Субота, 25 травня 2019
• Сім майстрів і 184 години • Як Чортків сезон відкрив: блогерів зібрав, дефіле провів, на польовій кухні смаколики їв • Вкусив кліщ? Несіть його до лабораторії! • «Будапешт їм личить»! • Їсти, любити, фотографувати • Про Fair Play, «цікаві» матчі та… павуків у банці • Олександр Гринюк: «Мене засудили, бо хочуть змести з громадського життя» • Статки Зеленського: вілла в Італії, елітні автівки та скандальне житло на Грушевського • Нові правила техогляду: наклейка на скло • «Нива» здобула виїзну перемогу на п’ятій доданій хвилині • Олександр Зінченко показав свої трофеї • Чемпіонат області • На «вовчиць» і Винник їде! • Наші привітали Зе! • Голова ТОДА Степан Барна подав у відставку • Кульова блискавка влетіла в літню кухню… • «Поспішай творити добро!» Підкинуте щастя! • Почаїв у скорботі: не стало борця за українську церкву Тимофія Палія… • Президент ЗЕ: «Це тільки початок!» • «Не вам мене судити»
Пляцок «Париж у вогні»

Опубліковано: 13 Листопада о 16:00 1958


Прикрасити збитими вершками (з цукровою пудрою та просіяним какао).


Для двох темних коржів: 4 яйця, дрібка солі, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна ,1 ч. л. порошку для випічки, 2 ст. л. какао.

Для світлого коржа: 7 білків, дрібка солі, 12 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна, 200 г подрібнених підсмажених горіхів.

Крем: 7 жовтків, 200 г цукрової пудри, 500 мл молока, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 250 г вершкового масла, 2 ч. л. ванільного екстракту, 2 банани, 1 ст. л. лимонного соку.

Сироп: 100 мл води, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. рому.

Для декору: 200 мл збитих вершків, 1 ст. л. цукрової пудри, 2 ст. л. какао, шоколадні краплі.

Темне тісто: білки збити з дрібкою солі, додавати по ложці цукор і збивати. Жовтки акуратно ввести.  Все розмішати в суміші борошна, порошку для випічки і какао. Викласти тісто в дві форми діаметром 24 см, вистелені папером для випічки, і випікати при температурі 170 ° С приблизно 15 хвилин.

Світле тісто: збити білки і сіль, додавати по ложці цукор і збивати. Далі додати борошно, змішане з посіченими горіхами, викласти тісто в одну форму діаметром 24 см і пекти при 170 ° С до рожевого кольору (близько 20-25 хвилин).

У каструлі впродовж 15 хвилин заварити цукровий сироп. До охолодженого сиропу додати ром. Всі теплі коржі (2 темних і 1 світлий) просочити.

Підготувати крем: збити жовтки з цукровою пудрою і крохмалем, вимішати окремо з 100 мл холодного молока. Решту молока (400 мл) довести в каструлі до кипіння, додати жовткову масу і, злегка помішуючи, варити, поки не загусне. Збити розм’якшене вершкове масло з ванільною есенцією і завареною масою. Частину крему відділити і перемішати в ній дрібно нарізані банани, додати лимонний сік.

У роз’ємну тортівницю з фольгою викласти один темний корж, змастити його половиною крему з бананами, потім світлий корж, крем з бананами і темний. Прикрасити збитими вершками (з цукровою пудрою та просіяним какао). Поверхню торта посипати шоколадом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Як для першої леді України створювали вбрання на інавгурацію...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тендітні панянки у «середньовічних» сукнях, брутальні байкери у шкірі та вишукані моделі в оригінальному дизайнерському вбранні — уся ця «екзотична» публіка цими вихідними зібралася у Чорткові, аби відсвяткувати відкриття туристичного сезону...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Упродовж трьох останніх років Тернопільщину «атакують» кліщі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Картини Олесі Гудими експонуються у Будайській фортеці...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


«Смачні світлини» від тернопільських фуд-фотографів...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
24 Травня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео