Неділя, 08 вересня 2024
• Від прибиральниці до консультантки Google, Meta й Apple – шлях успіху уродженки Тернопільщини • Вимагали гроші й шантажували. На Тернопільщині затримали кримінального авторитета і його спільників • На Тернопільщині безкоштовно навчатимуть жінок на водійок вантажівок • Коли чоловік і син – на війні, рятує творчість • Аварія у Тернополі: велосипедист потрапив під колеса автомобіля • Нацгвардія України запрошує долучитися до захисту Батьківщини • В Олієві облаштували дитмайданчик у рамках грантового конкурсу від «Контінентал» • В аварії загинув захисник із Тернопільщини Андрій Максимчук • Діти з Тернопільщини зібрали яблука, щоб допомогти ЗСУ • Смертельна аварія у Ланівцях: Volkswagen в’їхав у напівпричіп автомобіля DAF • Українська сім’я з Норвегії подарувала автомобіль для ЗСУ • У Тернополі поліцейські зупинили п’яного водія зі зброєю • У Великій Березовиці спортивні змагання присвятили пам’яті загиблих Героїв • Тернополянка Ангеліна Глогусь перемогла у Національному відборі Дитячого Євробачення • Безробітні мешканці Тернопільщини долучаються до «Армії відновлення» • Важка недуга підкосила на фронті. Чортківщина прощається з Героєм Олегом Нагірняком • “У 33-й День Незалежності України повертаюся на Тернопільщину”, – В’ячеслав Негода • Добре серце – секрет довголіття 100-річної ювілярки з Шумщини • Юні волонтерки із Бучаччини допомагають ЗСУ • Продавали неіснуючі дрони та автівки для ЗСУ: поліцейські України та Молдови викрили злочинну групу
Шпинатна суперсила

Опубліковано: 24 Травня о 15:00 455


Приготуйте для своїх рідних!.


Припущений шпинат з часником і лимоном
«Цей рецепт ідеальний своєю простотою і смаком. Неймовірно, але лише за
5 хвилин можна приготувати дуже смачну і корисну закуску або ж гарнір для м’яса чи риби. Припущений шпинат з лимоном і часником – один з тих рецептів, які потрібно завжди тримати на замітці, – переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. – Тим паче тепер, коли ринкові прилавки починають ломитися від зелені».
250 г листя шпинату,
1 зубець часнику, сік половини лимона, сіль, перець за смаком.
Листя шпинату добре промити, дати воді стекти, обрізати товсті стебла. Часник почистити і порізати тонкими пластинками. На сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник буквально одну хвилину, додати листя шпинату і припустити їх, поки вони не стануть м’якими. Додати сік лимона і тушкувати ще одну хвилину.

Зелений борщ зі шпинатом
«Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити. Дуже легкий і водночас насичений за смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, взявши в якості зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю».
1 велика морквина,
2 невеликі цибулини, 2 картоплини, 1 лавровий листочок, 1 пучок шпинату, 2 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 перепелиних яйця, сіль, перець за смаком.
Одну цибулину і половину великої морквини почистити. Моркву порізати на товсті кружальця, а цибулю залишити цілою. Перекласти овочі в каструлю ємністю 1,5-2 літра, залити літром води, додати лавровий лист і кілька дрібок солі. Довести до кипіння і варити овочевий бульйон упродовж 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Коли бульйон буде готовий, видалити шумівкою овочі та лавровий лист і залишити на маленькому вогні.
Другу половину моркви порізати дрібними кубиками. Одну невелику цибулину дрібно порізати. Дві невеликих картоплини порізати приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно. Пучок шпинату добре промити, зрізати нижню частину і порізати досить крупно. Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помити, скласти разом і теж крупно посікти. Додати всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і довести до кипіння. Додати 2 ст. л. соняшникової олії і варити протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова. Розлити зелений борщ по тарілках і додати в кожну одне відварене та розрізане на дві частини перепелине яйце.

Фріттата зі шпинатом, або зелений омлет
«У модному слові «фріттата» немає нічого незвичайного. Насправді – це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готують його обов’язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м’ясо або ковбасу. Я пропоную вам приготувати «зелений» омлет – зі шпинатом, зеленою цибулею і зеленим горошком».
200 г шпинату, 4 яйця,
4 пір’їни зеленої цибулі, 1 ст. л. вершкового масла, 60 г сиру (фети або звичайного твердого), 50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого), 2 гілочки кропу, сіль, перець за смаком, 1 ч. л. цукру.
Яйця збити в мисці з сіллю і перцем. Сир натерти на крупній тертці. Горошок відварити протягом трьох хвилин у підсоленій і підсолодженій киплячій воді.
Вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізану зелену цибулю, смажити ще хвилину. Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипати сиром і відправити на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. При подачі викласти другу половину листя шпинату і скласти омлет удвічі.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

У перший понеділок вересня у США відзначають День праці. Це національне свято вшанування американських робітників. Голос Америки поспілкувався з українкою, яка переїхала до США і здійснила свою "американську мрію". Уродженка села на Тернопільщині Ірина Кульчицька 20 років тому починала з роботи прибиральницею в американському супермаркеті, а тепер консультує найбільші технологічні гіганти світу...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:18


Слідчі поліції Тернопільщини повідомили про підозру кримінальному авторитету і двом його спільникам...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:52


В Україні розпочинається унікальна програма, спрямована на розширення професійних можливостей жінок у транспортній галузі. Проєкт має на меті навчити 100 жінок керувати вантажними автомобілями, надаючи їм необхідні навички та кваліфікацію для отримання водійського посвідчення категорій «С» або «СЕ»...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:46


Ірина Ніколюк із села Сураж Шумської громади завжди прагнула займатися творчістю. У щоденних буднях багатодітна мама завжди знаходить час на заняття, яке їй до душі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:42


Внаслідок автопригоди травми отримав 36-річний водій двоколісного транспортного засобу...


Опубліковано: о 13:50



Теми дня
6 Вересня
5 Вересня
2 Вересня
31 Серпня