Четвер, 12 грудня 2024
• «Допомагаємо тим, у яких війна забрала все…» У Тернополі провели благодійну акцію для переселенців • У День волонтера понад 30 тернополян здали кров для фронту • «Прийняв із послуху нашого Синоду бути слугою Христовим”. У Тернополі відбулася інтронізація архиєпископа Теодора Мартинюка • Головну ялинку в Тернополі засвітила донька Героя Тараса Петришина • «Дівчина з обкладинки» у селі під Тернополем: 2 мільйони американців дивляться, як живе українська хуторянка • Іван Яцків загинув від обстрілу ворога на Сумському напрямку • У Тернополі відзначили волонтерів, які допомагають українським захисникам • Виписали з лікарні двох дітей, які отруїлися грибами у Копичинцях • Підпалили приміщення сільської ради біля Тернополя на замовлення… спецслужб росії • 12-річний хлопчик потрапив під колеса автомобіля • “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку
Як готувати спаржу: мінімалізм в усьому!

Опубліковано: 31 Травня о 8:55 266


Готуючи страви зі спаржі, пам’ятайте найголовніше: спаржа – такий ніжний і смачний продукт, що йому не треба ні багато додаткових інгредієнтів, ні тривалої теплової обробки. Мінімалізм – це ключовий аспект у приготуванні зеленої спаржі..


Печена спаржа з лимоном
1 пучок зеленої спаржі, цедра одного лимона, 3 ст. л. оливкової олії, 2 зубці часнику, сіль за смаком, 50 г сиру пармезан або грана падано.
Розігріти духовку до 1800С. Щоб приготувати спаржу до термічної обробки, видалити жорсткі кінці, відступаючи від краю 1-2 см. Спаржу помістити в жаротривкий посуд, додати вичавлений через часникодавку часник, лимонну цедру, олію і сіль. Гарненько перемішати і поставити в духовку. Запікати 10-12 хвилин у розігрітій духовці. Вийняти з духовки, посипати дрібно потертим сиром і відразу ж подавати.
Сніданок із бланшованою спаржею
На одну порцію: 5-6 шт. спаржі, 2-4 скибки бекону,
1-2 яйця, 1 ч. л. гірчиці, 2 ч. л. лимонного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний перець за смаком.

Спаржу бланшувати (занурити в окріп на 2-4 хвилини). Бекон підсмажити на повільному вогні так, щоб жир максимально витопився, а бекон залишився сухувато-хрумким.
Яйце відварити до стану «у мішечок». Для цього покласти його у воду, дати закипіти і варити 4 хвилини. Потім одразу перекласти в холодну воду. Очистити яйце.
Зробити гірчичний соус. Для цього збити в мисці оливкову олію, трошки солі та перцю, гірчицю та лимонний сік.
Викласти на тарілку спаржу. Розрізати яйце. Подрібнити одну смужку бекону і присипати спаржу і бекон. Полити соусом.
Покласти зверху ще одну смужку бекону і подавати із тостом або хлібом.
Макарони з рибою і спаржею
На дві порції: 250 г відварених макаронів, 2 філе хека (близько 150-180 г кожне), 6-8 шт. маленьких помідорів або черрі,
8 шт. спаржі, пучок петрушки, 1 зубець часнику, 100 г олії, сіль, чорний перець за смаком, четвертина лимона.

Застелити деко пергаментним папером, змастити його. Спаржу розрізати на 3 частини, рибу – на шматочки близько 3 см. Помідори залишити цілими, якщо черрі, і розрізати навпіл, якщо просто невеличкі.
Рибу покласти в миску, додати перцю, солі і добре збризнути олією.
Листя петрушки, очищений часник покласти в чашу для блендера. Залити олією і добре перемолоти. Вийде чудова приправа і маринад. Її варто перелити в скляний посуд і можна зберігати в холодильнику тиждень.
Розігріти духовку, виставити режим 180 градусів. Викласти на деко помідори і відправити запікатися. Через 5 хвилин вийняти і додати спаржу. Ще через 5 хвилин – рибу. Почекати ще 10 хвилин і остаточно дістати деко.
Викласти на тарілку відварені макарони. Розкласти рибу, спаржу і помідори. Побризкати все петрушковою олією, а рибу – ще й лимонним соком. Подавати відразу. Якщо хочете легшої страви, можна забрати макарони і подвоїти кількість інших продуктів. Вийдуть чудові запечені овочі з рибою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Український ветеранський фонд запрошує на новий вебінар. Цієї середи, 11 грудня, о 16 годині юристка розповідатиме про види виплат для членів сімей загиблих Захисників та Захисниць...


Рубрика: , , Опубліковано: о 23:29


Волонтери гуманітарного штабу при Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі стали помічниками святого Миколая — передали внутрішньо переміщеним особам продуктові набори і солодощі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


5 грудня, у День волонтера, у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка відбувся день донора. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:41


8 грудня 2024 року в Архикатедральному храмі Непорочного Зачаття в Тернополі відбулася інтронізація нового архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Теодора Мартинюка ...


Рубрика: , Опубліковано: о 0:08


Дня святого Миколая, на Театральному майдані Тернополя урочисто відкрили й освятили Різдвяну шопку та засвітили вогні головної ялинки міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:58



Теми дня
9 Грудня
8 Грудня
3 Грудня