Субота, 14 вересня 2024
• На велосипедах – Тернополем. “Карітас” організовує мандрівки для підлітків • Назавжди 24. На Тернопільщині оплакують молодого воїна • У тернополянина видурили 5 тисяч гривень за “непридатність до військової служби” • У Тернополі подякували волонтерам, які допомагають ЗСУ • «Контінентал» створює власний парк залізничних вагонів: отримано першу партію вагонів-зерновозів • Тенісний турнір у Тернополі об’єднав спортсменів для допомоги ЗСУ • Тернополянин викрав кросівки у торгово-розважальному центрі • На Чортківщині привітали 95-річну довгожительку • Чи готовий Тернопіль до чергової зими в час війни? • У Тернополі грабіжник вирвав із рук сумку в перехожої • “Не викликав швидку, а побіг до священника”. Фатальна бійка на Тернопільщині • Помер тернопільський суддя у відставці Богдан Сташків • Понад 30 років був парохом у Мшанці на Теребовлянщині • Ні ноутбука, ні грошей. Жінку з Тернопільщини ошукали шахраї • Вчителька з Тернополя дистанційно навчає дітей із Донеччини • Дві смертельні аварії на Тернопільщині • Від прибиральниці до консультантки Google, Meta й Apple – шлях успіху уродженки Тернопільщини • Вимагали гроші й шантажували. На Тернопільщині затримали кримінального авторитета і його спільників • На Тернопільщині безкоштовно навчатимуть жінок на водійок вантажівок • Коли чоловік і син – на війні, рятує творчість
Шикарні закуски до пінного

Опубліковано: 11 Вересня о 18:00 287


Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії.


Сирні кульки у фритюрі

200 г твердого сиру, 3 білки, 3 ст. л. борошна + 0,5 скл. для панірування, дрібка солі, 300 мл олії                  для смаження.

Зробити сирну стружку, подрібнюючи сир на тертці з дрібними отворами. Збити в чистій посудині білки, відокремлені від жовтків, з дрібкою солі. Збивати до утворення стійкої піни. Додати до білків сирну стружку, 3 ст. л. просіяного борошна. Вимішати руками, поки не утвориться однорідна маса, злегка липка. Якщо кульки з неї зліпити не вдається, доведеться додати ще трохи борошна.

Посипати широке блюдо борошном. Змоченими у воді руками формувати невеликі кульки однакового розміру. Добре обкачати їх у борошні. Зайве борошно потрібно обтрусити. У низькій широкій каструлі добре розігріти рафіновану олію. Кульки акуратно викладати шумівкою невеликими порціями так, щоб вони плавали в жирі і одна одної не торкалися. Періодично помішувати кульки, підтримуючи їх весь час на поверхні олії.

Гострі крильця

Щоб страва вдалася пікантною і добре просочилася прянощами, крильця попередньо маринують. Їх можна їсти і гарячими, і холодними, з будь-яким соусом, а також з майонезом.

0,5 кг курячих крилець, 0,5 скл. соєвого соусу, 3 зубці часнику, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0, 25 ч. л. меленого імбиру, 2 ст. л. французької гірчиці.

У вимитих крилець відрізати крайню частину і розрізати їх по суглобу. Змішати соєвий соус, перець, пропущений через часникодавку часник, імбир і приправити все це гірчицею. Залити маринадом підготовлені крильця. Витримати 2 години в холодильнику, не забуваючи перемішувати. Відцідити і викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в гарячій духовці близько 40 хвилин, поки не з’явиться рум’яна скоринка.

Куряче філе у клярі

Маринад: 1 ст. л. майонезу, 1 ст. л. соєвого соусу, кілька зубців часнику, 0,5 ч. л. меленого імбиру, третина ч. л. каррі.

Кляр: 0,5 скл. борошна, 2 білки, 0,5 скл. гарячої води, третина ч. л. солі, 1 ч. л. кунжутного насіння, 0,5 скл. борошна.

Всі продукти розраховані на два великих курячих філе.

Куряче філе порізати на плоскі шматочки завтовшки півтора сантиметра і розміром 3х3 см. Для маринаду змішати соєвий соус, імбир, майонез, пропущений через часникодавку часник, каррі. Залити цією сумішшю порізане куряче філе.

Для кляру розмішати борошно в гарячій воді і посолити. Грудочок у клярі не повинно бути. Білки з дрібкою солі збити міксером до густої піни. У білках навіть сліду від жовтків бути не повинно, інакше вони не зіб’ються. Додати білки до борошняної суміші, всипати кунжут. Перемішати – кляр готовий.

Розігріти в сковороді олію. Шматочки курки нанизувати на виделку, мачати в кляр і викладати на сковороду. Обсмажувати на середньому вогні, поки не зарум’яняться. Шматочки зручно перевертати за допомогою двох виделок. Обсушувати на паперовому рушнику, забираючи надлишки жиру.

Гарячі канапки

4 скибочки житнього хліба, 200 г курячого філе, 50 г твердого сиру, кілька зубців часнику, 1 ст. л. вершкового масла, 4 листочки базиліку, олія для смаження, сіль за смаком.

Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії. Натерти сир на тертці з великими отворами. Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, ретельно розмішати з подрібненими часником і базиліком. Змастити  маслом шматочки хліба і викласти на нього по дві скибочки готового філе. Посипати тертим сиром, викласти на деко і витримати у гарячій духовці 5-7 хвилин, поки не розплавиться сир. Відразу подавати до столу.

Свинячі реберця

1,5 кг свинячих реберець, 1-2 ст. л. гірчиці, 60 г меду, 6 зубців часнику, лавровий лист і чорний перець горошком, сіль за смаком.

Промиті свинячі реберця потрібно обсушити серветкою, натерти гірчицею, медом, сіллю і перцем. Викласти на деко не щільно, прошарком жиру доверху. Покласти між реберцями кілька горошин чорного перцю і лаврових листочків. Запікати в гарячій духовці  приблизно 1,5 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Учасники проєкту «Діти і війна» від Тернопільського благодійного фонду "Карітас" проводять веломандрівки файним містом Тернопіль...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Підволочиська громада попрощалася із захисником Валентином Кравчуком, молодим воїном, старшим солдатом 68-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:36


Тернопільські оперативники встановили особу шахрая, який ошукав жителя Тернополя на 5 тисяч доларів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:23


Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук відзначив волонтерів Тернопільщини, серед яких військові, медики, приватні підприємці, за вагому підтримку Збройних Сил України та подякував їм за щоденну працю на благо Перемоги України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:00


«Контінентал Фармерз Груп» розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:42



Теми дня
12 Вересня
11 Вересня
10 Вересня