Середа, 04 грудня 2024
• Виписали з лікарні двох дітей, які отруїлися грибами у Копичинцях • Підпалили приміщення сільської ради біля Тернополя на замовлення… спецслужб росії • 12-річний хлопчик потрапив під колеса автомобіля • “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку • У Тернополі віддали шану жертвам голодоморів в Україні • У Тернополі виступить “Лісапетний батальйон” • У Тернополі автобус наїхав на 23-річного хлопця • Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію
У м’ясі – сила!

Опубліковано: 10 Травня о 10:00 62


Приготуйте у вихідні для своїх рідних.


М’ясний салат із помідорами черрі
250 г курячого філе, 1 цибулина, 120 г оливок, 150 г помідорів черрі, 4 зубці часнику, 3 ст. л. майонезу, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. лимона, 400 г листя салату, приправа карі, сіль за смаком, олія для смаження.
Філе відварити, нарізати на невеликі шматки. Цибулю дрібно нарізати і спасерувати з карі і бульйоном, у якому варилося філе, на олії. Помідори черрі й оливки розрізати на четвертинки, листя салату порвати руками. У невелику посудину пропустити через часникодавку часник, додати майонез і сметану. Змішати усі компоненти салату, заправити соусом, посолити за смаком, скропити соком лимона. Викласти готовий салат у спеціально підготовлений салатник, закрити харчовою плівкою, поставити на кілька годин у холодильник.
Яловичина «Прем’єр»
1 кг яловичини (м’якоть одним шматком), 2 морквини, 5 картоплин, 1 цибулина-порей, 2 болгарські перчини, 1 корінь селери, 1 корінь петрушки, 2 лаврових листочки, 8 перчин горошком, сіль за смаком.
Підготовлене і помите м’ясо цілим шматком викласти у каструлю і залити гарячою підсоленою водою так, щоб вона ледве вкривала м’ясо. Каструлю закрити кришкою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти шумівкою піну і варити на слабкому вогні близько 2-2,5 години.
За пів години до закінчення варіння додати очищені і нарізані великими часточками моркву, картоплю, корінь селери і петрушки, болгарський перець, білі частини цибулі-порею, а також лавровий листочок, перець горошком і сіль. Коли м’ясо і овочі будуть готові, бульйон злити, овочі обережно викласти на таріль, м’ясо злегка охолодити. Перед подачею на стіл м’ясо нарізати шматками, викласти на таріль з овочами, посипати січеною зеленню.
М’ясні роли
1 кг свинини, 300 г грибів, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 зубець часнику, по
1 пучку зелені кропу і петрушки, сіль, перець за смаком, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла.
Накрити м’ясо харчовою плівкою і добре відбити суцільним пластом. Відбитий пласт м’яса натерти сіллю і перцем.
Для приготування начинки дрібно нарізати цибулю, почистити і порізати. Зелень вимити, обсушити і посікти. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Сир натерти на тертці. У розігрітій з невеликою кількістю олії сковорідці обсмажити гриби, додати цибулю, обсмажити до рум’яності, посолити, поперчити свіжозмеленим перцем і трохи охолодити. Додати до грибів часник, зелень, сир і перемішати начинку. Викласти її на м’ясо. Згорнути акуратно рулет, стежачи за тим, щоб начинка опинилася всередині і була повністю, з усіх боків, вкрита м’ясом. Рулет перев’язати ниткою або скріпити зубочистками.
У сковорідці розігріти олію, викласти рулет і обсмажити з усіх боків на сильному вогні до рум’яної скоринки. Обсмажений рулет перекласти у змащене вершковим маслом деко. Запікати 1,5 години при температурі 180 градусів. Готовий рулет вийняти з духовки, нехай охолоне 15 хвилин, тоді нарізати шматками. Смакує гарячим і холодним. При подачі прикрасити гілочками кропу і петрушки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

За інформацією ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” другого грудня 2024 двох дітей, які, після отруєння грибами, перебували на лікуванні в НДСЛ “Охматдит” м. Київ виписали з лікувального закладу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:05


У ніч з 29 на 30 листопада у селі Петриків Тернопільського району навмисне підпалили приміщення сільської ради...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 15:09


Про травмованого дванадцятирічного хлопчика надійшла інформація на спецлінію Заліщицького відділення поліції 2 грудня близько 9 ранку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:16


У ніч з 1 на 2 грудня під час російської атаки на Тернопіль ворожий безпілотник влучив у багатоповерхівку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:29


У ніч на понеділок, 2 грудня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Тернополі. Внаслідок атаки загинув 45-річний чоловік, ще троє людей доправили до лікарень...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:53



Теми дня
3 Грудня
2 Грудня
30 Листопада
28 Листопада