Головний принцип, якого Надя дотримується, — страва повинна бути, звісно, смачною, бажано, простою у приготуванні і обов’язково корисною. Тим паче, якщо готується вона для найрідніших людей. Нині пропонуємо читачам «НОВОЇ…», особливо молодим сім’ям, приготувати смачний та корисний обід або ж вечерю за рецептами від Надії Крушельницької.
Для тата — свинина по-гавайськи
2 свинячі стейки, 100 г голландського сиру, 2 кільця маринованого ананаса, 1 помідор, приправа до м’яса чи свинини, сіль за смаком, 50 г кукурудзяної або соняшникової олії.
Замаринувати м’ясо: натерти його сіллю, додати приправу та олію, поставити в холодильник на 40 хв. — 1 годину.
Обсмажити стейки з обох боків на високому вогні до рум’яної шкірочки. Посипати зверху товстою шубкою з голландського сиру, поставити у мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Це можна робити вже перед подачею на стіл. На кожен стейк покласти зверху кільце ананаса (обсушити на салфетці від маринаду). Покласти зверху кружальце помідора. На гарнір чудово підійде смажена картопля-фрі з тертим голландським сиром та пряними травами (базилік та інші).
Для мами — десерт з крекеру, сиру та ягід
180 г крекеру вершкового або шоколадного, 300 мл сметани 30% (або сепараторної), 100-150 г домашнього сиру, цукор, волоські горіхи, заморожені чи свіжі ягоди (фрукти).
Збити блендером сир, сметану, цукор до пастоподібної маси. У форму викласти крекер, покрити сирковою масою, викласти ягоди (фрукти), знову трошки маси і зверху крекер. Так можна повторювати, поки не закінчиться крекер. Останній шар зробити з сиркової маси, викласти ягоди (фрукти), посипати кокосовою стружкою, горіхами (або чим забажаєте). Покласти у холодильник на ніч або щонайменше на 6 годин, щоб печиво розм’якло.
Секрети приготування:
– десерт можна робити у великій формі або розділити на багато маленьких;
– додавати свіжі чи заморожені ягоди, різні фрукти;
– замість цукру можна додати фруктовий сироп або мед;
– смачний десерт вдається, коли додавати волоські горіхи, кокосову стружку, корицю, мигдаль, кеш’ю.Надія Крушельницька, м. Тернопіль
Для донечки — дієтична сирна запіканка
150-200 г нежирного сиру, 1 яйце, 30 г меленої вівсянки, сухофрукти, ягоди, фрукти, мед.
До сиру додати яйце, перемішати, додати вівсянку, сухофрукти (можна без них). Викласти у силіконову форму та поставити у мікрохвильовку на 5-7 хв. Запіканка готова! Зверху полити медом, посипати ягодами чи шматочками фруктів. Змінюючи склад запіканки, щоразу будете отримувати страву іншого смаку.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: Надія Крушельницька, рецепти, Тернопіль