Середа, 02 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
Вітамінізуємося!

Опубліковано: 3 Травня о 9:01 33


Це щось неймовірно смачне!.


Салат з редискою і апельсином
«Цей надзвичайно простий салат дуже схожий на один з популярних марокканських салатів, – зауважує відомий український кухар Євген Клопотенко. – В африканській кухні дуже часто зустрічається поєднання фруктів, овочів і зелені. Я вирішив приготувати салат з редискою і апельсином – дуже несподіване поєднання, що чудово доповнює гостру червону цибулю і пряну зелень кінзи. Це щось неймовірно смачне!»
300 г редиски, 1 червона цибулина, 1 апельсин, 2 ст. л. оливкової олії, 1 пучок кінзи, сіль і перець за смаком.
Редиску помити і порізати тонкими кружальцями. Цибулю порізати тонкими півкільцями. Чим тонше нарізати цибулю, тим краще. З апельсина вирізати філе, щоб у салат потрапила тільки м’якоть без плівок. Кінзу дрібно посікти. Із залишків апельсина вичавити сік і використати для заправки салату.
Змішати в салатнику всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити оливковою олією.
Салат із шпинатом і печерицями
200 г листя шпинату,
2 невеликі цибулини, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. оливкової олії, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру,
150 г печериць, 50 г сиру дорблю (якщо любите), 50 г бекону, сіль, перець за смаком.
Цибулю почистити, порізати великими часточками, викласти на розігріту сковорідку з оливковою олією і обсмажити до прозорості. Потім додати цукор і бальзамічний оцет, зменшити вогонь до мінімуму і карамелізувати цибулю протягом 10 хвилин. Печериці помити, нарізати пластинками і обсмажити на вершковому маслі, поки вони не стануть м’якими. Бекон порізати невеликими шматочками і обсмажити на сухій сковорідці, поки він не стане золотистого кольору. У салатнику змішати помите листя шпинату, обсмажені гриби, бекон, карамелізовану цибулю і сир дорблю, порізаний дрібними кубиками. За бажанням посолити і поперчити.
Салат із кульбабою
«З певного часу я захопився ботанікою і почав збирати інформацію про різні їстівні рослини. Я дізнався багато цікавого про, здавалося б, звичайні трави і квіти. Наприклад, кульбаба. Її використовують у величезній кількості рецептів! Одним із них я вирішив поділитися з вами. Це ароматний, приємно хрусткий, солодкуватий, з легкою кислинкою салат із кульбабою».
1 помідор, пів яблука, 50 г кореня селери, пів лимона, за смаком кунжут та гарбузове насіння, філе одного апельсина, 0,5 ч. л. меду,
5 шт. кульбаби, за смаком оливкова олія та сіль.
Кульбабу помити, обрізати стебла. Нарізати довільними часточками корінь селери, яблуко, помідор часточками. Апельсин почистити, відокремити філе, нарізати його маленькими шматочками. Вичавити сік із половинки лимона. Змішати всі складові, додати кунжут, гарбузове насіння. Заправити лимонним соком, медом, оливковою олією і посолити за смаком.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня