистого кольору на середньому вогні.

Рулетики з м’ясом і чорносливом
Цю закуску можна подавати до святкового столу і гарячою, і холодною. Страва дуже смачна і цікава, тому радо ділюся рецептом.
Тісто: 100 мл сметани, 75 г
масла, 5 г пресованих дріжджів, 230-250 г борошна.
Сметану трішки підігріти і додати дріжджі. Залишити на 15 хв., щоб побродило. Тоді додати розтоплене масло і борошно. Замісити тісто. Тісто розкачати завтовшки 2-3 міліметри і розрізати на смужки завширшки 2 см. Кожною смужкою обмотувати начинку і викладати на деко, застелене пергаментом (у мене із вказаних продуктів вийшло 20 рулетиків, я їх робила не маленькими).
Начинка: 300 г свинячого фаршу, 300 г філейного (курячого) фаршу, сіль і перець за смаком.
Маринад на чорнослив: 250 мл води, 0,5 ч. л. солі, 2 лаврових листочки, 5 горошин чорного перцю. Все закип’ятити і охолодити. Залити чорнослив (20-30 шт.) на 1 годину. Якщо сливки, як у мене, сушені домашні, то потрібно їх проварити у маринаді 5 хв. і залишити в ньому на 30 хв.
Тоді чорнослив відцідити і формувати начинку. Брати фарш, усередину вкладати чорнослив і формувати маленькі котлетки. Обмотувати їх смужками тіста, складати на деко і змащувати збитим жовтком. Випікати до рум’яної скоринки (я випікаю в газовій духовці при найвищій температурі).

Торт «Казковий вечір»
Пляцок «Казковий вечір» – мій авторський. Думаю, він сподобається багатьом. Легке поєднання горіхових коржів з кавовою ноткою і шоколадних коржів із запахом кориці створює просто приголомшливий смак! Саме те, що потрібно для свята.
Я випікаю у формі діаметром 21 см, об’єм склянки у рецепті – 250 мл.
Горіхові коржі: 1 яйце,
1 жовток, 2 ст. л. цукру,
1 ст. л. меду, 1 ст. л. масла (розтопити), 2 ст. л. холодної води, 1 склянка мелених горіхів, 1 ч. л. соди, погашена 1 ст. л. оцту, 1,5 скл. борошна.
Замісити тісто, поставити в холодильник на 2 години. Після цього розділити на 6 рівних частин, розкачати і випікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору (до 10 хв.).
Крем: 1 яйце, 125 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу, 5 ст. л. цукру, 1 скл. мелених горіхів, 1,5 ст. л. розчинної кави, 1 ст. л .какао,
1 ст. л. масла.
Зварити до загустіння і відразу викласти порівну на 3 коржі, розмастити і покласти на крем інші 3 коржі (склеїти по 2 коржі). Так ми отримаємо 3 коржі. Відкласти їх охолодитися, а тим часом приготувати тісто на шоколадні коржі.
Шоколадні коржі: 3 яйця, 3 ст. л. цукру, 3 ст. л. сметани, 2 ст. л. масла (розтопити), 1 ч. л. кориці, 3 ст. л. какао, 1 скл. борошна, 2 ч. л. соди, погашеної 1 ст. л. оцту.
Тісто збити міксером. Всі інгредієнти додавати у зазначеній послідовності. Тісто має бути консистенції густої сметани, гарно розмащуватися по формі. Випікати 2 коржі при 180 градусах до 15 хв. Коли коржі охолонуть, зрізати верхи і висушити.
Крем: 1 пачка вершкового пудингу, 1 скл. цукру, 400 мл молока – зварити і охолодити. 220 г масла збити, поступово додаючи заварну масу, 1 ст. л. горілки.
Перемастити кремом три білі подвійні і два шоколадні коржі. Для вирівнювання я використала крихту з шоколадних коржів і 6 ст. л. крему. Прикрасити на свій смак.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Учасники проєкту «Діти і війна» від Тернопільського благодійного фонду "Карітас" проводять веломандрівки файним містом Тернопіль...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Підволочиська громада попрощалася із захисником Валентином Кравчуком, молодим воїном, старшим солдатом 68-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:36


Тернопільські оперативники встановили особу шахрая, який ошукав жителя Тернополя на 5 тисяч доларів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:23


Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук відзначив волонтерів Тернопільщини, серед яких військові, медики, приватні підприємці, за вагому підтримку Збройних Сил України та подякував їм за щоденну працю на благо Перемоги України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:00


«Контінентал Фармерз Груп» розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:42



Теми дня
12 Вересня
11 Вересня
10 Вересня