Неділя, 09 листопада 2025
• Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв • Аварія у Смиківцях: через п’яного водія постраждали троє дітей • У Тернополі з’явились спеціальні паркомісця для родин Героїв і родичів зниклих безвісти військових • “Очікуємо на обʼєктивне розслідування”. Третя штурмова бригада прокоментувала затримання військових у Тернополі • На Тернопільщині затримали військовослужбовців, причетних до вчинення насильницьких дій • На території Почаївської лаври перешкоджали проведенню обшуків • Марко Дацківський із США передав музею в Тернополі унікальні матеріали про дивізію “Галичина” • Співачка Віта Грицак організувала фотосесію біля палацу Бадені з закликом зберегти пам’ятку
Яблучний пиріг «Ніжність»

Опубліковано: 21 Серпня о 18:00 1723


Випікати при температурі 180 С приблизно годину. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Тісто: 250 г вершкового масла, 150 г цукру, 0,5 скл. кукурудзяного борошна, 2,5 скл. пшеничного борошна, 4 яйця, 2 ч. л. розпушувача, дрібка солі.

Заварний крем (пудинг): 1 л молока, 150 г цукру,
1 ч. л. ванільного цукру, 5 жовтків, 0,5 скл. картопляного або кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. борошна.

1 кг яблук, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. лимонного соку.

Заварний крем можна приготувати самостійно або використати готовий пудинг у порошку (для 1 л молока — три пакети).

Налити молоко в каструлю з товстим дном і поставити на середній вогонь. Додати жовтки і просіяне борошно та крохмаль, перемішати. Додати цукор і добре збити. Згодом маса почне гуснути, тож змішувати треба більш енергійно. Зняти з вогню і остудити.

Розтопити вершкове масло і охолодити його. Збити яйця і цукор до пишної маси. Потім додати сухі інгредієнти по черзі з топленим маслом у декілька прийомів. Змішати міксером на середній швидкості.

Почистити яблука, нарізати скибочками, скропити лимонним соком, додати корицю і перемішати.

Підготувати форму розміром 24х24 см або більшу, застелити пергаментним папером. Розподілити половину тіста на форму. Зверху викласти яблука і залити ще теплим заварним кремом. Другу частину тіста розкачати на аркуші пергаментного паперу, злегка присипаного борошном. Перекласти на пиріг і акуратно зняти папір. Випікати при температурі 180 С приблизно годину. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Перед судом постане грабіжник, котрий у складі злочинної групи забирав майно в тернополян...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:27


Зловмисники вибили скло і проникли до ресторану «Пролісок», що у Великій Березовиці, та пошкодили майно всередині...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:22


У Шумській школі мистецтв викладачка Вікторія Каменєва провела майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки для мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:30


Тернопільські прокурори через суд повернули земельну ділянку зоологічного заказника «Людвище», незаконно передану у приватну власність...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:20


Чемпіонка світу Любов Дереш із Тернополя служить в Національній Гвардії України...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:08


Найпопулярніше цього тижня

Теми дня
24 Жовтня
23 Жовтня
21 Жовтня
16 Жовтня