П’ятниця, 14 листопада 2025
• Школярка з Тернополя стала лауреаткою премії імені Павла Тичини • Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв • Аварія у Смиківцях: через п’яного водія постраждали троє дітей • У Тернополі з’явились спеціальні паркомісця для родин Героїв і родичів зниклих безвісти військових • “Очікуємо на обʼєктивне розслідування”. Третя штурмова бригада прокоментувала затримання військових у Тернополі • На Тернопільщині затримали військовослужбовців, причетних до вчинення насильницьких дій • У подружжя захисника і захисниці народилася донечка Соломія • На території Почаївської лаври перешкоджали проведенню обшуків
Тушкована індичка з овочами

Опубліковано: 28 Березня о 8:42 826


На закуску номера.


500 г філе індички, 3 помідори, 200 г цвітної капусти, 1 болгарська перчина, 1 цибулина, 5 ст. ложок сметани, 1 ст. ложка пшеничного борошна, сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції, свіжа зелень петрушки або кропу за смаком.

Філе індички нарізати невеликими порційними шматочками. Додати столову ложку сметани і спеції, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин.

Помідори очистити від шкірки і нарізати часточками. Цвітну капусту розібрати на окремі суцвіття. У невеликій каструльці довести воду до кипіння і відварити цвітну капусту протягом двох хвилин. Потім суцвіття відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипати борошном і перемішати.

Болгарський перець нарізати соломкою, цибулю тонко нашаткувати півкільцями. На середній вогонь поставити пательню і розігріти в ній кілька столових ложок олії. Обсмажити нашатковану цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додати філе індички і продовжувати смажити, поки м’ясо не покриється рум’яною скоринкою. Додати помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажаться, додати болгарський перець.

Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи. Додати сметану, що залишилася, посолити і поперчити за смаком, а також додати спеції. Коли соус закипить, зменшити вогонь до мінімуму і закрити кришкою. Готову страву викласти в порційні тарілки і прикрасити свіжим подрібненим кропом або петрушкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Нещодавно опубліковане

Учениця 10 класу Тернопільської спеціалізованої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Магдалина Липовецька стала лауреаткою Премії імені Павла Тичини...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Перед судом постане грабіжник, котрий у складі злочинної групи забирав майно в тернополян...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:27


Зловмисники вибили скло і проникли до ресторану «Пролісок», що у Великій Березовиці, та пошкодили майно всередині...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:22


У Шумській школі мистецтв викладачка Вікторія Каменєва провела майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки для мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:30


Тернопільські прокурори через суд повернули земельну ділянку зоологічного заказника «Людвище», незаконно передану у приватну власність...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:20



Теми дня
10 Листопада
24 Жовтня
23 Жовтня
21 Жовтня