Принципова різниця заливного і холодцю в тому, що в холодець желатин не додають – він застигає завдяки желатину з кісток. А заливне готують із використанням желатину, і саме цей варіант мені подобається більше. Чому? Готується значно швидше, а на смак нічим не гірший. Пропоную приготувати дуже просте заливне з індички із зеленим горошком.
400-500 г філе індички, 1 морквина, 100 г зеленого замороженого горошку, 15 г желатину, 3 горошини духмяного перцю, 2 лаврових листочки, сіль за смаком.
Філе індички очистити від плівок і відварити в 1 л води протягом 25 хвилин, додаючи запашний перець, моркву, лавровий лист і сіль. Желатин залити невеликою кількістю води (близько 50 мл), щоб він набряк. Готову індичку охолодити, розібрати на волокна руками і викласти у форму для заливного. Моркву порізати кружальцями. Додати у форму з індичкою порізану моркву і заморожений зелений горошок. Бульйон від варіння (близько 500-600 мл) процідити через дрібне сито, підігріти, якщо він охолов, і розпустити в ньому желатин, добре перемішати. Вилити бульйон у форму для заливного. Поставити у холодильник мінімум на 4 години для застигання.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: кухня, рецепт номера