Неділя, 19 травня 2024
• “Працювала з нами 40 років”. Відійшла у засвіти секретарка Тернопільського міськрайонного суду • Інеса Сакалюк з Борщівщини творить чорні вишиванки на знак жалоби за чоловіком • “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей • «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі • Що робити, якщо посвідчення УБД втрачене чи пошкоджене? • Як покарали суддю з Чорткова, який закрив справу щодо смертельної ДТП? • У Чортківській лікарні провели складну операцію на черепі в важкопораненого захисника • Вісім аварій, троє загиблих… За вихідні на Тернопільщині трапились смертельні ДТП • Найдорожчий лот – тубус із зображенням Чорткова. На Тернопільщині провели благодійний аукціон • Тернополянин був свідком аварії і потрапив під колеса іншого автомобіля • Єпископ і капелан о. Володимир Фірман отримав нагороду за волонтерство • «Привіт, позич гроші». Жінка з Тернопільщини втратила понад 12 000 гривень • Антонові назавжди 25 років, Віктору – 35. На Тернопільщині зустріли двох загиблих Героїв • На Тернопільщині розпочалась найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці» • Переселенці відвідали музей та легендарний хутір на Тернопільщині • У Тернополі «вар’яти» презентують нову гумористичну програму • Господарство на Тернопільщині не використовує штучних добрив та хімікатів • Величезний великодній кошик встановили у Заліщиках • У Тернополі нацгвардійці поклали квіти до меморіалу жертвам сталінських репресій
Як готувати спаржу: мінімалізм в усьому!

Опубліковано: 31 Травня о 8:55 260


Готуючи страви зі спаржі, пам’ятайте найголовніше: спаржа – такий ніжний і смачний продукт, що йому не треба ні багато додаткових інгредієнтів, ні тривалої теплової обробки. Мінімалізм – це ключовий аспект у приготуванні зеленої спаржі..


Печена спаржа з лимоном
1 пучок зеленої спаржі, цедра одного лимона, 3 ст. л. оливкової олії, 2 зубці часнику, сіль за смаком, 50 г сиру пармезан або грана падано.
Розігріти духовку до 1800С. Щоб приготувати спаржу до термічної обробки, видалити жорсткі кінці, відступаючи від краю 1-2 см. Спаржу помістити в жаротривкий посуд, додати вичавлений через часникодавку часник, лимонну цедру, олію і сіль. Гарненько перемішати і поставити в духовку. Запікати 10-12 хвилин у розігрітій духовці. Вийняти з духовки, посипати дрібно потертим сиром і відразу ж подавати.
Сніданок із бланшованою спаржею
На одну порцію: 5-6 шт. спаржі, 2-4 скибки бекону,
1-2 яйця, 1 ч. л. гірчиці, 2 ч. л. лимонного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний перець за смаком.

Спаржу бланшувати (занурити в окріп на 2-4 хвилини). Бекон підсмажити на повільному вогні так, щоб жир максимально витопився, а бекон залишився сухувато-хрумким.
Яйце відварити до стану «у мішечок». Для цього покласти його у воду, дати закипіти і варити 4 хвилини. Потім одразу перекласти в холодну воду. Очистити яйце.
Зробити гірчичний соус. Для цього збити в мисці оливкову олію, трошки солі та перцю, гірчицю та лимонний сік.
Викласти на тарілку спаржу. Розрізати яйце. Подрібнити одну смужку бекону і присипати спаржу і бекон. Полити соусом.
Покласти зверху ще одну смужку бекону і подавати із тостом або хлібом.
Макарони з рибою і спаржею
На дві порції: 250 г відварених макаронів, 2 філе хека (близько 150-180 г кожне), 6-8 шт. маленьких помідорів або черрі,
8 шт. спаржі, пучок петрушки, 1 зубець часнику, 100 г олії, сіль, чорний перець за смаком, четвертина лимона.

Застелити деко пергаментним папером, змастити його. Спаржу розрізати на 3 частини, рибу – на шматочки близько 3 см. Помідори залишити цілими, якщо черрі, і розрізати навпіл, якщо просто невеличкі.
Рибу покласти в миску, додати перцю, солі і добре збризнути олією.
Листя петрушки, очищений часник покласти в чашу для блендера. Залити олією і добре перемолоти. Вийде чудова приправа і маринад. Її варто перелити в скляний посуд і можна зберігати в холодильнику тиждень.
Розігріти духовку, виставити режим 180 градусів. Викласти на деко помідори і відправити запікатися. Через 5 хвилин вийняти і додати спаржу. Ще через 5 хвилин – рибу. Почекати ще 10 хвилин і остаточно дістати деко.
Викласти на тарілку відварені макарони. Розкласти рибу, спаржу і помідори. Побризкати все петрушковою олією, а рибу – ще й лимонним соком. Подавати відразу. Якщо хочете легшої страви, можна забрати макарони і подвоїти кількість інших продуктів. Вийдуть чудові запечені овочі з рибою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 17 травня, на 60 році життя передчасно пішла у засвіти старша секретарка Тернопільського міськрайонного суду Ольга Козачок....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:34


Родина Інеси Сакалюк з Тернопільщини зберігає як реліквію чорні борщівські вишиванки своїх предків...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:51


Раптово обірвалося життя студентки факультету філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Оксани Олійник...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:02


Подружжя Ірина та Віталій Юзюки із Великодедеркальської громади Кременецького району, що на Тернопільщині, взяли на виховання двох діток - 12-річну дівчинку і 14-річного хлопчика...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:02



Теми дня
17 Травня
15 Травня
14 Травня
13 Травня