Понеділок, 20 січня 2025
• До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя” • У Лановецькій громаді відкрили соціальну пральню • У різдвяній шопці в Тернополі народилося двоє ягнят • Ветерана Тараса Пастуха призначили заступником голови Тернопільської ОВА • Ексчиновник із Тернопільщини обіцяв за пів мільйона гривень дозвіл на рубку лісу • В обгорілій будівлі в Тернополі знайшли мертвим сторожа • 12 років тюрми “світить” сімом наркоторговцям із Тернопільщини • Будинок із цеглин любові • Розколяда у Тернополі: на фестиваль з’їхались колективи з усієї області • У чотирьох аваріях на Тернопільщині травми отримали 11 пасажирів • У Тернополі не розминулися автомобіль та електровелосипед
Заливне з індички від Євгена Клопотенка

Опубліковано: 21 Січня о 18:00 166


Холодець або заливне – ще одна святкова зимова страва, що не поступається за популярністю салату «Олів’є».


Принципова різниця заливного і холодцю в тому, що в холодець желатин не додають – він застигає завдяки желатину з кісток. А заливне готують із використанням желатину, і саме цей варіант мені подобається більше. Чому? Готується значно швидше, а на смак нічим не гірший. Пропоную приготувати дуже просте заливне з індички із зеленим горошком.

400-500 г філе індички, 1 морквина, 100 г зеленого замороженого горошку, 15 г желатину, 3 горошини духмяного перцю, 2 лаврових листочки, сіль за смаком.
Філе індички очистити від плівок і відварити в 1 л води протягом 25 хвилин, додаючи запашний перець, моркву, лавровий лист і сіль. Желатин залити невеликою кількістю води (близько 50 мл), щоб він набряк. Готову індичку охолодити, розібрати на волокна руками і викласти у форму для заливного. Моркву порізати кружальцями. Додати у форму з індичкою порізану моркву і заморожений зелений горошок. Бульйон від варіння (близько 500-600 мл) процідити через дрібне сито, підігріти, якщо він охолов, і розпустити в ньому желатин, добре перемішати. Вилити бульйон у форму для заливного. Поставити у холодильник мінімум на 4 години для застигання.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

До війни займався дезінфекцією та дератизацією, борючись зі шкідниками в Україні та за кордоном...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:18


19 січня в храмі святого Володимира Великого селища Велика Березовиця, що біля Тернополя, відбулася молитовна зустріч єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Володимира Фірмана з родичами зниклих безвісти воїнів...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:57


Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 14 років позбавлення волі засуджено керівника виправної колонії у окупованому ворогом селі Вальянівське, що на Луганщині, в якій росіяни незаконно утримували українських військовополонених...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Злочинний план для охочих уникнути мобілізації налагодили посадовці одного з районних територіальних центрів комплектування Тернопільської області...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:21


Під час ремонту авто загинув чоловік. Нещасний випадок трапився в одному із сіл Нараївської територіальної громади 15 січня близько 19:00...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:33



Теми дня
19 Січня
16 Січня