Неділя, 26 травня 2024
• На 5 років тюрми засудили мешканку Почаєва за пропагування “русского міра” • В екосадибі “Бабусина хата” на Тернопільщині провели толоку • Тернопільському національному технічному університету ім. Івана Пулюя – 64 • У Тернополі судитимуть ексдепутата «Опоблоку», який співпрацював із росіянами в окупованій Каховці • 50 міні-лабораторій просто неба: у Тернополі відбудуться “Наукові пікніки” • 19 годин під завалами та понад рік боротьби за життя. Історія захисника з Тернополя • “Пів години зупинки серця”. Співак Віктор Павлік переніс складну операцію • Поліція розслідує бійку між підлітками в Івачеві Горішньому • “Розкажемо про війну молоді з усього світу”. Священник із Тернополя бере участь в конгресі в Римі • Семи Героям присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області» • Суд припинив роботу ресторану в центрі Тернополя через… вентиляцію • Закопала семеро живих цуценят… Пенсіонерці з Тернополя “світить” тюрма • На Донеччині загинув Герой із Підгаєцької громади • 260 тисяч українців оновили дані в застосунку «Резерв+» • Вдарив у обличчя і пограбував. Розбійний напад у Тернополі • Олега Вийванка переобрали головою Тернопільського міськрайонного суду • “Працювала з нами 40 років”. Відійшла у засвіти секретарка Тернопільського міськрайонного суду • Інеса Сакалюк з Борщівщини творить чорні вишиванки на знак жалоби за чоловіком • “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей
Шикарні закуски до пінного

Опубліковано: 11 Вересня о 18:00 282


Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії.


Сирні кульки у фритюрі

200 г твердого сиру, 3 білки, 3 ст. л. борошна + 0,5 скл. для панірування, дрібка солі, 300 мл олії                  для смаження.

Зробити сирну стружку, подрібнюючи сир на тертці з дрібними отворами. Збити в чистій посудині білки, відокремлені від жовтків, з дрібкою солі. Збивати до утворення стійкої піни. Додати до білків сирну стружку, 3 ст. л. просіяного борошна. Вимішати руками, поки не утвориться однорідна маса, злегка липка. Якщо кульки з неї зліпити не вдається, доведеться додати ще трохи борошна.

Посипати широке блюдо борошном. Змоченими у воді руками формувати невеликі кульки однакового розміру. Добре обкачати їх у борошні. Зайве борошно потрібно обтрусити. У низькій широкій каструлі добре розігріти рафіновану олію. Кульки акуратно викладати шумівкою невеликими порціями так, щоб вони плавали в жирі і одна одної не торкалися. Періодично помішувати кульки, підтримуючи їх весь час на поверхні олії.

Гострі крильця

Щоб страва вдалася пікантною і добре просочилася прянощами, крильця попередньо маринують. Їх можна їсти і гарячими, і холодними, з будь-яким соусом, а також з майонезом.

0,5 кг курячих крилець, 0,5 скл. соєвого соусу, 3 зубці часнику, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0, 25 ч. л. меленого імбиру, 2 ст. л. французької гірчиці.

У вимитих крилець відрізати крайню частину і розрізати їх по суглобу. Змішати соєвий соус, перець, пропущений через часникодавку часник, імбир і приправити все це гірчицею. Залити маринадом підготовлені крильця. Витримати 2 години в холодильнику, не забуваючи перемішувати. Відцідити і викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в гарячій духовці близько 40 хвилин, поки не з’явиться рум’яна скоринка.

Куряче філе у клярі

Маринад: 1 ст. л. майонезу, 1 ст. л. соєвого соусу, кілька зубців часнику, 0,5 ч. л. меленого імбиру, третина ч. л. каррі.

Кляр: 0,5 скл. борошна, 2 білки, 0,5 скл. гарячої води, третина ч. л. солі, 1 ч. л. кунжутного насіння, 0,5 скл. борошна.

Всі продукти розраховані на два великих курячих філе.

Куряче філе порізати на плоскі шматочки завтовшки півтора сантиметра і розміром 3х3 см. Для маринаду змішати соєвий соус, імбир, майонез, пропущений через часникодавку часник, каррі. Залити цією сумішшю порізане куряче філе.

Для кляру розмішати борошно в гарячій воді і посолити. Грудочок у клярі не повинно бути. Білки з дрібкою солі збити міксером до густої піни. У білках навіть сліду від жовтків бути не повинно, інакше вони не зіб’ються. Додати білки до борошняної суміші, всипати кунжут. Перемішати – кляр готовий.

Розігріти в сковороді олію. Шматочки курки нанизувати на виделку, мачати в кляр і викладати на сковороду. Обсмажувати на середньому вогні, поки не зарум’яняться. Шматочки зручно перевертати за допомогою двох виделок. Обсушувати на паперовому рушнику, забираючи надлишки жиру.

Гарячі канапки

4 скибочки житнього хліба, 200 г курячого філе, 50 г твердого сиру, кілька зубців часнику, 1 ст. л. вершкового масла, 4 листочки базиліку, олія для смаження, сіль за смаком.

Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії. Натерти сир на тертці з великими отворами. Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, ретельно розмішати з подрібненими часником і базиліком. Змастити  маслом шматочки хліба і викласти на нього по дві скибочки готового філе. Посипати тертим сиром, викласти на деко і витримати у гарячій духовці 5-7 хвилин, поки не розплавиться сир. Відразу подавати до столу.

Свинячі реберця

1,5 кг свинячих реберець, 1-2 ст. л. гірчиці, 60 г меду, 6 зубців часнику, лавровий лист і чорний перець горошком, сіль за смаком.

Промиті свинячі реберця потрібно обсушити серветкою, натерти гірчицею, медом, сіллю і перцем. Викласти на деко не щільно, прошарком жиру доверху. Покласти між реберцями кілька горошин чорного перцю і лаврових листочків. Запікати в гарячій духовці  приблизно 1,5 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги обвинуваченої Ольги Т. та її захисника на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 27 лютого 2024 року...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


В екосадибі "Бабусина хата" в селі Дітківці Білецької громади на Тернопільщині провели толоку...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:18


Цьогоріч Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя відзначає 64-ту річницю з дня заснування...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо чергового колаборанта, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до лав карального органу окупантів – т.зв. «главного управления министерства внутренних дел российской федерации по Херсонской области»...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:09


11-ті Наукові пікніки відбудуться на Театральному майдані у Тернополя 26 травня 2024 року...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
25 Травня
24 Травня
23 Травня