Неділя, 26 травня 2024
• На 5 років тюрми засудили мешканку Почаєва за пропагування “русского міра” • В екосадибі “Бабусина хата” на Тернопільщині провели толоку • Тернопільському національному технічному університету ім. Івана Пулюя – 64 • У Тернополі судитимуть ексдепутата «Опоблоку», який співпрацював із росіянами в окупованій Каховці • 50 міні-лабораторій просто неба: у Тернополі відбудуться “Наукові пікніки” • 19 годин під завалами та понад рік боротьби за життя. Історія захисника з Тернополя • “Пів години зупинки серця”. Співак Віктор Павлік переніс складну операцію • Поліція розслідує бійку між підлітками в Івачеві Горішньому • “Розкажемо про війну молоді з усього світу”. Священник із Тернополя бере участь в конгресі в Римі • Семи Героям присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області» • Суд припинив роботу ресторану в центрі Тернополя через… вентиляцію • Закопала семеро живих цуценят… Пенсіонерці з Тернополя “світить” тюрма • На Донеччині загинув Герой із Підгаєцької громади • 260 тисяч українців оновили дані в застосунку «Резерв+» • Вдарив у обличчя і пограбував. Розбійний напад у Тернополі • Олега Вийванка переобрали головою Тернопільського міськрайонного суду • “Працювала з нами 40 років”. Відійшла у засвіти секретарка Тернопільського міськрайонного суду • Інеса Сакалюк з Борщівщини творить чорні вишиванки на знак жалоби за чоловіком • “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей
Чортківчанин – у сотні кращих піцайоло світу!

Опубліковано: 18 Квітня о 16:00 194


«Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій.


«НОВА…» уже писала про піцайоло із Чорткова Віталія Колошиця, котрий, ставши торік одним із кращих піцайоло в Україні, цьогоріч вирішив підкорити ще один гастрономічний олімп — Чемпіонат світу з приготування піци. Упродовж трьох днів — з 9 до 11 квітня — в італійському місті Парма зібралися тисячі професійних піцайоло зі всього світу – Японії, Китаю, Бразилії та Аргентини, аби спробувати свої сили у приготуванні улюбленої мільйонами страви. Власне, Україну там представляли тільки наш земляк і його добрий друг Сергій Чупір — піцайоло з Рівного. Цього року участь у конкурсі брали понад 1200 учасників: Віталій змагався у категорії «Pizza napoletana STG», а також разом із Сергієм у парному приготуванні піци.

— «Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій, — адже у приготуванні саме класичної неаполітанської піци (а ви знали, що мистецтво приготування неаполітанської піци поповнило перелік нематеріальної спадщини ЮНЕСКО?!) не дозволяється жодних імпровізацій й відхилень від роками затвердженого «регламенту». Суворе й прискіпливе журі оцінювало усе: від зовнішнього вигляду піцайоло, чистоти його робочого місця і до часу ферментації тіста, температури у печі та «правильної» кількості томатів, моцарелли та базиліку на піці. Зате, готуючи нашу «спільну» піцу, ми з Сергієм уже дали волю своїй фантазії: представили на суд журі смачнющу піцу на білому соусі (з горгондзоли Dolce, фети, вершків та пармезану) з моцареллою та смаженим битком косулі, маринованим прованськими травами, зернами гірчиці та рожевою морською сіллю… Вам ще слинка не потекла?)) Тоді читайте далі, бо це ще не все: зверху було мікрогріні, ожина, декорована харчовим золотом, і ягідний соус… До слова, саме у парному приготуванні піци ми взяли найвищий бал від журі. Хоча й індивідуальний результат — потрапляння до сотні кращих піцайоло світу — я теж вважаю непоганим як для дебюту… Повірте, рівень учасників конкурсу надзвичайно високий, а фінансування і підготовка деяких команд просто вражають! У мене ж був дуже обмежений бюджет, адже і так гроші на поїздку збирали ледь не «зі світу по нитці»… Дякую усім, хто мене підтримав. Готуватися до Чемпіонату світу з приготування піци у наступному році — і технічно, і матеріально — я почну уже відтепер. А поїду наступного року на чемпіонат однозначно: це не лише нові емоції й знайомства, а й унікальна нагода професійно рости та розвиватися. Завдяки чемпіонату я зрозумів, що рухаюся в потрібному напрямку, а ще у голові вирує ціла купа нових ідей та задумів: приїжджайте до Чорткова у червні на фестиваль піци, який ми організовуємо, і все побачите, почуєте і посмакуєте!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги обвинуваченої Ольги Т. та її захисника на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 27 лютого 2024 року...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


В екосадибі "Бабусина хата" в селі Дітківці Білецької громади на Тернопільщині провели толоку...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:18


Цьогоріч Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя відзначає 64-ту річницю з дня заснування...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо чергового колаборанта, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до лав карального органу окупантів – т.зв. «главного управления министерства внутренних дел российской федерации по Херсонской области»...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:09


11-ті Наукові пікніки відбудуться на Театральному майдані у Тернополя 26 травня 2024 року...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
25 Травня
24 Травня
23 Травня