Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Смачне тріо від тернополянки Надії Крушельницької

Опубліковано: 28 Січня о 16:33 111


Молода, та уже вправна тернопільська господиня Надія Крушельницька завжди охоче ділиться своїми кулінарними експериментами з іншими.


З чоловіком Володимиром та донечкою Соломійкою.

Головний принцип, якого Надя дотримується, — страва повинна бути, звісно, смачною, бажано, простою у приготуванні і обов’язково корисною. Тим паче, якщо готується вона для найрідніших людей. Нині пропонуємо читачам «НОВОЇ…», особливо молодим сім’ям, приготувати смачний та корисний обід або ж вечерю за рецептами від Надії Крушельницької.

Для тата — свинина по-гавайськи

2 свинячі стейки, 100 г голландського сиру, 2 кільця маринованого ананаса, 1 помідор, приправа до м’яса чи свинини, сіль за смаком, 50 г кукурудзяної або соняшникової олії.

Замаринувати м’ясо: натерти його сіллю, додати приправу та олію, поставити в холодильник на 40 хв. — 1 годину.

Обсмажити стейки з обох боків на високому вогні до рум’яної шкірочки. Посипати зверху товстою шубкою з голландського сиру, поставити у мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Це можна робити вже перед подачею на стіл. На кожен стейк покласти зверху кільце ананаса (обсушити на салфетці від маринаду). Покласти зверху кружальце помідора. На гарнір чудово підійде смажена картопля-фрі з тертим голландським сиром та пряними травами (базилік та інші).


Для мами — десерт з крекеру, сиру та ягід

180 г крекеру вершкового або шоколадного, 300 мл сметани 30% (або сепараторної), 100-150 г домашнього сиру, цукор, волоські горіхи, заморожені чи свіжі ягоди (фрукти).

Збити блендером сир, сметану, цукор до пастоподібної маси. У форму викласти крекер, покрити сирковою масою, викласти ягоди (фрукти), знову трошки маси і зверху крекер. Так можна повторювати, поки не закінчиться крекер. Останній шар зробити з сиркової маси, викласти ягоди (фрукти), посипати кокосовою стружкою, горіхами (або чим забажаєте). Покласти у холодильник на ніч або щонайменше на 6 годин, щоб печиво розм’якло.

Секрети приготування:

– десерт можна робити у великій формі або розділити на багато маленьких;
– додавати свіжі чи заморожені ягоди, різні фрукти;
– замість цукру можна додати фруктовий сироп або мед;
– смачний десерт вдається, коли додавати волоські горіхи, кокосову стружку, корицю, мигдаль, кеш’ю.

Надія Крушельницька, м. Тернопіль


Для донечки — дієтична сирна запіканка

150-200 г нежирного сиру, 1 яйце, 30 г меленої вівсянки, сухофрукти, ягоди, фрукти, мед.

До сиру додати яйце, перемішати, додати вівсянку, сухофрукти (можна без них). Викласти у силіконову форму та поставити у мікрохвильовку на 5-7 хв. Запіканка готова! Зверху полити медом, посипати ягодами чи шматочками фруктів. Змінюючи склад запіканки, щоразу будете отримувати страву іншого смаку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада