Ця турецька смачна і ситна страва може стати вашою улюбленою, а простий і надзвичайно корисний інгредієнт — бринза — незамінними ласощами!
400 г готового тіста філо (можна використати тонкий лаваш), 500 г бринзи, 1 яйце, розділене на жовток і білок, кріп або петрушка за смаком, олія для смаження, паперовий рушник.
Розділити бринзу на дві частини. До однієї частини бринзи додати сирий жовток і добре перемішати. До другої частини бринзи додати подрібнену зелень, перемішати.
Трохи начинки (першої і другої), покласти на тісто, загорнути краї трикутника і скачати в трубочку. Коли трубочка буде майже готова, змастити внутрішній край тіста яєчним білком і загорнути до кінця.
Трубочки скласти в контейнер і поставити на кілька годин у холодильник, потім підсмажити з усіх боків на олії. Готові трубочки викласти на паперовий рушник, щоб стекла олія. Особливо смакує з солодким чаєм.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера