Четвер, 23 січня 2025
• На подвір’ї дитсадка в Тернополі виявили гранату • “Роботодавець” із Кременця займався торгівлею людьми • Загинув у російському полоні. На Тернопільщині вшанують пам’ять Павла Дмитраша • Командир взводу нараховував підлеглому «бойові» за ремонт будинку своєї доньки • Аварія на Бучаччині: зіткнулися три автомобілі • На Тернопільщині встановили понад 600 кнопок «Терміновий виклик поліції» • Товк молотком знайомого… Тернопільські правоохоронці затримали нападника • Три роки без справжньої зими: як змінився клімат в Україні • “Пташки” з Тернополя знищують ворогів на фронті (ВІДЕО) • Трагедія в Кременці: бус придавив водія… • До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя”
Улюблений смак на новий лад

Опубліковано: 23 Січня о 8:00 62


Приготуйте для рідних у вихідні.


Закуска «Лінива шуба»
5 яєць, 1 цибулина, 1 морквина, 1 буряк, 200 г оселедця, майонез, зелень за смаком.
Відварити яйця, буряк, моркву. Розрізати охолоджені яйця на половинки, розім’яти жовтки виделкою. Дрібно нарізати цибулю. Почистити овочі і натерти їх на тертці з великими вічками. З’єднати жовтки з цибулею, морквою і буряком. Додати майонез. Оселедець розрізати на скибочки.
У яєчні човники викласти овочеву суміш. Зверху розмістити шматочки оселедця і прикрасити зеленню.
Печінковий торт
1 кг печінки (можна і курячу, і яловичу), 2 яйця, 1 цибулина, борошно (приблизно 150-200 г), сіль, перець.
Для начинки: майонез (найкраще – домашній), 2 великі цибулини, 3 більші морквини, 5 зубців часнику, сіль, перець, зелень.
Печінку добре вимити, висушити і пропустити через м’ясорубку разом з цибулею. Додати сюди збиті яйця, борошно, спеції. Смажити печінкові млинці.
Окремо на сковорідці обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву, потерту на тертці з великими вічками, і все довести до готовності. Коли охолоне, додати часник, пропущений через часникодавку, майонез і спеції.
Перемастити цією масою кожен млинець. Тортик залишити на столі бодай на годину. Прикрасити за смаком.
Крабовий салат по-новому
Приготуйте легкий салат з крабовими паличками, який за смаком кардинально відрізняється від класичного крабового салату. Готувати його дуже просто і швидко, жоден з компонентів не піддається термообробці. Для цього салату застосовується певна нарізка – всі інгредієнти треба нарізати тонкою соломкою. В салаті також переважає насичений червоний колір завдяки поєднанню крабових паличок, помідорів і червоного болгарського перцю. Такий салат буде доречний як для святкового меню, так і для повсякденної трапези.
200 г крабових паличок, 1 болгарська солодка червона перчина, 4 помідори, 200 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, 2 ст. л. майонезу, сіль, перець за смаком.
Крабові палички заздалегідь дістати з морозилки, щоб вони повністю розморозились і стали м’якими. Крабові палички нарізати тонкими смужками. Обов’язково вибирайте крабові палички доброї якості, адже саме від них залежить основний смак страви. Вони повинні бути насиченого червоного кольору, легко розділятися на окремі шари.
Болгарську перчину розрізати на дві поздовжні половинки, видалити плодоніжки, насіння і тонкі прожилки всередині. М’якоть обполоснути, промокнути серветкою і також нарізати тонкою соломкою.
Помідори помити, розрізати навпіл. Видалити соковиту середину за допомогою чайної ложки або ножа. Щільну частину помідорів нарізати смужками.
Сир твердих сортів натерти на тертці з великими вічками.
Всі підготовлені інгредієнти викласти в глибоку ємність, додати майонез і подрібнений зубчик часнику. Часник також можна спочатку перемішати з майонезом і вже отриманим соусом заправити салат. Суміш посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

21 січня на спецлінію "102" надійшло повідомлення від працівниці місцевого дошкільного навчального закладу про те, що на території садочка виявлено гранату...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:19


Торгівлю людьми інкримінують слідчі поліції Тернопільщини 34-річному жителю Кременця...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:15


У церкві святого Івана с. Пастуше Чортківської громади 25 січня відбудеться поминальна Служба Божа за упокій душі Героя Павла Дмитраша, який загинув у російському полоні...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:16


В Україні триває відбір фахівців із супроводу ветеранів війни за оновленими стандартами...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:44


На Тернопільщині ДБР викрило командира взводу, який майже рік нараховував підлеглому «бойові» за ремонт будинку своєї доньки...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:28



Теми дня
21 Січня
20 Січня