П’ятниця, 14 березня 2025
• Юний музикант Олександр Кайдаш із Тернополя підкорює міжнародні сцени • На підвіконні – вісім горщиків із коноплею. Тернополянину загрожує тюрма • Замість воювати… будували хату командиру. Четверо військовослужбовців постануть перед судом • «Війна швидко стала технологічною», – тернопільський гвардієць про досвід на фронті • У Тернополі перевидадуть послання митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” • Шевченкове слово лунало у Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні • Трагедія на Чортківщині: три дні дитина сама перебувала у квартирі і померла… • На Лановеччині віднайшли давній церковний архів • У подружжя військовослужбовців 105-ої бригади народилася донечка • Важкопоранений захисник одружився з коханою в клініці • Передчасно помер директор Кременецької гімназії • Бучацькі рятувальники провели на пенсію колегу, обливши водою із пожежних рукавів • Втратила понад 100 000 гривень через один телефонний дзвінок • Син Ігоря Пелиха, який служить в ЗСУ, освідчився коханій • Росія вдарила по критичному промисловому об’єкту в Тернополі • Померла багаторічна викладачка Тернопільського мистецького коледжу Ельвіра Яковенко • У Тернополі розпочав роботу ветеранський простір «Незламні духом» • Навідника удару росії на Яворівський полігон засудили на 15 років ув’язнення • Отець Олексій Філюк прийняв у свою сім’ю четвертого сина • Вистрелив із вікна автомобіля… Тернопільські поліцейські знайшли порушника
Полуничний сезон настав!

Опубліковано: 8 Червня о 16:39 22


Заманливо апетитна, і доступна протягом короткого періоду, полуниця є найулюбленішою ягодою діточок.


Швидкий пиріг «Фантазія» з полуницями

6 яєць, 2,5 склянки борошна, 150 г вершкового масла, 1,5 склянки цукру, 750 г полуниць, 10 полуниць та волоські горіхи для прикраси, цукрова пудра.

Яйця, цукор і розм’якле масло розтерти до однорідного стану. Додати все борошно і замісити тісто. Форму для випікання змастити і застелити пергаментним папером. На дно форми налити трохи тіста, викласти полуниці й вилити решту тіста. Зверху можна посипати пиріг сухою манкою, тоді у нього вийде хрустка скоринка. Зверху викласти, як підкаже фантазія, волоські горіхи. Посипати посічені або цілі — як бажаєте.

Випікати пиріг 30 хвилин у духовці, розігрітій до 190 градусів. Гарячий полуничний пиріг вийняти з духовки, дати йому трохи постояти у формі. Потім перевернути на стіл, забрати папір. Пиріг нарізати на прямокутники, викласти на таріль, посипати цукровою пудрою і прикрасити полуницями.

Торт «Кошик з полуницями»

200 г борошна, 2 яйця і 5 жовтків, 300 мл молока, 150 г вершкового масла, 400 г полуниць, 50 г мигдалю, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ст. ложка цукрової пудри, щіпка солі.

Змішати подрібнений мигдаль, борошно, сіль, 100 г м’якого вершкового масла, яйце, 1 ст. ложку цукру і заміси тісто. Тісто поставити на півгодини в холодильник.

Приготувати крем: розтерти жовтки, яйце, 5 ст. ложок цукру, ванільний цукор, додати тепле молоко. Поставити на водяну баню і, помішуючи, довести до густої консистенції. Потім трохи охолодити масу і ввести 50 г вершкового масла.

У змащену маслом форму викласти тісто, сформувавши з нього кошик. Щоб у процесі випікання кошик з тіста не деформувався, зверху на тісто треба покласти пергаментний папір, насипати на нього квасолю або горох і випікати у розігрітій до 200°С духовці приблизно 15 хвилин. Дістати форму, зняти з кошика папір і квасолю (горох), викласти на тісто крем, змастити край кошика жовтком і випікати протягом 40-50 хвилин при температурі 140°С. На готовий пиріг зверху покласти полуниці, посипати цукровою пудрою.

Полунично-сирний десерт

300 г сиру, 2 жовтки, 10 г желатину, 3 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. цукру, 100 мл вершків 33% жирності, 100 г полуниці, м’ята за смаком.

Замочити желатин за інструкцією на упакуванні. Сир, жовтки і цукрову пудру перемішати у глибокій посудині до однорідної маси. Сюди ж вмішати желатин, щоб він добре розійшовся по всій сирній масі. Збити вершки. Ввести їх в підготовлену сирну масу. Перемішати, викласти в креманки. Полуниці та цукор перемішати в блендері до однорідності. Залити на сирну масу. Поставити в холодильник охолоджуватися. Перед подачею прикрасити м’ятою.

Полунично-м’ятний чай

2-3 чайні ложки листків чорного чаю, 3 листочки м’яти, 3 ягоди полуниці, 1 ч. л. меду.

Чорний чай заварити з м’ятою. Полуниці порізати тонкими пластинками, покласти в горнятко, полити медом. Залити полуниці настояною заваркою. За бажанням долити окріп.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує краян 14 березня 2025 р. о 12 год відвідати заходи приурочені до Дня українського добровольця...


Рубрика: , , Опубліковано: о 23:17


Учень Тернопільської музичної школи Олександр Кайдаш підкорює українські та міжнародні сцени...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:53


Мешканцю Тернополя загрожує кримінальна відповідальність за вирощування коноплі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:32


Слідчі поліції Тернопільщини оголосили підозри військовослужбовцям за ухилення від військової служби...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 15:25


Які статуси обʼєднує поняття "ветеран" та який порядок отримання цих статусів — про це розповість експертка Українського ветеранського фонду, адвокатка Вероніка Кожемякіна під час вебінару «Ветерани: види статусів та порядок їх отримання»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:06



Теми дня
12 Березня
11 Березня
9 Березня