П’ятниця, 23 лютого 2024
• Молодь з української діаспори передала гостинці дітям українських бійців із Тернопільщини • Син працівниці посольства України у Ватикані воює за рідну землю на Донбасі • На лаві підсудних – міський голова з Тернопільщини • Про Тернопільщину заявили на міжнародній конференції в Швейцарії • Закріпив на автомобілі гумову жінку і дрифтував Тернополем • Чоловік із Теребовлі хотів продати гранату за 2500 гривень • Пробація – можливості для змін • Вдова загиблого Героя народила двійну в день народження чоловіка • “Підбіг і вирвав із рук телефон…” У Тернополі затримали серійного злодія • Не стало тернопільського радіожурналіста Богдана Бекесевича • “УБД є? Квиток є? Де візок поставлю?” Випадок у рейсовому автобусі на Тернопільщині • Чоловікові, який залишив валізу з останками матері в парку, оголосили підозру • Помер дисидент та Герой України Степан Хмара • Інспектор ДСНС на Тернопільщині одержав понад 17 тис грн «відкатів» від підприємців • Понад 1,4 млрд грн податків та 37,7 млн грн на соціальні проєкти: «Контінентал» звітує про показники за 2023 рік • Чоловік із Кременеччини торгував… боєприпасами • Кременеччина втратила на війні трьох Героїв • Понад 18 тисяч гривень хабара: на Тернопільщині затримали працівника лісогосподарського підприємства • Аварія у Тернополі: водій “Пежо” збив дівчину на пішохідному переході • Злякався і вивіз померлу матір у валізі в парк
Улюблений смак на новий лад

Опубліковано: 23 Січня о 8:00 60


Приготуйте для рідних у вихідні.


Закуска «Лінива шуба»
5 яєць, 1 цибулина, 1 морквина, 1 буряк, 200 г оселедця, майонез, зелень за смаком.
Відварити яйця, буряк, моркву. Розрізати охолоджені яйця на половинки, розім’яти жовтки виделкою. Дрібно нарізати цибулю. Почистити овочі і натерти їх на тертці з великими вічками. З’єднати жовтки з цибулею, морквою і буряком. Додати майонез. Оселедець розрізати на скибочки.
У яєчні човники викласти овочеву суміш. Зверху розмістити шматочки оселедця і прикрасити зеленню.
Печінковий торт
1 кг печінки (можна і курячу, і яловичу), 2 яйця, 1 цибулина, борошно (приблизно 150-200 г), сіль, перець.
Для начинки: майонез (найкраще – домашній), 2 великі цибулини, 3 більші морквини, 5 зубців часнику, сіль, перець, зелень.
Печінку добре вимити, висушити і пропустити через м’ясорубку разом з цибулею. Додати сюди збиті яйця, борошно, спеції. Смажити печінкові млинці.
Окремо на сковорідці обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву, потерту на тертці з великими вічками, і все довести до готовності. Коли охолоне, додати часник, пропущений через часникодавку, майонез і спеції.
Перемастити цією масою кожен млинець. Тортик залишити на столі бодай на годину. Прикрасити за смаком.
Крабовий салат по-новому
Приготуйте легкий салат з крабовими паличками, який за смаком кардинально відрізняється від класичного крабового салату. Готувати його дуже просто і швидко, жоден з компонентів не піддається термообробці. Для цього салату застосовується певна нарізка – всі інгредієнти треба нарізати тонкою соломкою. В салаті також переважає насичений червоний колір завдяки поєднанню крабових паличок, помідорів і червоного болгарського перцю. Такий салат буде доречний як для святкового меню, так і для повсякденної трапези.
200 г крабових паличок, 1 болгарська солодка червона перчина, 4 помідори, 200 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, 2 ст. л. майонезу, сіль, перець за смаком.
Крабові палички заздалегідь дістати з морозилки, щоб вони повністю розморозились і стали м’якими. Крабові палички нарізати тонкими смужками. Обов’язково вибирайте крабові палички доброї якості, адже саме від них залежить основний смак страви. Вони повинні бути насиченого червоного кольору, легко розділятися на окремі шари.
Болгарську перчину розрізати на дві поздовжні половинки, видалити плодоніжки, насіння і тонкі прожилки всередині. М’якоть обполоснути, промокнути серветкою і також нарізати тонкою соломкою.
Помідори помити, розрізати навпіл. Видалити соковиту середину за допомогою чайної ложки або ножа. Щільну частину помідорів нарізати смужками.
Сир твердих сортів натерти на тертці з великими вічками.
Всі підготовлені інгредієнти викласти в глибоку ємність, додати майонез і подрібнений зубчик часнику. Часник також можна спочатку перемішати з майонезом і вже отриманим соусом заправити салат. Суміш посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Члени Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні передали наплічники з подарунками від ровесників з діаспори дітям українських військових із Тернопільщини...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:09


Син працівниці посольства України при Святому престолі у Ватикані Діани Юраш, яка родом із Теребовлянщини, і її чоловіка дипломата захищає Україну в складі ЗСУ...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:32


На Тернопільщині судитимуть міського голову через службову недбалість якого з власності громади вибули землі вартістю понад 850 тис гривень...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 12:14


Про Тернопільщину, а саме - про село Потутори Бережанської громади, заявили у Швейцарії...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:24


Днями Інтернетом ширилося відео, на якому водій BMW закріпив на власному автомобілі гумовий виріб у вигляді оголеної жінки та їздив вулицями міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:31



Теми дня
23 Лютого
22 Лютого