Четвер, 03 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
У м’ясі – сила!

Опубліковано: 10 Травня о 10:00 62


Приготуйте у вихідні для своїх рідних.


М’ясний салат із помідорами черрі
250 г курячого філе, 1 цибулина, 120 г оливок, 150 г помідорів черрі, 4 зубці часнику, 3 ст. л. майонезу, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. лимона, 400 г листя салату, приправа карі, сіль за смаком, олія для смаження.
Філе відварити, нарізати на невеликі шматки. Цибулю дрібно нарізати і спасерувати з карі і бульйоном, у якому варилося філе, на олії. Помідори черрі й оливки розрізати на четвертинки, листя салату порвати руками. У невелику посудину пропустити через часникодавку часник, додати майонез і сметану. Змішати усі компоненти салату, заправити соусом, посолити за смаком, скропити соком лимона. Викласти готовий салат у спеціально підготовлений салатник, закрити харчовою плівкою, поставити на кілька годин у холодильник.
Яловичина «Прем’єр»
1 кг яловичини (м’якоть одним шматком), 2 морквини, 5 картоплин, 1 цибулина-порей, 2 болгарські перчини, 1 корінь селери, 1 корінь петрушки, 2 лаврових листочки, 8 перчин горошком, сіль за смаком.
Підготовлене і помите м’ясо цілим шматком викласти у каструлю і залити гарячою підсоленою водою так, щоб вона ледве вкривала м’ясо. Каструлю закрити кришкою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти шумівкою піну і варити на слабкому вогні близько 2-2,5 години.
За пів години до закінчення варіння додати очищені і нарізані великими часточками моркву, картоплю, корінь селери і петрушки, болгарський перець, білі частини цибулі-порею, а також лавровий листочок, перець горошком і сіль. Коли м’ясо і овочі будуть готові, бульйон злити, овочі обережно викласти на таріль, м’ясо злегка охолодити. Перед подачею на стіл м’ясо нарізати шматками, викласти на таріль з овочами, посипати січеною зеленню.
М’ясні роли
1 кг свинини, 300 г грибів, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 зубець часнику, по
1 пучку зелені кропу і петрушки, сіль, перець за смаком, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла.
Накрити м’ясо харчовою плівкою і добре відбити суцільним пластом. Відбитий пласт м’яса натерти сіллю і перцем.
Для приготування начинки дрібно нарізати цибулю, почистити і порізати. Зелень вимити, обсушити і посікти. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Сир натерти на тертці. У розігрітій з невеликою кількістю олії сковорідці обсмажити гриби, додати цибулю, обсмажити до рум’яності, посолити, поперчити свіжозмеленим перцем і трохи охолодити. Додати до грибів часник, зелень, сир і перемішати начинку. Викласти її на м’ясо. Згорнути акуратно рулет, стежачи за тим, щоб начинка опинилася всередині і була повністю, з усіх боків, вкрита м’ясом. Рулет перев’язати ниткою або скріпити зубочистками.
У сковорідці розігріти олію, викласти рулет і обсмажити з усіх боків на сильному вогні до рум’яної скоринки. Обсмажений рулет перекласти у змащене вершковим маслом деко. Запікати 1,5 години при температурі 180 градусів. Готовий рулет вийняти з духовки, нехай охолоне 15 хвилин, тоді нарізати шматками. Смакує гарячим і холодним. При подачі прикрасити гілочками кропу і петрушки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня