Не сором і у гості прийти з коробочкою таких ніжних пісочних тістечок з ароматним кремом. Адже що може бути краще у свята за домашні солодощі, приготовлені з якісних натуральних продуктів та щедро приправлені любов’ю? Своїм авторським рецептом «Великодніх гніздечок» з читачами «НОВОЇ…» люб’язно ділиться відома тернопільська господиня Зоряна Павлів, яка обожнює експериментувати з печивом і щоразу придумувати щось нове, цікаве та сучасне. І звісно – смачне!
Щоб приготувати тісто, потрібно 2 яйця збити зі 120 грамами цукру, поступово додати 120 мл олії без запаху. Потім додати 2 ст. ложки борошна, змішаного із 1 ч. л. розпушувача. Нехай постоїть 30 хвилин у теплі. Тоді додати 220 грамів борошна, змішаного з 30 грамами какао. Замісити тісто, винести на 6 годин на холод.
Кожне тістечко складається з двох частин. Спочатку треба з тіста вирізати склянкою кружальця – основу «гніздечка». Його верх можна витискати через часникодавку – щоб з тіста вийшли «прутики». Олівцем на папері відмалювати таке ж кружальце від склянки і по ньому викласти верх «гніздечка» з кількох «прутиків» (викладати окремо, щоб потім тісто при випіканні не контактувало з олівцем).
Випікати на кондитерському папері окремо верх і низ «гніздечка» при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.
Коли охолонуть, склеїти докупи кремом: згущене молоко + масло + 1 ст. ложка міцної кави + 1 ст. ложка бренді. Розтопити шоколад, трошки вилити його у гніздечко і викласти на нього яєчка, приготовлені з білого шоколаду або ж куплені готові у магазині.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: великдень, десерт, рецепт номера