Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Шоколадний торт «Незалежна Україна»

Опубліковано: 25 Серпня о 14:01 106


З 22-річною тернополянкою Надією Крушельницькою постійні шанувальники нашої кулінарної рубрики добре знайомі.


Надія Крушельницька із святковим тортом.

У червні цього року ця молода, але уже вміла господиня, яка обожнює експерименти на кухні, стала переможницею конкурсу «Солодке печиво», що проводився у рамках фестивалю «Галицька дефіляда». Нині Надя пропонує вам спекти святковий торт, присвячений нашій Незалежності.

Для бісквіта: 5 яєць, 150 г цукру, 50 г вершкового масла, 120 г борошна, 30 г какао-порошку, 4 ч. л. ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача.

Ретельно відділити жовтки від білків. Краще яйця брати домашні, тоді бісквіт вийде жовтішим та пишнішим. П’ять білків збивати міксером 30 секунд на високій швидкості.  Додати 75 г цукру, збити до піків (густої піни).

П’ять жовтків збивати міксером 30 секунд. Додати 75 г цукру, ванільний цукор, збити до білої маси.

Розтопити масло. Просіяти борошно, додати розпушувач, какао, все ретельно перемішати. До білків додати жовтки (не відразу, а у 2-3 заходи), легкими рухами силіконової лопатки перемішати знизу вгору. Довго не мішати! До маси додавати по 2 ст. л. борошняної суміші, легко перемішати. Додати розтоплене тепле масло та усе гарно перемішати.

Змастити низ і бортики форми (у мене кругла форма діаметром 26 см) маслом, дно застелити пергаментом, його також змастити маслом. Викласти тісто, гарно розрівняти. Випікати в розігрітій до 180 градусів С духовці на середньому рівні 25-30 хв. До 25 хв. духовку не відкривати! Гарячий бісквіт вийняти із форми, перевернути верхівкою донизу і залишити остигати на 5-6 годин при кімнатній температурі.

Шоколадно-масляний крем: 150 г м’якого масла, 70 г пудри, 60 г згущеного молока, 20 г какао, 1 г ванільного цукру, 1 ч. л. коньяку або ароматизатора «Коньяк».

До м’якого масла додати сухі інгредієнти, які гарно просіяти через сито, щоб не було грудочок. Перемішати до однорідної консистенції. Збивати міксером 5 хв. Крем повинен стати світлішим. Додаючи по 1-2 ч. л. згущеного молока, продовжувати збивати. Додати ароматизатор або коньяк, збити. Крем має вийти однорідним.

Бісквіт розділити на три коржі, верхівку викласти вниз. Кожен змастити шоколадно-масляним кремом. Залити теплим шоколадом, відразу поставити у холодильник на ніч.

Шоколад для заливки: 200 г шоколаду, 100 г молока, 80 г масла.

Залити шоколад молоком і розтопити на вогні у каструлі з товстим дном. Додати масло, усе ретельно перемішати. Теплим шоколадом залити торт. Поставити застигнути, а тоді покривати мастикою.

Мастика: 90 г зефіру маршмеллоу, 250 г цукрової пудри, 1 ч. л. вершкового масла, трішки води.

До маршмеллоу додати масло, воду і поставити у мікрохвильовку на три хвилини при потужності 300 Ват. Збити масу міксером (краще брати насадку для тіста). До пудри додати 1 ст. л. крохмалю, перемішати і просіяти через дрібне сито. Якщо до маси потраплять нерозмелені крупинки цукру, вона буде рватися.

Додавати пудру по 1 ст. л. до маршмеллоу, постійно збиваючи. Коли маса добре загусне, викласти її на стіл, змащений маслом та посипаний цукровою пудрою, і вимісити солодку мастику. Руки при цьому треба змастити маслом. Обкачати мастику у пудрі і покласти у холодильник на шість годин. Для роботи потрібно розігріти мастику впродовж 20-30 секунд у мікрохвильовій пічці.

Прикрасити, як підкаже фантазія. Для мастики різних кольорів відокремлювати шматочок необхідного розміру, а решту маси закручувати в поліетилен, щоб вона не засохла. Шматочок тіста руками формувати у кульку з поглибленням посередині і, додавши туди кілька крапель харчового барвника, розминати до отримання однорідного кольору.

Надія Крушельницька, м. Тернопіль


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада