А хтось з нетерпінням чекає 14 лютого, щоб нарешті освідчитися коханій і подарувати їй бажану каблучку. Ще для когось цей день — гарна нагода додати яскравих барв у стосунки з найдорожчою людиною, висловлюючи свої почуття за допомогою «валентинки». А «валентинка» ця може бути різною, навіть їстівною!
Страви, приготовлені на День Валентина, зовсім не обов’язково повинні бути складними. «НОВА…» радить спробувати вам кілька зовсім простеньких, але оригінальних рецептів. Головне — готуйте з любов’ю і будьте щирими!
Сердечкові канапки з ікрою
10 скибочок білого хліба, 1 банка лососевої ікри, вершкове масло, лимон, майонез, зелень петрушки і кропу для прикрашання.
За допомогою формочки вирізати з хліба сердечка. Кожне сердечко намастити маслом, причому не тільки верх, а й боки. Краї бутербродів обкачати в подрібненому кропі. Зверху щедро викласти ікру. Прикрасити бутерброди лимоном, майонезом і петрушкою.
Власне, канапки-сердечка можна зробити не тільки з ікрою, а й з будь-чим. Та саме з ікрою вони виглядають найефектніше та найсвятковіше. Так, це недешево, але ваша кохана людина вартує найдорожчого, чи не так?
Кава з сердечком
Каву приготувати нескладно, а ось прикрасити її — трохи важче. Аби у саме свято вам все вдалося якнайкраще, не завадить напередодні порепетирувати.
Для приготування вам потрібні: горнятко кави, какао-порошок і вершки.
Як приготувати: збити вершки до отримання м’якої піни, тут головне не перестаратися. Якщо ж вони вийшли занадто густими, необхідно їх розбавити рідкими. Вершки помістити на каву. Для цього в аркуші картону або цупкого паперу вирізати трафарет-сердечко. Прикласти його до «шапки» з вершків і посипати какао.
Можна посипати какао на шапку з вершків у вигляді тонкої цівки, довільно створюючи різні малюнки. Подати каву можна з шоколадними цукерками або з тістечками у вигляді сердечок.
«Валентинки» з фруктами
Тісто: 100 г цукру, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1 апельсин, 1 лайм (або половина лимона), 1 ч. л. розпушувача, 100-150 г борошна.
Крем: 200 мл вершків 33-35%, 150 г сиру філадельфія, 50 г цукру.
Фрукти та ягоди за смаком.
Тістечка виходять дуже ароматні, з легким цитрусовим присмаком.
Крем можна зробити сметанний або заварний. Фрукти і ягоди можна використовувати свіжі, заморожені або консервовані.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-10 штук.
З апельсина й лайма зняти цедру (за допомогою спеціального ножа або натерти на тертці). Вичавити сік з апельсина й лайма (всього знадобиться 100 мл). Масло розтерти з цукром. Додати яйця, перемішати. Додати сік, перемішати.
Додати цедру, перемішати. Додати розпушувач і борошно, замісити негусте тісто. Тісто викласти у формочки шаром 0,5-1 см. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 15-20 хвилин.
Вершки збити з цукром. Додати сир, перемішати. Випечені сердечка добре просочити кремом. На крем викласти ягоди і фрукти.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: 14 лютого, кухня, рецепти