Середа, 02 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
Шпинатна суперсила

Опубліковано: 24 Травня о 15:00 457


Приготуйте для своїх рідних!.


Припущений шпинат з часником і лимоном
«Цей рецепт ідеальний своєю простотою і смаком. Неймовірно, але лише за
5 хвилин можна приготувати дуже смачну і корисну закуску або ж гарнір для м’яса чи риби. Припущений шпинат з лимоном і часником – один з тих рецептів, які потрібно завжди тримати на замітці, – переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. – Тим паче тепер, коли ринкові прилавки починають ломитися від зелені».
250 г листя шпинату,
1 зубець часнику, сік половини лимона, сіль, перець за смаком.
Листя шпинату добре промити, дати воді стекти, обрізати товсті стебла. Часник почистити і порізати тонкими пластинками. На сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник буквально одну хвилину, додати листя шпинату і припустити їх, поки вони не стануть м’якими. Додати сік лимона і тушкувати ще одну хвилину.

Зелений борщ зі шпинатом
«Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити. Дуже легкий і водночас насичений за смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, взявши в якості зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю».
1 велика морквина,
2 невеликі цибулини, 2 картоплини, 1 лавровий листочок, 1 пучок шпинату, 2 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 перепелиних яйця, сіль, перець за смаком.
Одну цибулину і половину великої морквини почистити. Моркву порізати на товсті кружальця, а цибулю залишити цілою. Перекласти овочі в каструлю ємністю 1,5-2 літра, залити літром води, додати лавровий лист і кілька дрібок солі. Довести до кипіння і варити овочевий бульйон упродовж 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Коли бульйон буде готовий, видалити шумівкою овочі та лавровий лист і залишити на маленькому вогні.
Другу половину моркви порізати дрібними кубиками. Одну невелику цибулину дрібно порізати. Дві невеликих картоплини порізати приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно. Пучок шпинату добре промити, зрізати нижню частину і порізати досить крупно. Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помити, скласти разом і теж крупно посікти. Додати всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і довести до кипіння. Додати 2 ст. л. соняшникової олії і варити протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова. Розлити зелений борщ по тарілках і додати в кожну одне відварене та розрізане на дві частини перепелине яйце.

Фріттата зі шпинатом, або зелений омлет
«У модному слові «фріттата» немає нічого незвичайного. Насправді – це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готують його обов’язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м’ясо або ковбасу. Я пропоную вам приготувати «зелений» омлет – зі шпинатом, зеленою цибулею і зеленим горошком».
200 г шпинату, 4 яйця,
4 пір’їни зеленої цибулі, 1 ст. л. вершкового масла, 60 г сиру (фети або звичайного твердого), 50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого), 2 гілочки кропу, сіль, перець за смаком, 1 ч. л. цукру.
Яйця збити в мисці з сіллю і перцем. Сир натерти на крупній тертці. Горошок відварити протягом трьох хвилин у підсоленій і підсолодженій киплячій воді.
Вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізану зелену цибулю, смажити ще хвилину. Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипати сиром і відправити на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. При подачі викласти другу половину листя шпинату і скласти омлет удвічі.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня