Четвер, 16 травня 2024
• “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей • «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі • Що робити, якщо посвідчення УБД втрачене чи пошкоджене? • Як покарали суддю з Чорткова, який закрив справу щодо смертельної ДТП? • У Чортківській лікарні провели складну операцію на черепі в важкопораненого захисника • Вісім аварій, троє загиблих… За вихідні на Тернопільщині трапились смертельні ДТП • Найдорожчий лот – тубус із зображенням Чорткова. На Тернопільщині провели благодійний аукціон • Тернополянин був свідком аварії і потрапив під колеса іншого автомобіля • Єпископ і капелан о. Володимир Фірман отримав нагороду за волонтерство • «Привіт, позич гроші». Жінка з Тернопільщини втратила понад 12 000 гривень • Антонові назавжди 25 років, Віктору – 35. На Тернопільщині зустріли двох загиблих Героїв • На Тернопільщині розпочалась найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці» • Переселенці відвідали музей та легендарний хутір на Тернопільщині • У Тернополі «вар’яти» презентують нову гумористичну програму • Господарство на Тернопільщині не використовує штучних добрив та хімікатів • Величезний великодній кошик встановили у Заліщиках • У Тернополі нацгвардійці поклали квіти до меморіалу жертвам сталінських репресій • Керівник амбулаторії у Тернополі підробляв документи для оформлення інвалідності • Смертельна аварія в Почаєві: велосипедист потрапив під колеса молоковоза
2017-ий у Верховній Раді: як працювали тернопільські нардепи?

Опубліковано: 18 Січня о 10:00 58


Найбільш активний — Олег Барна, законотворчий — Михайло Головко, бездіяльний — Роман Заставний, а відсутній — Тарас Пастух.


За підсумком аналітичного звіту, розробленого в рамках проекту «Дієві механізми оцінки роботи народних депутатів для виборців» за підтримки проекту ЄС-ПРООН «Рада за Європу», виявилося, що темпи законодавчої активності Верховної Ради України протягом трьох років роботи суттєво знижуються. Про це свідчить щорічне зменшення кількості зареєстрованих законопроектів та прийнятих законів. Якщо у 2015 році за рік було зареєстровано понад 4 тис. законопроектів, то у 2016-ому – 3,2 тис., а в 2017-ому – майже вдвічі менше, 2,3 тис. Найбільше законів було прийнято за час роботи другої сесії ВР (лютий-серпень 2015 року) – 232 закони, за третю сесію було прийнято 213 законів, за четверту – 170, за п’яту – 175, за шосту (лютий-липень 2017 року) – 137. Таким чином саме 2015 рік можна назвати найпродуктивнішим в роботі парламенту.

У 2017 році було прийнято 162 закони, з них 92 ініціювали народні депутати, 48 – Кабмін, 22 – президент. За тематикою прийнятих законів переважали економічний (15% прийнятих законів), гуманітарний (14%) та безпековий (9%) блоки. Значна кількість прийнятих законів на тему культури, освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту вирізняє 2017 рік із попередніх.

Роботу тернопільських нардепів у 2017-ому році найкраще характеризує слово «посередність». Наші посланці не були помічені серед рекордсменів-прогульників чи тих, хто найбільше ігнорував голосування. Однак і серед тих, хто не пропустив жодного засідання без поважної причини чи подав рекордну кількість законопроектів, їх теж не було.

Нагадаємо, що нашу область у Верховній Раді представляють четверо представників провладного БПП — Тарас Юрик, Микола Люшняк, Ігор Побер та Олег Барна, двоє коаліціянтів-«фронтовиків» — Роман Заставний та Володимир Соляр, Тарас Пастух із «Самопомочі» та «свободівець» Михайло Головко. Отже, протягом каденції вони запам’яталися такими діями:

Тарас Юрик (БПП). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 336 разів (90%), відсутній — 39 разів. Протягом 2017-го року став автором або співавтором 22-ох поданих законопроектів. Тричі протягом року виступав під час засідань парламенту.
Олег Барна (БПП). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 340 разів (91%), відсутній — 35 разів. Протягом 2017-го року став автором або співавтором 27-ох поданих законопроектів. 44 рази протягом року виступав під час засідань парламенту.
Микола Люшняк (БПП). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 333 рази (89%), відсутній — 42 рази. Протягом 2017-го року став автором або співавтором (вносив поправки) 23-ох поданих законопроектів. Чотири рази протягом року виступав під час засідань парламенту.
Ігор Побер (БПП). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 363 рази (98%), відсутній — 7 разів. Протягом 2017-го року став автором або співавтором (вносив поправки) 21-го поданого законопроекту. Двічі протягом року виступав під час засідань парламенту.
Роман Заставний («Народний Фронт»). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 339 разів (90%), відсутній — 36 разів. Протягом 2017-го року став автором або співавтором (вносив поправки) 8-ми поданих законопроектів. Жодного виступу під час засідань парламенту.
Володимир Соляр («Народний Фронт»). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 323 рази (86%), відсутній — 52 рази. Протягом 2017-го року став автором або співавтором (вносив поправки) 10-ти поданих законопроектів. Жодного виступу під час засідань парламенту.
Тарас Пастух («Самопоміч»). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 292 рази (78%), відсутній — 83 рази. Протягом 2017-го року став автором або співавтором (вносив поправки) 11-ти поданих законопроектів. 18 разів протягом року виступав під час засідань парламенту.
Михайло Головко («Свобода»). На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній — 311 разів (83%), відсутній — 64 рази. Протягом 2017-го року став автором або співавтором (вносив поправки) 45-ти поданих законопроектів. 22 рази протягом року виступав під час засідань парламенту.

(На основі статистичних даних офіційного веб-порталу Верховної Ради України)


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Раптово обірвалося життя студентки факультету філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Оксани Олійник...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:02


Подружжя Ірина та Віталій Юзюки із Великодедеркальської громади Кременецького району, що на Тернопільщині, взяли на виховання двох діток - 12-річну дівчинку і 14-річного хлопчика...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:02


Посвідчення учасника бойових дій — це документ, який підтверджує статус ветеранів війни та інших осіб, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Вища рада правосуддя покарала суддю з Тернополя доганою та позбавили його доплат до зарплати. Цей служитель Феміди у 2021 році не притягнув до відповідальності п’яного водія, який їхав на авто зі швидкістю 152-172 кілометри на годину та насмерть збив жінку. Суддя не вважає, що вчинив неправильно. Через місяць після рішення ВРП, він пішов у почесну відставку та тепер буде довічно жити за бюджетні кошти...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:22



Теми дня
15 Травня
14 Травня
13 Травня