Понеділок, 12 травня 2025
• «Це спосіб самоствердження нації». Тернопільський гвардієць – про фронт і мотивацію боротися • «Квітник Матері»: у Тернополі висадили квіти в пам’ять про загиблих воїнів • Як у Тернополі розподілили маршрути між перевізниками? • Сергій Притула отримав відзнаку «Почесний громадянин Збаража» • Воїн із Тернопільщини приїхав з фронту, щоб одружитися з коханою • Родини Героїв відвідали історичні місця Тернопільщини • У Кременці вирвали та виламали знаки дорожнього руху • “Відчуваємо, що Папа Лев XIV буде Папою миру для зболеної війною України», – Блаженніший Святослав • Відійшов у вічність знаний працівник “Тернопільводоканалу” • Мельника Олександра із Гусятина нагородили “Золотим хрестом” • Завербовані російським “куратором” тернополяни підпалили автомобіль військового • Кардинали не обрали Папу в перший день конклаву • 21-річну жінку з Тернопільщини підозрюють у вбивстві дитини • Чоловік із Чортківщини пропонував поліцейським 500 доларів хабаря • Молодь із Донеччини побувала у Марійському духовному центрі в Зарваниці • Багатодітна сім’я з Аргентини переїхала жити в Україну, щоб підтримати українців у час війни • Тернопільські поліцейські затримали ділка, який намагався заробити на військовому • Пропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабаря • 39-та річниця Чорнобильської трагедії: тернопільські поліцейські вшанували пам’ять жертв та ліквідаторів аварії • У Кременці провели акцію на підтримку зниклих безвісти і полонених захисників
Чортківчанин – у сотні кращих піцайоло світу!

Опубліковано: 18 Квітня о 16:00 198


«Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій.


«НОВА…» уже писала про піцайоло із Чорткова Віталія Колошиця, котрий, ставши торік одним із кращих піцайоло в Україні, цьогоріч вирішив підкорити ще один гастрономічний олімп — Чемпіонат світу з приготування піци. Упродовж трьох днів — з 9 до 11 квітня — в італійському місті Парма зібралися тисячі професійних піцайоло зі всього світу – Японії, Китаю, Бразилії та Аргентини, аби спробувати свої сили у приготуванні улюбленої мільйонами страви. Власне, Україну там представляли тільки наш земляк і його добрий друг Сергій Чупір — піцайоло з Рівного. Цього року участь у конкурсі брали понад 1200 учасників: Віталій змагався у категорії «Pizza napoletana STG», а також разом із Сергієм у парному приготуванні піци.

— «Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій, — адже у приготуванні саме класичної неаполітанської піци (а ви знали, що мистецтво приготування неаполітанської піци поповнило перелік нематеріальної спадщини ЮНЕСКО?!) не дозволяється жодних імпровізацій й відхилень від роками затвердженого «регламенту». Суворе й прискіпливе журі оцінювало усе: від зовнішнього вигляду піцайоло, чистоти його робочого місця і до часу ферментації тіста, температури у печі та «правильної» кількості томатів, моцарелли та базиліку на піці. Зате, готуючи нашу «спільну» піцу, ми з Сергієм уже дали волю своїй фантазії: представили на суд журі смачнющу піцу на білому соусі (з горгондзоли Dolce, фети, вершків та пармезану) з моцареллою та смаженим битком косулі, маринованим прованськими травами, зернами гірчиці та рожевою морською сіллю… Вам ще слинка не потекла?)) Тоді читайте далі, бо це ще не все: зверху було мікрогріні, ожина, декорована харчовим золотом, і ягідний соус… До слова, саме у парному приготуванні піци ми взяли найвищий бал від журі. Хоча й індивідуальний результат — потрапляння до сотні кращих піцайоло світу — я теж вважаю непоганим як для дебюту… Повірте, рівень учасників конкурсу надзвичайно високий, а фінансування і підготовка деяких команд просто вражають! У мене ж був дуже обмежений бюджет, адже і так гроші на поїздку збирали ледь не «зі світу по нитці»… Дякую усім, хто мене підтримав. Готуватися до Чемпіонату світу з приготування піци у наступному році — і технічно, і матеріально — я почну уже відтепер. А поїду наступного року на чемпіонат однозначно: це не лише нові емоції й знайомства, а й унікальна нагода професійно рости та розвиватися. Завдяки чемпіонату я зрозумів, що рухаюся в потрібному напрямку, а ще у голові вирує ціла купа нових ідей та задумів: приїжджайте до Чорткова у червні на фестиваль піци, який ми організовуємо, і все побачите, почуєте і посмакуєте!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Андрій – військовослужбовець Тернопільського підрозділу Національної гвардії України...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:42


15 травня з 10:00 год до 14:00 год у Тернополі, Кременці та Чорткові відбудеться Національний ярмарок вакансій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:33


У Тернополі на центральній алеї бульв. Тараса Шевченка висадили квіткові композиції разом із матерями та дружинами загиблих Героїв...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:56


У Тернополі за результатами конкурсу визначено перевізників пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на наступні три роки...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула днями відвідав рідний Збараж, звідки він родом...


Рубрика: , , , , Опубліковано: о 21:28



Теми дня
11 Травня
10 Травня
9 Травня
8 Травня