Вівторок, 03 грудня 2024
• “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку • У Тернополі віддали шану жертвам голодоморів в Україні • У Тернополі виступить “Лісапетний батальйон” • У Тернополі автобус наїхав на 23-річного хлопця • Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл
7 апетитних начинок для лаваша

Опубліковано: 14 Лютого о 9:38 20478


На закуску номера.


З сиром і зеленню

300 г сиру, 200 г сметани, 2 зубчики часнику, 1 лаваш, сіль, зелень цибулі та кропу за смаком.
Сир розім’яти виделкою, додати подрібнену зелень, пропущений через часникодавку часник, сіль і сметану. Сирною начинкою змастити лаваш і скрутити рулетом. Покласти до холодильника на 1-2 годину, щоб настоявся. Гострим ножем нарізати лаваш на порційні шматочки.

З грибами і сиром

300 г печериць або інших грибів, 1 ст. л. вершкового масла, 200-250 г твердого сиру, 1 пучок петрушки або іншої зелені, 5-6 ст. л. майонезу, 1 лаваш.

Гриби дрібно нарізати. Обсмажити на олії до золотистого кольору приблизно за 10-15 хвилин. Охолодити. Сир натерти на крупній тертці. Зелень посікти. Змішати з печерицями та додати майонез. Викласти начинку на лаваш і розрівняти. Загорнути в тугий рулет і залишити на годину в холодильнику.

З корейською морквою і куркою

200-250 г філе курячої грудки, сіль, перець, приправа для курки за смаком, 1 ст. л. олії, 1 невеликий огірок, 1 невеликий пучок кропу, 1 лаваш, 150-200 г вершкового сиру, 100 г моркви по-корейськи, 1-2 ст. л. майонезу.

Куряче філе посолити, поперчити і за бажанням додати приправу для курки. Обсмажити на сковороді в олії до готовності. Охолодити і нарізати скибочками. Огірок натерти на тертці для корейської моркви. Зелень посікти. Лаваш змастити вершковим сиром. Викласти моркву, огірок і курку. Зверху нанести тонку сітку з майонезу. Закрутити в щільний рулет і залишити в холодильнику на годину-півтори.

З крабовими паличками

240 г крабових паличок, 100-150 г твердого сиру, 50 г
майонезу, 2 зубці часнику,
1 лаваш.

У мисці змішати дрібно натерті крабові палички, твердий сир, часник і майонез. Змастити лаваш підготовленою начинкою, в основу викласти цілі крабові палички. Щільно згорнути.

З тунцем, яблуками і перцем

 

150 г консервованого тунця, 100 г твердого сиру, 100 г
зеленого яблука, 100 г червоного болгарського перцю,
50 г зеленого салату, 2 листи лаваша, майонез за смаком.

Тунець розім’яти виделкою (обов’язково злити олію або сік), сир натерти на дрібній тертці, яблуко і перець порізати дрібними кубиками, салат порвати руками. Лаваш змастити майонезом, викласти сир, потім салат, яблуко, перець і тунець. Загорнути щільним рулетом і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

З сиром і маком

100 г маку, 300 г сиру, 50 г цукру, 2 яйця, 2 листи лаваша, 1 ст. л. молока.

Мак замочити в окропі на 5-6 хвилин, рідину злити. Сир змішати з маком, цукром, двома яєчними білками і одним жовтком. Рівним шаром викласти начинку на лаваші і скачати тугі рулети. Другий жовток збити з молоком.

Викласти рулети на деко, застелене пергаментом. Зверху змастити жовтком. Випікати приблизно 15 хвилин при температурі 180 ° С.

З горіхами і згущеним молоком

100 г волоських горіхів, 100 г
вершкового масла, 300 г вареного згущеного молока,
1-2 листи лаваша, 1 ст. л. цукрової пудри.

Горіхи дрібно посікти. Розм’якшене вершкове масло добре збити разом зі згущеним молоком. Додати горіхи і добре перемішати. Змастити лаваш начинкою і скачати в тугий рулет. Загорнути в харчову плівку і на годину-півтори залишити в холодильнику. Перед подачею на стіл нарізати порційними шматочками і посипати цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Нещодавно опубліковане

У ніч з 1 на 2 грудня під час російської атаки на Тернопіль ворожий безпілотник влучив у багатоповерхівку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:29


У ніч на понеділок, 2 грудня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Тернополі. Внаслідок атаки загинув 45-річний чоловік, ще троє людей доправили до лікарень...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:53


У п’ятницю, 29 листопада, заступник мера Марупе (Латвійська Республіка) передав два транспортні засоби для військовослужбовців з Великоберезовицької громади, які боронять нашу державу на фронті...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:41


На фронті загинув захисник із Бучацької громади Євгеній Гнидка...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:40


Продовжено відбір на програму з навчання та працевлаштування ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин «Разом»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:10



Теми дня
2 Грудня
30 Листопада
28 Листопада
25 Листопада
24 Листопада