Четвер, 03 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
7 апетитних начинок для лаваша

Опубліковано: 14 Лютого о 9:38 20562


На закуску номера.


З сиром і зеленню

300 г сиру, 200 г сметани, 2 зубчики часнику, 1 лаваш, сіль, зелень цибулі та кропу за смаком.
Сир розім’яти виделкою, додати подрібнену зелень, пропущений через часникодавку часник, сіль і сметану. Сирною начинкою змастити лаваш і скрутити рулетом. Покласти до холодильника на 1-2 годину, щоб настоявся. Гострим ножем нарізати лаваш на порційні шматочки.

З грибами і сиром

300 г печериць або інших грибів, 1 ст. л. вершкового масла, 200-250 г твердого сиру, 1 пучок петрушки або іншої зелені, 5-6 ст. л. майонезу, 1 лаваш.

Гриби дрібно нарізати. Обсмажити на олії до золотистого кольору приблизно за 10-15 хвилин. Охолодити. Сир натерти на крупній тертці. Зелень посікти. Змішати з печерицями та додати майонез. Викласти начинку на лаваш і розрівняти. Загорнути в тугий рулет і залишити на годину в холодильнику.

З корейською морквою і куркою

200-250 г філе курячої грудки, сіль, перець, приправа для курки за смаком, 1 ст. л. олії, 1 невеликий огірок, 1 невеликий пучок кропу, 1 лаваш, 150-200 г вершкового сиру, 100 г моркви по-корейськи, 1-2 ст. л. майонезу.

Куряче філе посолити, поперчити і за бажанням додати приправу для курки. Обсмажити на сковороді в олії до готовності. Охолодити і нарізати скибочками. Огірок натерти на тертці для корейської моркви. Зелень посікти. Лаваш змастити вершковим сиром. Викласти моркву, огірок і курку. Зверху нанести тонку сітку з майонезу. Закрутити в щільний рулет і залишити в холодильнику на годину-півтори.

З крабовими паличками

240 г крабових паличок, 100-150 г твердого сиру, 50 г
майонезу, 2 зубці часнику,
1 лаваш.

У мисці змішати дрібно натерті крабові палички, твердий сир, часник і майонез. Змастити лаваш підготовленою начинкою, в основу викласти цілі крабові палички. Щільно згорнути.

З тунцем, яблуками і перцем

 

150 г консервованого тунця, 100 г твердого сиру, 100 г
зеленого яблука, 100 г червоного болгарського перцю,
50 г зеленого салату, 2 листи лаваша, майонез за смаком.

Тунець розім’яти виделкою (обов’язково злити олію або сік), сир натерти на дрібній тертці, яблуко і перець порізати дрібними кубиками, салат порвати руками. Лаваш змастити майонезом, викласти сир, потім салат, яблуко, перець і тунець. Загорнути щільним рулетом і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

З сиром і маком

100 г маку, 300 г сиру, 50 г цукру, 2 яйця, 2 листи лаваша, 1 ст. л. молока.

Мак замочити в окропі на 5-6 хвилин, рідину злити. Сир змішати з маком, цукром, двома яєчними білками і одним жовтком. Рівним шаром викласти начинку на лаваші і скачати тугі рулети. Другий жовток збити з молоком.

Викласти рулети на деко, застелене пергаментом. Зверху змастити жовтком. Випікати приблизно 15 хвилин при температурі 180 ° С.

З горіхами і згущеним молоком

100 г волоських горіхів, 100 г
вершкового масла, 300 г вареного згущеного молока,
1-2 листи лаваша, 1 ст. л. цукрової пудри.

Горіхи дрібно посікти. Розм’якшене вершкове масло добре збити разом зі згущеним молоком. Додати горіхи і добре перемішати. Змастити лаваш начинкою і скачати в тугий рулет. Загорнути в харчову плівку і на годину-півтори залишити в холодильнику. Перед подачею на стіл нарізати порційними шматочками і посипати цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня