Неділя, 31 травня 2020
• Село Бриків Шумського району з висоти пташиного польоту • Романтичне освідчення на полігоні • У центрі Тернополя з’явиться ще одна відпочинкова зона • Як готувати спаржу: мінімалізм в усьому! • Тернопільська міська дитяча лікарня отримала сучасний УЗД-апарат • Оновлені харчоблок і пральня у дитсадку № 6 • Голова правління «Одеської кіностудії» Андрій Осіпов: «У Тернополі є такі люди і така енергія, які дозволяють саме цьому місту бути лідером в українській кінематографії» • Для розвитку міст потрібні час і досвід • Віктор Овчарук:«Співпраця ОТГ та кооперативів може стати взаємовигідним механізмом розвитку і гарантією фінансової стабільності останніх» • Автомобільні «корки»: наслідки і причини • Тернополянка Анна Кріль — призерка міжнародного онлайнконкурсу юних піаністів • У Тернополі почала діяти нова транспортна мережа • Експрокурор Юрій Ковалик відбуває покарання у Кагарлицькій виправній колонії на Київщині • «Їжа королів» – на тернопільському полі! • Олімпіада в Токіо може не відбутися взагалі • Дитсадки у Тернополі запрацюють першого червня • Файне місто повертається до звичного життя • Футбол знову з нами! • Прощання з Ерітьє • Протоієрей Дмитро Лисак та його дружина пані Марія відсвяткували золоте весілля
Пляцок «Париж у вогні»

Опубліковано: 13 Листопада о 16:00 3678


Прикрасити збитими вершками (з цукровою пудрою та просіяним какао).


Для двох темних коржів: 4 яйця, дрібка солі, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна ,1 ч. л. порошку для випічки, 2 ст. л. какао.

Для світлого коржа: 7 білків, дрібка солі, 12 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна, 200 г подрібнених підсмажених горіхів.

Крем: 7 жовтків, 200 г цукрової пудри, 500 мл молока, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 250 г вершкового масла, 2 ч. л. ванільного екстракту, 2 банани, 1 ст. л. лимонного соку.

Сироп: 100 мл води, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. рому.

Для декору: 200 мл збитих вершків, 1 ст. л. цукрової пудри, 2 ст. л. какао, шоколадні краплі.

Темне тісто: білки збити з дрібкою солі, додавати по ложці цукор і збивати. Жовтки акуратно ввести.  Все розмішати в суміші борошна, порошку для випічки і какао. Викласти тісто в дві форми діаметром 24 см, вистелені папером для випічки, і випікати при температурі 170 ° С приблизно 15 хвилин.

Світле тісто: збити білки і сіль, додавати по ложці цукор і збивати. Далі додати борошно, змішане з посіченими горіхами, викласти тісто в одну форму діаметром 24 см і пекти при 170 ° С до рожевого кольору (близько 20-25 хвилин).

У каструлі впродовж 15 хвилин заварити цукровий сироп. До охолодженого сиропу додати ром. Всі теплі коржі (2 темних і 1 світлий) просочити.

Підготувати крем: збити жовтки з цукровою пудрою і крохмалем, вимішати окремо з 100 мл холодного молока. Решту молока (400 мл) довести в каструлі до кипіння, додати жовткову масу і, злегка помішуючи, варити, поки не загусне. Збити розм’якшене вершкове масло з ванільною есенцією і завареною масою. Частину крему відділити і перемішати в ній дрібно нарізані банани, додати лимонний сік.

У роз’ємну тортівницю з фольгою викласти один темний корж, змастити його половиною крему з бананами, потім світлий корж, крем з бананами і темний. Прикрасити збитими вершками (з цукровою пудрою та просіяним какао). Поверхню торта посипати шоколадом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Днями військовослужбовці Роман і Вікторія заручились, а познайомилися вони чотири роки тому в Тернопільській військовій частині...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:02


У сквері на вулиці C. Качали, 1 триває облаштування культурно-відпочинкової зони «Комплексне трансфермістечко»...


Опубліковано: о 12:34


Готуючи страви зі спаржі, пам’ятайте найголовніше: спаржа – такий ніжний і смачний продукт, що йому не треба ні багато додаткових інгредієнтів, ні тривалої теплової обробки. Мінімалізм – це ключовий аспект у приготуванні зеленої спаржі....


Рубрика: Опубліковано: о 8:55


У лікувальних закладах Тернополя оновлюють медичне устаткування...


Опубліковано: о 19:12



Теми дня
31 Травня
30 Травня
29 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео