Пані Ліля охоче готує їм улюблені страви, адже обожнює куховарити з дитинства, особливо — пекти. Ще до заміжжя вона навіть пекла солодке на весілля, а нині без її тортів, булочок та тістечок не обходиться жодне свято у родині. Допомагають мамі усі діти, та найбільше — найстарший син Антон, який уже у свої неповні 14-ть легко і залюбки може впоратися з будь-яким видом тіста та мріє відкрити власну пекарню. І ми впевнені, що й ця мрія колись обов’язково здійсниться!
Чебуреки
Тісто: 0,5 скл. води, 0,5 ч. л. цукру, щіпка солі,15-20 г дріжджів, борошна — до замісу.
Начинка: капуста тушкована; картопля; сир підсолений з яйцем; також можна з фаршем і сосисками.
Виробляти чебуреки і смажити на сковорідці з гарячою олією. Чебуреки з сиром та картоплею подавати зі сметаною.
Салат «Вітамінка»
1,5 кг капусти нарізати кубиками. 2 великих сирих буряки і 2 морквини натерти на тертці з великими вічками. Все перемішати.
Маринад: 200 г цукру, 200 мл олії, 120 мл оцту, 2 ст. л. солі. Все змішати, закип’ятити. Салат залити гарячим. Не мішати! Зверху пропустити через часникодавку головку часнику. Робити салат бажано на ніч, щоб постояв. Зранку розмішати. Зберігати можна кілька днів у холодильнику.
Торт «Графські руїни»
Тісто. 1-ий і 3-ій корж: 5 жовтків, 0,5 скл. цукру (збити міксером), 2 ст. л. сметани, 100 г маргарину (розтопити), 1 ч. л. соди, погашеної оцтом, 2 скл. борошна.
2 корж (безе): 5 білків збити до білої піни. Потроху додавати 1,5 скл. цукру, збиваючи до густої піни. Викладати масу на холодне деко у вигляді крапель. Випікати при низькій температурі.
Крем: 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. масла, 1 скл. молока — зварити, помішуючи. Коли охолоне, додати 150 г збитого масла і 1 скл. цукру. Збити разом. Перекласти коржі кремом. Верх торта прикрасити краплинами безе.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: кухня, пекарня, Тернопіль