Глінтвейн з виноградного соку
1 л виноградного соку, 1 яблуко, 3 часточки лимона, 2 ст. л. родзинок, 2 зірочки бадьяна, 1 паличка кориці, 5-6 бутонів гвоздики, мускатний горіх на кінчику ножа, 2 тонкі пластинки свіжого імбиру, 1 ст. л. цукру або за смаком.
Імбир почистити, промити і нарізати тонкими пластинками. Яблуко розрізати на часточки. У каструлю налити виноградний сік, покласти яблуко, три часточки лимона, родзинки і цукор. Нагріти сік, не доводячи до кипіння. Як тільки на поверхні соку почнуть з’являтися бульбашки, вимкнути вогонь і додати спеції. Накрити каструлю кришкою і дати настоятися напою 10 хвилин.
Глінтвейн з каркаде
4 ч. л. каркаде, 1 л води, 1-2 палички кориці, 1-2 ст. л. меду, 3 гвоздики, імбир — за смаком.
Каркаде залити окропом, накрити кришкою, залишити на 5 хвилин. Додати в напій мед, корицю, гвоздику і тертий імбир. Тримати на невеликому вогні, не доводячи до кипіння, близько
5 хвилин.
Глінтвейн з яблучного соку
4 склянки яблучного соку, 0,5 склянки води, 1 яблуко, цедра половини лимона, цедра половини апельсина, 2 ст. л. родзинок, 2 палички кориці, 2 бутони гвоздики, 2 зірочки кардамону, щіпка меленого імбиру.
У маленьку каструльку налити воду. Додати корицю, гвоздику, кардамон, імбир. Довести до кипіння, варити кілька хвилин. Перелити у більшу каструлю. Додати сік, лимонну і апельсинову цедру, родзинки, нарізане шматочками яблуко. Добре перемішати. Нагріти суміш, не доводячи її до кипіння. Як тільки на поверхні рідини з’являться дрібні бульбашки, вимкнути вогонь. Залишити настоюватися 10-15 хвилин під кришкою. Процідити, розлити по келихах і подавати.
Джерело: НОВА Тернопільська газета